Έπεσαν οι υπογραφές του Deal Υδρογείου Ασφαλιστικής και Reale Mutua Group

Facebook
Twitter
LinkedIn
Επεσαν οι υπογραφές του Deal Υδρογείου Ασφαλιστικής και Reale Mutua Group

Θέμα ημερών ή εβδομάδων η επίσημη ανακοίνωση του νέου deal για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Αν, και δεν έχουν υπάρξει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις οι πληροφορίες είναι επιβεβαιωμένες. Οι διαπραγματεύσεις ήταν πολύμηνες αλλα όλα κατέληξαν θετικά.

Σε λίγες μέρες η Υδρόγειος Ασφαλιστική και ο νέος της Ιταλός συνεταίρος (μελλοντικός ιδιοκτήτης), θα υποβάλλουν στη Διεύθυνση Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος «Αίτημα Απόκτησης Ειδικής Συμμετοχής». Η πώληση της ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ, που συμπλήρωσε 50 χρόνια παρουσίας και 1 εκατομμύριο συμβόλαια στην Ελλάδα, θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις: Στην πρώτη φάση θα μεταβιβαστεί στους Ιταλούς το 75% των μετοχών και στη δεύτερη, σε διάστημα 3 ετών, θα μεταβιβαστεί το υπόλοιπο 25%. Οι αποφάσεις των Διοικητικών Συμβουλίων τόσο της Ελλάδος όσο και της Ιταλίας, είναι ήδη ειλημμένες επομένως η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.

Την συγκεκριμένη πληροφόρηση έχει δημοσιοποιήσει και το newmoney.gr σήμερα το πρωί.

Λίγες ημέρες νωρίτερα είχαμε γράψει σχετικά στον mavrosgatos.gr

Η Reale Mutua με έδρα το Turin της Ιταλίας, αποτελεί τον μεγαλύτερο αμοιβαίο ασφαλιστικό φορέα (mutual insurer) στην Ιταλία και τη μητρική εταιρεία του Reale Mutua Group. Ενασχολείται με τον κλάδο ζωής αλλά και στις γενικές ασφαλίσεις (life and non life), ενώ ταυτόχρονα διαθέτει μία από τις πιο ισχυρές οικονομικές θέσεις στην αγορά, με solvency ratio της τάξης του 455%.

Όπως αναφέρει στην ετήσια έκθεση του 2021 του Ομίλου Reale Mutua, συνολικά τα καθαρά ασφάλιστρα ανέρχονται σε 4.813.686 χιλιάδες ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 1,9% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Η μητρική Εταιρεία μέσω του Ομίλου δραστηριοποιείται επίσης, εκτός της Ιταλίας, σε Ισπανία και Χιλή απαριθμώντας άνω των 3.000 εργαζομένων. Με την επέκταση της δραστηριότητάς της και στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, προβλέπονται μεγάλες αλλαγές και σημαντική αύξηση του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με πηγές, η Reale Mutua έχει προβεί ήδη στην εξαγορά της ελληνικής ασφαλιστικής με τη συμφωνία να έχει οριστικοποιηθεί και τις υπογραφές να έχουν “πέσει” στο διάστημα των τελευταίων τριών μηνών.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν