Μαύρος Γάτος

Επιχειρηματίας από την Πάτρα προσπάθησε να ξεγελάσει μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία “καίγοντας” τα μαγαζιά του

Facebook
Twitter
LinkedIn

Άγνοια κινδύνου φαίνεται να είχε ένας επιχειρηματίας από την Πάτρα, ο οποίος υπερτιμώντας τις δυνατότητές του, προσπάθησε να εξαπατήσει μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία με σκοπό να λάβει υπέρογκες αποζημιώσεις για ζημιές που υποτίθεται ότι υπέστησαν τρεις επιχειρήσεις του από πυρκαγιές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του pelop.gr, ο επιχειρηματίας προσκόμισε πλαστά τιμολόγια για περιπτώσεις που αφορούσαν πυρκαγιά σε επιχείρησή του, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε συνολικά τέσσερα χρόνια φυλάκισης για απάτη και πλαστογραφία.

Το συνολικό ποσό που διεκδικούσε άγγιζε τα 600.000 ευρώ, ενώ όπως φαίνεται ο επιχειρηματίας είχε αναμείξει και την κόρη του στην υπόθεση με αποτέλεσμα να απαγγελθούν και σε εκείνη κατηγορίες για πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού, κατ΄εξακολούθηση και για απάτη από κοινού σε βάρος της ασφαλιστικής εταιρείας, και μάλιστα σε βαθμό κακουργήματος.

Η εταιρεία εξετάζοντας την υπόθεση αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, όταν κλήθηκε να καλύψει για τρίτη φορά τις ζημιές στο κτίριο και τον εξοπλισμό καφετέριας που είχε ανοίξει ο κατηγορούμενος στο όνομα της κόρης του, σε χωριό γειτονικού νομού. Η ίδια ήταν φοιτήτρια, αλλά την είχε βάλει μπροστά, όπως έκανε και με άλλα συγγενικά του πρόσωπα, ανοίγοντας και άλλες καφετέριες για να λαμβάνει τα οικονομικά οφέλη για τη νεανική επιχειρηματικότητα.

Λίγο πριν ανοίξει το κατάστημα, εκδηλώθηκε φωτιά στο οίκημα με αποτέλεσμα να υποστεί καταστροφές. Η ασφαλιστική εταιρεία ενέκρινε αποζημίωση 260.000 ευρώ, αλλά έγινε συμβιβασμός σε μικρότερο ποσό. Η ασφαλιστική εταιρεία όμως, κάτι είχε «μυριστεί». Έψαξε τα αρχεία της και διαπίστωσε παρόμοια συμβάντα πυρκαγιών σε καταστήματα του κατηγορούμενου, όπου είχε προσκομίσει πάλι πλαστά παραστατικά αξίας 580.000 ευρώ, με τα οποία είχε λάβει συνολικά τρεις αποζημιώσεις 510.000 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ωστόσο καταδικάστηκε για πλαστογραφία και απάτη. Τουλάχιστον οι συνήγοροί του Παναγιώτης Κοραντζόπουλος και Γιάννης Κούτσης, κατάφεραν να πάρουν αναστέλλουσα ισχύ στην ποινή, ενώ πρόκειται να καταθέσουν και έφεση.

Με πληροφορίες από το pelop.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τι θα συμβεί με την ασφάλιση των ηλεκτρικών πατινιών και των αυτοκινούμενων οχημάτων;

Ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ κατέβαλαν πρόσφατα τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτά τα μέσα μεταφοράς μπορούν να αποφέρουν μεγάλα οφέλη, διότι προσφέρουν

Ποιοί είναι οι λόγοι που κρατούν καθηλωμένη την ασφαλιστική αγορά ; Η Δήμητρα Λύχρου ΑΠΑΝΤΑΕΙ

Αναδημοσίευση συνέντευξης της προέδρου της ΕΕΑΕ κυρίας Δήμητρας Λύχρου στην Μαίρη Φώτη και την εφ. “Δημοκρατική” της Ρόδου. Παρά την αύξηση εργασιών

Τραπεζικά ιδρύματα στην Πάτρα τηλεφωνούν σε πελάτες τους, προτείνοντάς τους ασφάλειες ακόμη κι αν έχουν ήδη ασφαλιστήριο σε χαμηλότερη τιμή! (video)

Για το φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού και την αντιμετώπισή του μέσω συλλογικών δράσεων μίλησαν στο Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο και στον Αριστείδη Βασιλειάδη οι κ.κ. Ανδρέας Ντακόλιας, Ασφαλιστικός Πράκτορας, Μέλος του