Μαύρος Γάτος

Επιτέλους! Ξύπνα επόπτη!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου, Συντονιστή Ασφαλιστικών Πρακτόρων Cover Insurance

Τα τελευταία χρόνια, έχει δημιουργηθεί με ξεκάθαρο δόλο και μονομερές συμφέρον η εντύπωση ότι οι δανειολήπτες, είτε στεγαστικών, είτε καταναλωτικών δανείων, είναι υποχρεωμένοι να ασφαλίζονται στην τράπεζα που τους χορηγεί το αντίστοιχο δάνειο. Υπάρχει μια εσκεμμένη πίεση από πλευράς των τραπεζικών υπαλλήλων και μια απόκρυψη πολύ σοβαρών λεπτομερειών, η οποία προκαλεί σύγχυση σε όλη την αγορά.

Ως διαμεσολαβητές, έχουμε οργανωμένα κινηθεί πολλές φορές εναντίον τέτοιων ξεκάθαρα παράνομων πρακτικών, αλλά και σε ατομικό επίπεδο ενημερώνουμε συνεχώς με κάθε μέσο τους δανειολήπτες για τα δικαιώματα τους. Υπάρχουν χιλιάδες μάλιστα περιπτώσεις όπου διαπιστώνουμε σοβαρότατα λάθη στα ασφαλιστήρια συμβόλαια, γεγονός που μεταφράζεται στην πράξη σε άρνηση αποζημίωσης του πελάτη από την εκάστοτε ασφαλιστική εταιρεία.

Είναι υποχρέωση του δανειολήπτη να προσκομίζει το αντίστοιχο ασφαλιστήριο στην τράπεζα για το δάνειο του, είναι όμως και κατοχυρωμένο αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε δανειολήπτη να ασφαλίζεται μέσω ασφαλιστικού πράκτορα δικής του επιλογής και όχι βάσει αυτού που υποδεικνύει η τράπεζα. Ο προσωπικός σας ασφαλιστής, θα είναι διαθέσιμος 24 ώρες προς εξυπηρέτηση και επίλυση του εκάστοτε ασφαλιστικού συμβάντος και πάντοτε δίπλα σας για να προτείνει το κατάλληλο ασφαλιστικό προϊόν με γνώμονα τις δικές σας ανάγκες, και όχι με βάση τους στόχους πωλήσεων του κάθε υποκαταστήματος τραπέζης. Θα είναι εκεί για να σας προτείνει το value for money ασφαλιστήριο ζωής ή κατοικίας πλήρως εναρμονισμένο με τις απαιτήσεις του δανείου σας.

Στόχος είναι να χτίζουμε μαζί σχέσεις εμπιστοσύνης και όχι αρπαχτής. Και επειδή ”είναι πολλά τα λεφτά Άρη”, το να γίνουν πλουσιότερες οι τράπεζες μπαίνοντας σε ξένα χωράφια, δίχως τις ανάλογες γνώσεις, είναι κάτι που μόνο πρόβλημα θα προκαλεί αιωνίως στο ήδη ταλαιπωρημένο δανειοληπτικό κοινό. Η γενικευμένη παράνομη μέθοδος των τραπεζών καθώς και ο αθέμιτος ανταγωνισμός του είναι κατακριτέα χαρακτηριστικά που μόνο παθογένεια προκαλούν στην αγορά. Ας δείξει η αρμόδια εποπτική αρχή τα αντανακλαστικά της και ας ξυπνήσει από τον λήθαργο. Τα περιστατικά πληθαίνουν επικίνδυνα και το κράτος είναι θεατής μιας ξεκάθαρης αδικίας που πλήττει τους πάντες εκτός των ίδιων των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Κλείνοντας, τονίζω… ΔΕΝ είστε υποχρεωμένοι να συνάψετε ασφαλιστήριο σε ΚΑΜΙΑ τράπεζα… Δεν είστε υποχρεωμένοι να υποκύπτετε σε δήθεν εκβιασμούς περί έγκρισης δανείου αν δεν ασφαλιστείτε εκεί… Ούτε είστε υποχρεωμένοι να πληρώνετε κατά πολλαπλάσια ασφάλιστρα τα «κερατιάτικα»  τους. Επισυνάπτω την σχετική εγκύκλιo για να μην κουράζεστε εκεί στις τράπεζες…

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από