Μαύρος Γάτος

Γ.Νικολάκος: Αν ήξεραν τί έκαναν οι ΛΥΧΡΟΥ – ΓΑΒΑΛΑΚΗΣ δέ θα δεχόντουσαν την κατάργηση του ασφαλιστικού συμβούλου.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Σας αναφέρουμε παρακάτω σχόλιο του συναδέλφου κ. Γιώργου Νικολάκου σχετικά με τό άρθρο μας Να Σε Κάψω Γιάννη , Να Σ Αλείψω Λάδι … «Κε.Βεσυρόπουλε»!

Αγαπητέ Μαύρε Γάτε,

στις εύστοχες παρατηρήσεις σου που κάνεις πιο πάνω σχετικά με το ιστορικό διαπραγμάτευσης της IDD από τους εντελώς άσχετους και χωρίς νόμιμη εξουσιοδότηση -παρά μόνο για την ιδιότητα που εκπροσωπούσαν και ΟΧΙ ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ-_κκ Γαβαλάκη και Λύχρου, θα συμπληρωσω τα εξής απλά.

Αν ήξεραν τι έκαναν οι εξυπνότατοι αυτοί εκπρόσωποι μας, που διοριστηκαν όπως γράφεις με βάση την εισήγηση του ΕΕΑ (απο που κι ως που?), δεν θα δεχόντουσαν την κατάργηση της ιδιότητας του ασφαλιστικού συμβούλου. Οι Ασφαλιστικοί Σ ύμβουλοι με βάση τον προηγούμενο ΝΌΜΟ μποορούσαν να συνεργαστούν με ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΊΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ.

Γι αυτό τον λόγο αν σκεπτόντουσαν εξυπνότερα και γνώριζαν και τον νομο, δεν θα επέτρεπαν ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μετονομαστούν στις διαπραγματεύσεις οι ελεύθεροι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι σε ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ αλλα το ακριβώς αντίθετο. Με άλλα λόγια εάν οι πράκτορες που ήταν πολύ λιγότεροι, έπαιρναν την ιδιότητα και μετονομάζονταν σε Ασφαλιστικούς σύμÎ �ουλους (Insurance Agents) που ήταν πολλοί περισσότεροι, θα είχαν την δυνατότητα να συνεργαστούν χωρίς ΦΠΑ και άλλες ανοησίες με τους πάντες. Σε αυτήν την περίπτωση αρκούσε να προστεθεί για λόγους διαφάνειας στην νέα IDD, ότι σε περίπτωση συνεργασίας – της νέας αυτής μετονομασμένης ιδιότητας, των Ασφαλιστικών Συμβούλων (Insurance Agents) – και για λογαριασμό των ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ και για λογαριασμό των ΜΕΣΙΤΩΝ που εκπροσωπούν ασφαλισμένους – θα έπρεπε να το δηλώνουν ΕΓΓΡΑΦΩΣ στους ασφαλισμένους και στις ασφαλιστικες εταιρίες.

Ετσι θα εκπληρωνόταν και η νέα οδηγία της IDD η οποία πουθενά δεν γράφει για αποκλειστικότητες και απαγόρευση συνεργασιών παρά μόνον για διαφάνεια και έγγραφη ενημέρωση των ασφαλισμένων. Εχουν κουραστεί χρόνια να το γράφουν τα χέρια μου αυτό και να το φωνάζω Εστω την τελευταία στιγμή ας παρέμβει ο πρόεδρος του ΕΕΑ κος Χατζηθεοδοσίου μπας και διορθώσει αυτή την αδικία που είναι κι εντελώς αντιαναπτυξιακή με την ελπίδα να μην ξαναβάλει ποτέ άσχετους να διαπραγματευθούν με τις εποπτικές αρχές ή το κράτος για λογαριασμό μας.

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑΚΙΑ ΟΧΙ ΣΕ ΕΜΑΣ – ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ ΠΑΛΙ ΕΜΕΙΣ. ΝΙΑΟΥ

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Εντός 30 ημερών υποχρεούνται οι ασφαλισμένοι της City Insurance να συνάψουν συμβόλαιο με νέα εταιρεία! Τι ισχύει σε περίπτωση ατυχήματος εντός αυτού του διαστήματος;

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην Ελληνική αγορά η οριστική ανάκληση της λειτουργίας της City Insurance, δεδομένου ότι 180.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων βρίσκονται στον

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου της ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλου στην ομάδα της Ιnsurance Innovation

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτης (Τάκης) Μιχαλόπουλος ευχαρίστησε με δημόσια ανάρτησή του στο Facebook τη δημοσιογραφική ομάδα της Insurance Innovation για την ευκαιρία που έδωσε στην ΠΟΑΔ