Γ. Στεργίου, Γραμματέας Π.Ε. ΝΔ: Στόχος της κυβέρνησης η δημιουργία πολλών καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας – Αντιλαμβανόμαστε ότι η ασφάλιση μπορεί να αποτέλει μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο κ. Γιώργος Στεργίου, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο insuranceforum.gr και στη Σωτηρία Γιαννακοπούλου μοιράζεται μαζί μας τις πρώτες εντυπώσεις του για την 85η ΔΕΘ, αναλύει τα μέτρα που ανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ενώ παράλληλα σχολιάζει τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το κίνημα των αντιεμβολιαστών αλλά και τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης στην ανάπτυξη της χώρας και στη διαχείριση των κρίσεων της κλιματικής αλλαγής.

Αναφορικά με τα νέα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης στην καθιερωμένη ομιλία του στο Βελλίδειο, ο κ. Στεργίου δήλωσε ότι όλα τα μέτρα αποτελούν μια συνέχεια της πολιτικής που ασκείται με συνέπεια από τον πρωθυπουργό, έχοντας ως στόχο τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας που αποσκοπούν στην αναβάθμιση του ποιοτικού επιπέδου ζωής των πολιτών. Αξιοσημειώτη είναι και η σύγκριση μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Α. Τσίπρα, τονίζοντας ότι η διαφορά τους είναι ότι ο πρωθυπουργός εννοεί και υλοποιεί ό,τι λέει. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

“Νομίζω ότι όσα ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό μπορεί να είχαν το στοιχείο της έκπληξης αλλά είναι σε συνέχεια μιας πολιτικής που ασκείται με συνέπεια από την πρώτη μέρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Αυτή η πολιτική έχει σαν στόχο τη δημιουργία πολλών καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και μέσα από αυτή τη διαδικασία θεωρούμε ότι θα αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής όλων των ελληνίδων και των ελλήνων και φυσικά μέσα από τη δημιουργία νέου πλούτου θα στηρίξουμε ακόμη καλύτερα και ακόμα περισσότερο τους πιο ευάλωτους.”

“Αυτή η επιδίωξη αποτυπώθηκε και στις προτάσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός οι οποίες πολύ σύντομα θα υλοποιηθούνε. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα. Ό,τι λέει το εννοεί και το υλοποιεί.”

Σχολιάζοντας τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με το κίνημα των ανεμβολίαστων, ο κ. Στεργίου διευκρίνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βρίσκει αντιπολιτευτικό χώρο με αποτέλεσμα να προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ των δύο απόψεων περί του εμβολίου, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους πολιτικές δεν επιβραβεύονται από τους πολίτες. Ειδικότερα αναφέρει:

Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρακτικά δεν βρίσκει αντιπολιτευτικό χώρο τον οδηγεί μοιραία στο να ακουμπά σε δύο βάρκες. Την ίδια στιγμή που προσπαθεί να δείξει ένα πρόσωπο σοβαρότητας υπάρχουν πάρα πολλά στελέχη του τα οποία κλείνουνε το μάτι σε κινήματα όπως αυτά τον αντιεμβολιαστών που έχουν και αριστερό στίγμα αλλά και μερικές φορές ακροδεξιό-συνωμοσιολογικό.

Νομίζω ότι αυτού του είδους η πολιτική δεν επιβραβεύεται από τους πολίτες, γίνεται αντιληπτή και ακριβώς για αυτόν το λόγο δύο χρόνια μετά την νίκη της ΝΔ το κόμμα μας χαίρει της εμπιστοσύνης της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελληνίδων και των Ελλήνων.”

Αναφερόμενος στο ρόλο και τη συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στη διαχείριση των κρίσεων ο κ. Στεργίου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης, αποτελώντας μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα μας, ενώ παράλληλα τονίζει ότι η μείωση των φόρων και των κρατικών εισφορών δημιουργεί τον απαραίτητο χώρο για την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά:

“Πλέον η κυβέρνησή μας αντιλαμβανόμενη πως η ασφάλιση μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα, ήδη θεσμοθέτησε στην επικουρική ασφάλιση των νέων εργαζομένων και ηλικίας μέχρι 35 ετών το κεφαλαιοποιητικό σύστημα την ίδια στιγμή που δημιουργεί, μέσα από την μείωση των φόρων και των κρατικών εισφορών, χώρο προκειμένου να αναπτυχθεί η ιδιωτική ασφάλιση περαιτέρω, να καλυφθούν ανάγκες και κίνδυνοι όπως αυτοί που βιώσαμε πρόσφατα με την κλιματική αλλαγή, τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες αλλά και να δημιουργηθεί ένας κουμπαράς ο οποίος θα αξιοποιείται από τον καθένα και την κάθε μία από εμάς ξεχωριστά.”

Πηγή: insuranceforum.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν