Γιατί να εντάξετε ένα video spot στη marketing στρατηγική της επιχείρησης σας!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το εταιρικό βίντεο θεωρείται πλέον ένα απαραίτητο εργαλείο για την αναγνωρισιμότητα μίας επιχείρησης αλλά και την ισχυροποίηση της εταιρικής της ταυτότητας, συμπληρώνοντας αρμονικά τη διαδικτυακή της παρουσία. Αποτελεί ένα σύγχρονο μέσο, έναν ισχυρό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας και προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών που η κάθε επιχείρηση προσφέρει στο κοινό.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, όπως και κάθε επιχείρηση, οφείλουν να συναντούν τους πελάτες τους όπου κι αν βρίσκονται. Δεδομένου ότι η μετάβαση στο ψηφιακό μάρκετινγκ συνεχίζει να κερδίζει έδαφος, θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά μέσα για να καταφέρει να ξεχωρίσει μια επιχείρηση από τον ανταγωνισμό. Οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν αυτή τη δυναμική δημιουργώντας βίντεο περιεχόμενο για να προσεγγίσουν τους πελάτες τους πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά.

Ακολουθούν 5 λόγοι για τους οποίους οι ασφαλιστικές εταιρείες πρέπει να συμπεριλαμβάνουν video spots στη marketing στρατηγική τους.

  1. Το βίντεο δημιουργεί εμπιστοσύνη μεταξύ της επιχείρησης και του πελάτη

Πάνω από το 50% των καταναλωτών δηλώνουν ότι αισθάνονται πιο σίγουροι να κάνουν αγορές αφού βλέπουν ένα βίντεο που εξηγεί το προϊόν ή την υπηρεσία για την οποία ενδιαφέρονται. Καθώς οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν και διαδικτυακή παρουσία, είναι σημαντικό ο πελάτης να κατανοεί πλήρως τις ασφαλιστικές συμβάσεις. Αυτό μπορεί να γίνει παρέχοντας επεξηγηματικά βίντεο για τα διάφορα προϊόντα και τις επιλογές που προσφέρει η εταιρεία σας.

  1. Η Google αγαπά τα βίντεο

Όχι μόνο το βίντεο δημιουργεί εμπιστοσύνη, αλλά αυξάνει επίσης την αλληλεπίδραση της εταιρείας σας με τους δυνητικούς και υπάρχοντες πελάτες. Άλλωστε, ένα βίντεο αυξάνει το χρόνο που αφιερώνουν στην ιστοσελίδα σας. Όταν οι πελάτες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο στον ιστότοπό σας, ο αλγόριθμος της Google σάς κάνει 53 φορές πιο πιθανό να εμφανιστείτε σε μια αναζήτηση λόγω του βίντεο που είναι ενσωματωμένο σε μια σελίδα. Με μια αγορά τόσο ανταγωνιστική όσο η ασφάλιση, η ευκολότερη εύρεση στην κατάταξη της Google είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη οποιασδήποτε επιχείρησης.

  1. Μπορείτε να διδάξετε το κοινό σας και τους δυνητικούς αγοραστές μέσω βίντεο

Με τα βίντεο, μπορείτε να μεταφέρετε αποτελεσματικά πολύπλοκες πληροφορίες πολιτικής σε άτομα που αναζητούν την καλύτερη λύση για τις ανάγκες τους. Το 98% των χρηστών δήλωσε ότι έχουν παρακολουθήσει ένα βίντεο για να μάθουν για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, ενώ σε ό,τι αφορά την ασφάλιση, οι καταναλωτές συνήθως αναζητούν αξιόπιστους συμβούλους για να τους καθοδηγήσουν στις λεπτομέρειες των πολιτικών τους και το πώς σχετίζονται οι προσωπικές τους καταστάσεις με την κάθε προσφερόμενη υπηρεσία.

  1. Ένας αποτελεσματικός τρόπος να αυξήσετε τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων (click-through rate) μέσω του email marketing

Όλες οι επιχειρήσεις ψάχνουν τρόπο να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα των καμπανιών email marketing και στις περισσότερες περιπτώσεις το βίντεο μπορεί να είναι η λύση. Οι καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούν βίντεο έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τις αναλογίες κλικ προς αριθμό εμφανίσεων έως και 96%! Η λήψη μιας δοκιμασμένης και αληθινής μορφής καμπάνιας μέσω email και στη συνέχεια η προσθήκη ενός βίντεο μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στις μάρκετινγκ καμπάνιες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

  1. Αυξήστε την απόδοση επένδυσης μάρκετινγκ

Το βίντεο αποδεδειγμένα έχει απόδοση επένδυσης (ROI), το οποίο θέλουν να δουν οι ομάδες μάρκετινγκ. Αν και η παραγωγή βίντεο δεν είναι πάντα μια εύκολη διαδικασία, ούτε είναι η πιο φθηνή τακτική μάρκετινγκ, το 83% των επιχειρήσεων αναφέρουν ότι παρέχει θετική απόδοση επένδυσης (ROI).

Η ασφαλιστική βιομηχανία υπάρχει εδώ και πολύ καιρό, αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθεί μόνο παραδοσιακές τακτικές μάρκετινγκ. Προσθέτοντας βίντεο στην υπάρχουσα μάρκετινγκ στρατηγική σας, μπορείτε να αυξήσετε την απόδοση επένδυσης, να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη στο κοινό που σας παρακολουθεί και να ισχυροποιήσετε το brand name της επιχείρησης σας. Η ασφαλιστική αγορά βρίσκεται σε ένα ολοένα και περισσότερο ανταγωνιστικό τοπίο και μέσω video spot σας δίνεται η δυνατότητα να ξεχωρίσετε και να αναπτύξετε περαιτέρω την επιχείρηση και τους πελάτες σας!

Η παραγωγή βίντεο απαιτεί αρκετή ενασχόληση και δημιουργικότητα, αλλά αξίζει τον κόπο μόλις αποκτήσετε το τελικό προϊόν. Πριν ξεκινήσετε, σκεφτείτε τι είδους βίντεο θέλετε να δημιουργήσετε.

Μια στρατηγική video marketing θεωρείται ύψιστης σημασίας και για τους επαγγελματίες του ασφαλιστικού/χρηματοπιστωτικού κλάδου. Τα βίντεο “Σχετικά με εμάς”, τα βίντεο εταιρικής κουλτούρας/αξίας, τα επεξηγηματικά βίντεο και οι μαρτυρίες πελατών είναι μόνο μερικοί τύποι βίντεο στους οποίους οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές πρέπει να επενδύουν χρόνο και πόρους στο ετήσιο πλάνο τους.

Τα τελευταία χρόνια, τα βίντεο έχουν πλησιάσει στην κορυφή των οργανικών αποτελεσμάτων αναζήτησης τόσο σε επιτραπέζιους υπολογιστές, όσο και σε κινητά. Τώρα, τα πράγματα προχωρούν περαιτέρω, με την ανακοίνωση της Google ότι θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει αποσπάσματα ερωτημάτων αναζήτησης που σχετίζονται με βίντεο. Αυτό καθιστά το βίντεο μάρκετινγκ ακόμη πιο σημαντικό για την αποτελεσματική βελτιστοποίηση αναζήτησης για επωνυμίες και επιχειρήσεις.

Η κατάρτιση και η εκπαίδευση είναι ήδη ένας τεράστιος τομέας που χρησιμοποιεί βίντεο, τάση η οποία εκτοξεύθηκε κατά την διάρκεια τoυ lockdown. Αυτή η τάση θα συνεχίσει να ενισχύεται, καθώς οι επωνυμίες και οι επιχειρήσεις που πωλούν προϊόντα θα αρχίσουν να δημιουργούν το δικό τους περιεχόμενο για να διδάξουν στους ανθρώπους πώς να χρησιμοποιούν τα προϊόντα τους. Τα βίντεο μας επιτρέπουν να κάνουμε περισσότερα από το να δώσουμε μια φωνητική ή γραπτή εξήγηση στο κοινό μας. Υπάρχει η δυνατότητα να δείξουμε ακριβώς πώς φαίνονται τα πράγματα, πώς λειτουργούν, από τι είναι φτιαγμένα και πώς μπορούν να κάνουν την ζωή μας καλύτερη. Μερικές φορές και χωρίς να χρειάζονται λόγια.

Έχετε ετοιμάσει το βίντεο της επιχείρησης σας και δεν ξέρετε πού είναι καλύτερα να το προβάλλετε; Η Insurance Innovation και η ιστοσελίδα Insuranceforum.gr δίνει την ευκαιρία σε ασφαλιστικές εταιρείες και επιχειρήσεις που θέλουν να απευθυνθούν σε επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσω ενός εταιρικού video spot στην διαδικτυακή εκπομπή ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ στην έναρξη και τη λήξη των διαθέσιμων εκπομπών από αρχές Σεπτεμβρίου. Επικοινωνήστε μαζί μας στο sales@insuranceinnovation.gr και στο 2315 311282.

Παρακολουθήστε τις τελευταίες εκπομπές ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΓΚΑΖΙΝΟ στο Youtube με επιχειρήσεις που προβλήθηκαν σε επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου.

 

Ενδεικτικές πηγές https://ligerpartners.com/why-video-marketing-is-key-for-insurance-companies/

https://99designs.com/blog/video-animation/types-of-videos/

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο