Μαύρος Γάτος

Γιατί να κάνω ασφάλεια ζωής;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Λεωνίδα ΦούκαΑνεξάρτητος Ασφαλιστικός Πράκτορας, Απόφοιτος Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης Παν/μίου Πειραιά

Το σημερινό θέμα αφορά ένα από τα βασικά θεμέλια του θεσμού της ασφάλισης και, κατά τη γνώμη μου, την πιο σημαντική λύση, τη μεγαλύτερη προσφορά που έχει να δώσει η ασφάλιση στους ανθρώπους. Είναι η ασφάλεια ζωής.

Επειδή, όμως, ο όρος “ασφάλεια ζωής” δεν είναι ξεκάθαρος σε όλους – π.χ. πολλοί όταν λένε “ασφάλεια ζωής” εννοούν ένα πρόγραμμα νοσοκομειακής περίθαλψης – καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε τί ακριβώς είναι η ασφάλεια ζωής.

Όταν μιλάμε για ασφάλεια ζωής, μιλάμε για ασφάλιση απώλειας ζωής. Αν, δηλαδή, ο ασφαλισμένος χάσει τη ζωή του, οι δικαιούχοι που έχει ορίσει στο συμβόλαιό του, παίρνουν το κεφάλαιο για το οποίο έχει ασφαλιστεί.

Η ασφάλιση ζωής είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να διευθετήσει κανείς τις υποχρεώσεις του και να διασφαλίσει το μέλλον των ανθρώπων που αγαπάει, χωρίς να διαθέτει τα ανάλογα περιουσιακά στοιχεία. Έτσι, όσο κι αν όλοι θεωρούμε ότι σε εμάς «δεν θα τύχει», η ασφάλιση ζωής, αποτελεί το μοναδικό μέσο προστασίας, τόσο των περιουσιακών μας στοιχείων, όσο και των αγαπημένων μας ανθρώπων.

Ειδικά όταν πρόκειται για προστασία οικογένειας, αυτό που εξασφαλίζει η ασφάλεια ζωής με έναν απόλυτο τρόπο, είναι η σιγουριά ότι τα παιδιά θα μπορέσουν να μεγαλώσουν με τις ανέσεις και τις επιλογές που θέλουν οι γονείς τους, ακόμα και αν οι τελευταίοι δεν είναι κοντά τους.

Πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, για την πιο ανιδιοτελή πράξη αγάπης, καθώς φροντίζω τα παιδιά μου όχι μόνο όσο υπάρχω, αλλά συνεχίζω να τα φροντίζω ακόμα και όταν δεν υπάρχω. Υπάρχει άραγε τίποτα πιο σημαντικό;

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κ. Φούκα στο safepath.gr/aboutus/

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από