Γιατί τα ασφάλιστρα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι πιο οικονομικά από τα συμβατικά; Οι εξειδικευμένες καλύψεις του MINETTA electrify για τους φίλους της ηλεκτροκίνησης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Τα τελευταία χρόνια οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν στην ηλεκτροκίνηση, συμβάλλοντας στην προσπάθεια για μείωση των ρύπων και του οικολογικού αποτυπώματος σε μία κρίσιμη περίοδο για τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Παράλληλα, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και των καυσίμων αποθαρρύνουν τους καταναλωτές από την ιδέα της αγοράς συμβατικών οχημάτων, αναζητώντας οικονομικότερες επιλογές, οι οποίες μακροπρόθεσμα θα μειώσουν το κόστος της μετακίνησής τους.

Ωστόσο, το κόστος των καυσίμων δεν αποτελεί το μοναδικό όφελος στην τσέπη των πολιτών που αποφασίζουν να επενδύσουν στην ηλεκτροκίνηση. Η ασφαλιστική βιομηχανία έχει ήδη μυηθεί στο κλάδο των ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας ανταγωνιστικά πακέτα ασφάλισης αποκλειστικά για τη νέα αυτή γενιά αυτοκινήτων, οι τιμές των οποίων σε πολλές περιπτώσεις κυμαίνονται κάτω από το κόστος της ασφάλισης των συμβατικών οχημάτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας σύγκρισης τιμών Comparethemarket, το πρώτο τρίμηνο του 2021 στη Μ. Βρετανία, το μέσο ετήσιο ασφάλιστρο ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου άγγιξε τα 566£, σημειώνοντας πτώση της τάξεως των 75£. Η εξέλιξη αυτή καθιστά την ασφάλιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων φθηνότερη κατά 45£ σε σύγκριση με τα αυτοκίνητα βενζίνης και τα ντίζελ, με τη μέση τιμή τους να διαμορφώνεται στις 609£.

Η πτωτική αυτή τάση στο κόστος των ασφαλίστρων αποδίδεται στο γεγονός ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν λιγότερα σύνθετα κινούμενα μέρη που μπορούν να υποστούν ζημιά σε σύγκριση με έναν παραδοσιακό κινητήρα, ενώ οι μπαταρίες τους είναι πιο ανθεκτικές σε ατυχήματα, περιορίζοντας την ανάγκη αντικατάστασής τους.

Στη χώρα μας η MINETTA Ασφαλιστική ανταποκρινόμενη στα νέα δεδομένα της αυτοκίνησης, πρωτοπορεί ενισχύοντας το κλάδο της ηλεκτροκίνησης με τα προγράμματα MINETTA electrify. Τα τέσσερα εξειδικευμένα προγράμματα της MINETTA Ασφαλιστική απευθύνονται σε αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα.

Τα τέσσερα (4) πακέτα MINETTA electrify διαμορφώνονται ως εξής:

πακέτο 1: βασικές καλύψεις αλλά και καλύψεις πέραν των υποχρεωτικών από τη Νομοθεσία

πακέτο 2: επιπλέον καλύψεις για φωτιά και φυσικά φαινόμενα

πακέτο 3: επιπλέον καλύψεις για κλοπή

πακέτο 6: πλήρης μικτή

Σημειώνεται ότι στα προγράμματα MINETTA electrify, πέραν των πληρέστατων καλύψεων που περιλαμβάνονται σε όλα τα συμβόλαια οχημάτων της Εταιρείας, προσφέρονται και αρκετές καλύψεις που αφορούν αποκλειστικά τα ηλεκτρικά οχήματα. Με αυτόν τον τρόπο προκύπτει μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων τα οποία δεν αποτελούν απλά μετονομασία υφιστάμενων προγραμμάτων για τα συμβατικά οχήματα, αλλά διασφαλίζουν τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων – πάντα βάσει των όρων του προγράμματος – και επιπρόσθετα σε ότι αφορά:

  • Αστική Ευθύνη κατά τη φόρτιση του οχήματος έως € 10.000
  • Προσωπικό ατύχημα οδηγού κατά τη φόρτιση έως € 15,000
  • Κλοπή καλωδίων φόρτισης € 2,000
  • Ενοικίαση μπαταριών ή οχήματος αντικατάστασης
  • Υλικές ζημιές κατά τη φόρτιση (καλωδίων αλλά και του ίδιου του οχήματος) € 15,000

 

Στα προγράμματα MINETTA electrify μπορούν να ασφαλιστούν επιβατικά Ι.Χ. και TAΞI, ενώ η Εταιρεία,  στοχεύει στο να εμπλουτίσει άμεσα  την πρότασή της προς τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων με επιπρόσθετες παροχές και καλύψεις.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους – συνεργαζόμενους με την ΜΙΝΕΤΤΑ – ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές ή στο www.minetta.gr/el/static/electrify

Υπενθυμίζεται ότι σε όλα αυτά τα νέα προγράμματα “MINETTA.electrify” ισχύουν όλες οι υπάρχουσες παροχές της ασφαλιστικής εταιρίας, όπως ο δωρεάν ετήσιος προληπτικός έλεγχος υγείας (check up), η έκπτωση 10% για συνδυαστική ασφάλιση της κατοικίας ή και του σκάφους με την ασφάλιση του οχήματος Car Pack, η έκπτωση 5% για οδηγό ηλικίας 35-60 ετών, η αποπληρωμή του συμβολαίου με 12 άτοκες δόσεις καθώς και η 24ωρη υπηρεσία Φροντίδας Ατυχήματος της MINETTA.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Real Estate Business από Μεγάλο Επιμελητήριο!

Μεγάλο Επιμελητήριο της χώρας υπέγραψε για αγορά οικοπέδου αξίας 7.000.000 !! Με τα χρήματα των μελών του βεβαίως! Και αυτό συμβαίνει όταν

Μεγάλη προσέλευση αναμένεται στην αυριανή εκδήλωση του Σ.Δ.Α.Ε στη Θεσσαλονίκη!

Ενημερωτική εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πολιτών διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΔΑΕ) Η