Η Airbnb εισβάλει στην αγορά της ταξιδιωτικής ασφάλισης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tης Σωτηρίας Γιαννακοπούλου,

Το ντεμπούτο της στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης κάνει η Airbnb, λανσάροντας μια νέα ταξιδιωτική ασφάλιση για τους επισκέπτες που εξυπηρετεί.

Το νέο προσαρμοσμένο προϊόν ταξιδιωτικής ασφάλισης επισκεπτών της Airbnb σχεδιάστηκε από την ίδια ομάδα που δημιούργησε το ασφαλιστικό πρόγραμμα «AirCover Host» της εταιρείας το οποίο απευθύνεται στους οικοδεσπότες της εφαρμογής. Σύμφωνα με ανακοίνωσή που ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η Airbnb, το νέο προϊόν ταξιδιωτικής ασφάλισης επισκεπτών θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022 και θα είναι σε συνεργασία με έναν «εύφημο ασφαλιστικό φορέα», χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία πρόκειται να συνεργαστεί.

Όπως επισημαίνει η Airbnb, τον περασμένο μήνα υπήρξε μεγάλη σύγχυση εξαιτίας των προκλήσεων που θέτει η μετάλλαξη Omikron, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την επιβολή νέων μέτρων προστασίας, γεγονός που επέφερε πολλές ακυρώσεις των περίοδο των εορτών.

«Ως πλατφόρμα “διπλής όψης”, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η έξαρση της Omicron έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τους οικοδεσπότες μας και γνωρίζουμε ότι πολλοί έχασαν το εισόδημά τους, καθώς και την ευκαιρία να διαθέσουν το κατάλυμά τους κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου λόγω των ακυρώσεων της τελευταίας στιγμής, », τονίζει η Airbnb.

«Για αυτόν τον λόγο, είμαστε ευγνώμονες που η κοινότητα των φιλοξενούμενων μας στο σύνολό της προσπάθησε να προσφέρει στους επισκέπτες μεγαλύτερη ευελιξία — με σχεδόν τα δύο τρίτα των ενεργών καταχωρίσεων να προσφέρουν πλέον μέτριες ή ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης. Μάλιστα πολλοί ξεπέρασαν και τις πολιτικές ακύρωσης για να υποστηρίξουν τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια αυτού του πρωτοφανούς κύματος Omicron που έπληξε κατά τη διάρκεια της εορταστικής ταξιδιωτικής περιόδου».

Εκτός από την ταξιδιωτική ασφάλιση επισκεπτών, η Airbnb εισάγει επίσης ένα νέο «Πρόγραμμα Υποστήριξης Επισκεπτών COVID», το οποίο προσφέρει ανακούφιση στους επισκέπτες που δεν μπορούν να συνεχίσουν τις κρατήσεις που είχαν κάνει προηγουμένως, λόγω απροσδόκητων ταξιδιωτικών διαταραχών που προκαλούνται από κυβερνητικές εντολές. Αυτές οι διακοπές περιλαμβάνουν το κλείσιμο των συνόρων και τις υποχρεωτικές απαιτήσεις εκτεταμένης καραντίνας.

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Υποστήριξης επισκεπτών COVID-19, οι επισκέπτες που δεν μπορούν να λάβουν πλήρεις επιστροφές χρημάτων σύμφωνα με τις πολιτικές ακύρωσης των οικοδεσποτών τους, θα λάβουν ένα ταξιδιωτικό κουπόνι για το 50% του κόστους του τμήματος της κράτησης χωρίς επιστροφή χρημάτων.

Πηγή: insuranceforum.gr

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν