Η Aon ενώνει τις δυνάμεις της με ασφαλιστικές εταιρίες και δημιουργεί το πρώτο πακέτο ασφαλιστική κάλυψης για τη διανομή εμβολίων

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Aon ανακοίνωσε την έναρξη μίας νέας συνεργασίας για την προστασία της αλυσίδας εφοδιασμού των παγκόσμιων αποστολών εμβολίων COVID-19. Το νέο ασφαλιστικό πακέτο θα καλύπτει τις αποστολές εμβολίων διεθνώς, ενώ τα έσοδα του προγράμματος θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η συνεργασία θα παρέχει διαφανή ασφαλιστική κάλυψη των φορτίων για εμβόλια COVID-19 συνδυάζοντας δεδομένα αισθητήρων και αναλυτικά στοιχεία. Το νέο πακέτο κάλυψης βελτιώνει την ασφάλιση θαλάσσιου κινδύνου με έγκαιρη πληρωμή για δόσεις που δεν εμπίπτουν στο συμφωνημένο εύρος θερμοκρασίας κατά τη μεταφορά ή την αποθήκευση. Η αναφορά σε πραγματικό χρόνο των αποκλίσεων θερμοκρασίας θα παρέχει επίσης τον μετριασμό των απωλειών και θα βοηθήσει στη μεγιστοποίηση του αριθμού των δόσεων που διατίθενται στο κοινό, τονίζει η Aon.

Το νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο προέκυψε μέσω της συνεργασίας της Αοn με την εταιρία insurtech Parsyl, η οποία θα λειτουργήσει ως ειδική πλατφόρμα δεδομένων για την προσφορά, και την εξειδικευμένη ασφαλιστική εταιρία Ascot Group. Κύριοι ασφαλιστές θα είναι οι εταιρίες Chubb European Group SE και AIG ενώ την αντασφαλιστική υποστήριξη του προγράμματος έχει αναλάβει η Munich Re. Το όλο εγχείρημα θα υποστηρίξουν επίσης οι AEGIS London, Antares Managing General Agency, AXA XL, AXIS Insurance, Beazley , Fidelis, MS Amlin και Talbot.

Η συνεργασία θα παρέχει διαφανή ασφαλιστική κάλυψη φορτίου για εμβόλια COVID-19 συνδυάζοντας δεδομένα αισθητήρων και αναλυτικά στοιχεία. Το νέο πακέτο κάλυψης βελτιώνει την ασφάλιση θαλάσσιου κινδύνου με έγκαιρη πληρωμή για δόσεις που δεν εμπίπτουν στο συμφωνημένο εύρος θερμοκρασίας κατά τη μεταφορά ή την αποθήκευση. Η αναφορά σε πραγματικό χρόνο των αποκλίσεων θερμοκρασίας θα παρέχει επίσης τον μετριασμό των απωλειών και θα βοηθήσει στη μεγιστοποίηση του αριθμού των δόσεων που διατίθενται στο κοινό, τονίζει η Aon.

«Αντί να αποδεχόμαστε τη λεγόμενη νέα κανονικότητα, στην Aon συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μία «νέα κανονικότητα» δήλωσε ο Greg Case, CEO της Aon. «Θα συνεχίσουμε να πιέζουμε το φάκελο για να δημιουργήσουμε καινοτόμες λύσεις που προωθούν την οικονομία και την κοινωνία μας προς τα εμπρός. Η παροχή προστασίας της εφοδιαστικής αλυσίδας για τη χορήγηση εμβολίων COVID-19 σε όλο τον κόσμο είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτήν τη διαδικασία. ”

Η Aon σκοπεύει να διαθέσει το 100% όλων των εσόδων που αποκτήθηκαν από το νέο της προϊόν το 2021 σε μια φιλανθρωπική οργάνωση αφιερωμένη στην εξάλειψη του ανθρώπινου πόνου και των οικονομικών δυσχερειών που προκάλεσε η πανδημία, δήλωσε η εταιρία.

«Η Aon εργάζεται για λύσεις πελατών χρησιμοποιώντας τεχνολογία αισθητήρων στην αλυσίδα εφοδιασμού για αρκετά χρόνια», δήλωσε ο Lee Meyrick, Διευθύνων Σύμβουλος, παγκόσμιας ναυτιλίας και Commercial Risk Solutions της Aon. «Αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες που αντιμετωπίζει η παγκόσμια διανομή εμβολίων COVID-19, διερευνήσαμε την ανάπτυξη μιας νέας λύσης για την παροχή οικονομικής προστασίας στις εταιρίες που συμμετέχουν στη διαδικασία διανομής. Συνεργαζόμενοι με τους ηγέτες του κλάδου, καταφέραμε να δημιουργήσουμε γρήγορα μια ομάδα ομοσπονδιακών ασφαλιστών που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν τους κινδύνους χρησιμοποιώντας επαληθεύσιμες και αποτελεσματικές τεχνολογίες αισθητήρων.»

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετέχουμε σε μια άλλη συνεργασία ηγετών της αγοράς που έρχονται μαζί για να αντιμετωπίσουν τη μεγαλύτερη παγκόσμια κρίση υγείας της εποχής μας», δήλωσε ο Andrew Brooks, Διευθύνων Σύμβουλος της Ascot Group. «Αυτή η συνεργασία θα καταστήσει διαθέσιμη περισσότερη χωρητικότητα και θα διαθέσει στην αγορά πρόσθετα προϊόντα που θα επιτρέψουν την αποτελεσματική διανομή εμβολίων σε παγκόσμια κλίμακα».

«Είναι κρίσιμο να παρέχουμε ισχυρά εμβόλια COVID-19 σε όλους, παντού», δήλωσε ο Ben Hubbard, Διευθύνων Σύμβουλος της Parsyl. «Για να γίνει αυτό, πρέπει να συλλέξουμε δεδομένα για να κατανοήσουμε τι συμβαίνει σε αυτές τις ευαίσθητες αποστολές καθώς κάνουν το ταξίδι τους από το εργοστάσιο στη σύριγγα. Αυτή η ασφαλιστική λύση θα συμβάλλει στην ενίσχυση των υφιστάμενων βιομηχανικών προσπαθειών που εστιάζονται στις αναπτυσσόμενες χώρες παρέχοντας προστασία για αλυσίδες εφοδιασμού εμβολίων σε επιπλέον αγορές. Είμαστε περήφανοι που δίνουμε μια άλλη ασφαλιστική λύση και συμβάλλουμε στην αποτελεσματική διανομή εμβολίων σε όλο τον κόσμο.»

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο