Η ασφάλιση των φυσικών καταστροφών σε πρώτο πλάνο

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Αριστείδη Βασιλειάδη, Γενικός Διευθυντής Ιnsurance Innovation

Ο Σεπτέμβριος αποτελεί για πολλούς από εμάς ένα μήνα ανασυγκρότησης, επανεκκίνησης αλλά και επαναπροσδιορισμού προτεραιοτήτων. Άλλοι πάλι τον χαρακτηρίζουν ως μια νέα αρχή, που συνοδεύεται ασφαλώς από νέες φιλοδοξίες και νέους στόχους.

Αποχαιρετώντας ένα επεισοδιακό καλοκαίρι, με τις εικόνες των καταστροφικών πυρκαγιών και των συνανθρώπων μας που έχασαν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα να παραμένουν χαραγμένες στη μνήμη μας, τα διδάγματα που λάβαμε είναι ιδιαιτέρως εποικοδομητικά. Το ζήτημα της ασφάλισης των περιουσιών από φυσικές καταστροφές τίθεται σε πρώτο πλάνο τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από τους ίδιους τους πολίτες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την ανάγκη για την προστασία των περιουσιών τους, όντας αντιμέτωποι με το κόστος της κάλυψης των ζημιών.

Η συζήτηση για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής, έχει ανοίξει στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης εδώ και αρκετά χρόνια. Το ντόμινο όμως των πρόσφατων εξελίξεων αλλά και των επικείμενων καταστροφών, καθιστά εμφανώς πλέον την ιδιωτική ασφάλιση ως έναν απαραίτητο σύμμαχο για κάθε πολίτη που επιθυμεί να εξασφαλίσει τους κόπους μίας ολόκληρης ζωής.

Η ασφαλιστική βιομηχανία σηκώνει για ακόμα μια φορά τα μανίκια και καλείται να διαχειριστεί το βάρος της αντιμετώπισης κρίσεων, με τα αντανακλαστικά της να ανταποκρίνονται άμεσα στις πρωτοφανείς συνθήκες που βιώνουμε, επιβεβαιώνοντας την αξία και την προσφορά της στην κοινωνία.

Το «Τhe Insurer» πιστό στο ραντεβού του, έχοντας πάντα ως βάση του την αντικειμενικότητα και την τεκμηριωμένη άποψη βρίσκεται για ακόμη μία φορά στα χέρια σας με σκοπό την πλήρη ενημέρωσή σας για όλες τις εξελίξεις του ασφαλιστικού κλάδου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Στο τεύχος Σεπτεμβρίου υποδεχόμαστε τον κ. Νίκο ΖάχοΔιευθυντή Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών της NP Ασφαλιστική – ΝΕΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη, στην οποία μας αποκαλύπτει πως η NP κατάφερε μέσα στα 18 συναπτά έτη παρουσίας της στην ασφαλιστική αγορά να αποτελεί μία από τις πιο δυναμικά αναπτυσσόμενες ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας μας. Στις επόμενες σελίδες, ο κ. Νίκος Ζάχος ανοίγει τα χαρτιά του και μοιράζεται μαζί μας τα μελλοντικά σχέδια και τους στόχους της εταιρείας, σχολιάζοντας παράλληλα το κλίμα εξαγορών που παρατηρείται στην ελληνική αγορά, το φαινόμενο του bancassurance, αλλά και την αύξηση των διαδικτυακών καναλιών διανομής ασφαλιστικών προϊόντων.

Ο κόσμος των κρυπτονομισμάτων, αποτελεί τη νέα τάση στην παγκόσμια οικονομία, με την ασφαλιστική βιομηχανία να ελκύεται όλο και περισσότερο από την αναδυόμενη δύναμη των ψηφιακών νομισμάτων. Ο Νασσίμ Σύριος, ο πρώτος ιδιοκτήτης ασφαλιστικού γραφείου στην Ελλάδα που δέχεται συναλλαγές μέσω Bitcoin, μιλά αποκλειστικά στο «The Insurer», αναλύοντας μας τις προοπτικές των κρυπτονομισμάτων για την ελληνική ασφαλιστική αγορά αλλά και για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Το «Τhe Insurer» δίνοντας φωνή στους ανθρώπους της αγοράς, αναδεικνύει τους προβληματισμούς αλλά και τις σκέψεις των επαγγελματιών του κλάδου, εμπλουτίζοντας την αρθρογραφία του με απόψεις από έμπειρα πρόσωπα του χώρου, τα οποία σχολιάζουν τα τεκταινόμενα, αποτυπώνοντας με αντικειμενικότητα την άποψη του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.

Η Insurance Innovation βρίσκεται εδώ και 10 χρόνια στο πλευρό των επαγγελματιών του κλάδου, καθιστώντας ένα δίαυλο επικοινωνίας για όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Φέτος βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά τους, μέσω της συμμετοχής της στην 85η ΔΕΘ που θα πραγματοποιηθεί στις 11-19 Σεπτεμβρίου, στο περίπτερο 8 – stand 20, προσκαλώντας όλους τους επαγγελματίες του κλάδου να συμμετέχουν σε συζητήσεις αλλά και στις Live εκπομπές που θα μεταδοθούν από τον χώρο της Έκθεσης στο Insurance Forum WebTV. Σας περιμένουμε!

Καλή ανάγνωση!

Αναδημοσίευση από το έκτο τεύχος του περιοδικού “The Insurer”

Γίνε συνδρομητής ή ανανέωσε την συνδρομή σου εδώ

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο