Η εισροή κεφαλαίου η καταλληλότερη λύση για Euroins και της City Insurance, τονίζει η Ρουμανική Εποπτική Αρχή

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η ρυθμιστική αρχή μη τραπεζικών χρηματοπιστωτικών αγορών της Ρουμανίας (ASF) ισχυρίζεται ότι έχει εντείνει την παρακολούθηση και τον έλεγχο των δύο μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας, της Euroins και της City Insurance, από το 2020, και ότι οι προσομοιώσεις διαχείρισης κινδύνων δείχνουν ότι η καταλληλότερη λύση για την αποκατάσταση των προληπτικών δεικτών τους θα ήταν η εισροή κεφαλαίων, επισημαίνει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ziarul Financiar.

Στα τέλη του προηγούμενου έτους, το αθροιστικό μερίδιο αγοράς των δύο εταιρειών άγγιζε το 75% στην υποχρεωτική αγορά ασφάλισης αυτοκινήτων τρίτων (CAS), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση της Αρχής Χρηματοοικονομικής Εποπτείας (FSA) για το 2020.

«Λαμβάνοντας υπόψη τους εντοπισμένους κινδύνους, οι διαδικασίες παρακολούθησης και ελέγχου στο επίπεδο των δύο εταιρειών έχουν εντατικοποιηθεί και έχουν θεσπιστεί αρκετά συμπληρωματικά μέτρα στις κυρώσεις που επιβάλλονται για τη μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας ή συμπεριφοράς. Ξεκινώντας από τη σημαντική θέση και υψηλή συστηματική συνάφεια από τομεακή άποψη για αυτές τις δύο εταιρείες, η ASF πραγματοποίησε αρκετές προσομοιώσεις σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης κινδύνων και προστασίας των ασφαλισμένων», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση της ASF.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέτοχοι της City Insurance έδωσαν και επίσημα το πράσινο φως για την εισφορά κεφαλαίου από τον Ολλανδικό επενδυτικό όμιλο Fund I3CP, ο οποίος προχωρά στη χορήγηση δανείου ύψους 150 εκατ. ευρώ, με σκοπό την εξυγίανση των οικονομικών της εταιρείας.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο