Η Φιλίππα Μιχάλη CEO της NN Hellas

Facebook
Twitter
LinkedIn
Η Φιλίππα Μιχάλη αναλαμβάνει Πρόεδρος και CEO της NN Hellas από την 1η Απριλίου 2023.

Η Φιλίππα Μιχάλη αναλαμβάνει Πρόεδρος και CEO της NN Hellas από την 1η Απριλίου 2023.

Με επίσημη ανακοίνωσή της ΝΝ Hellas καλωσορίζει την Φιλίππα Mιχάλη στον Όμιλο της ΝΝ!

Η Φιλίππα μεταβαίνει στον Όμιλο ΝΝ από την Allianz, στην οποία διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος για την Ελλάδα και την Κύπρο από το 2015.

Πριν αναλάβει το ρόλο αυτό, κατείχε διάφορες θέσεις στην Allianz Hellas, συμπεριλαμβανομένης της Head of Market Management and Communications, όπως και Fund Manager στην θυγατρική της Allianz Hellas για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωσή της η ΝΝ Hellas, η βαθιά γνώση που κατέχει από την ελληνική ασφαλιστική αγορά, σε συνδυασμό με τις ηγετικές της ικανότητες και την έμφαση στην ψηφιοποίηση θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης της εταιρείας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της Φιλίππας ως Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της ΝN Hellas την 1η Απριλίου, ο Frederick Lathioor, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνου της ΝΝ Hellas, θα συνεχίσει να εκτελεί προσωρινά καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της ΝN Hellas.

Υπενθυμίζεται ότι η Φιλίππα Μιχάλη διαδέχεται την Μαριάννα Πολιτοπούλου, η οποία αποχώρησε από τον Όμιλο ΝΝ τον Δεκέμβριο του 2022.

Ποια είναι η Φιλίππα Μιχάλη;

Η Φιλίππα Μιχάλη σπούδασε Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το ALBA Graduate Business School.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μία δεκαετία απασχολούνταν στη Διεύθυνση Επενδύσεων στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων. Το 2009, πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάς, ενώ παράλληλα από τη θέση της Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας.

Το 2011 ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας, ενώ από το 2013 είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (Direct Business).

Συμμετείχε από το 2013 στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάς αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα Allianz Sponsorship for Diverse Leadership που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.

Από τον Απρίλιο του 2015 έως το 2022 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, ενώ ήταν Πρόεδρος στην Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) από το 2017.
Είναι παντρεμένη & μητέρα δίδυμων αγοριών.

Πηγή: insuranceforum.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν