Η Φιλίππα Μιχάλη στο τιμόνι της NN Hellas;

Facebook
Twitter
LinkedIn
Η Φιλίππα Μιχάλη στο τιμόνι της NN Hellas;

Η Φιλίππα Μιχάλη η νέα CEO της ΝΝ Hellas;

Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr και του Χάρη Μπιτζανάκη, η κα Φιλίππα Μιχάλη, νυν Διευθύνουσα Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, αναμένεται να αναλάβει τα ηνία της NN Hellas, έπειτα από την ξαφνική παραίτηση της μέχρι πρότινος CEO της εταιρείας Μαριάννας Πολιτοπούλου.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ «η NN Hellas επιθυμεί να επανασχεδιάσει την στρατηγική και τη φιλοσοφία της, γεγονός το οποίο αναμένεται να μετουσιωθεί μέσω της επιλογής της κ. Μιχάλη στην θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου.»

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολλανδικός όμιλος έχει παρακολουθήσει την αξιόλογη πορεία της κας Μιχάλη στην Allianz Ελλάδος, θαυμάζοντας την εργατικότητα και το σθένος της, ενώ φαίνεται ότι εκτιμούν ιδιαίτερα τη συμβολή και την στάση της αναφορικά με την πρόσφατη εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης από τον γερμανικό ασφαλιστικό κολοσσό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Allianz Ελλάδος στην επίσημη ανακοίνωσή της για την εξαγορά της Ευρωπαϊκής Πίστης, ανέφερε ότι η κα Φιλίππα Μιχάλη θα παραμείνει Διευθύνουσα Σύμβουλος της Allianz Ελλάδος και θα ηγείται της εταιρείας και της προετοιμασίας για ενοποίηση μέχρι το κλείσιμο της συναλλαγής, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το εάν θα παραμείνει στην θέση της CEO και μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Στους κύκλους της ασφαλιστικής αγοράς, ωστόσο, υπάρχει εδώ και καιρό η φήμη ότι ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Πίστης κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος, θα ηγηθεί των προσπαθειών μετασχηματισμού κατά την επόμενη τριετή περίοδο, αναλαμβάνοντας τη θέση του CEO της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: Μαριάννα Πολιτοπούλου και Φιλίππα Μιχάλη στη λίστα με τις ισχυρότερες γυναίκες στον κόσμο των επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Ποια είναι η Φιλίππα Μιχάλη;

Τα τελευταία επτά χρόνια η ηγεσία στην Allianz Ελλάδος είναι γυναικεία υπόθεση. Η Φιλίππα Μιχάλη συνεχίζει ακάθεκτη την αναπτυξιακή πορεία του ασφαλιστικού ομίλου, ο οποίος κατάφερε να εδραιώσει την θέση του στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, πετυχαίνοντας το πρώτο deal για το 2022, με την εξαγορά ύψους 207 εκατ. ευρώ της Ευρωπαϊκής Πίστης.

Η κα Μιχάλη σπούδασε Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το ALBA Graduate Business School.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μία δεκαετία απασχολούνταν στη Διεύθυνση Επενδύσεων στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων. Το 2009, πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάς, ενώ παράλληλα από τη θέση της Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας. Το 2011 ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας, ενώ από το 2013 είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (Direct Business).

Συμμετείχε από το 2013 στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάς αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα Allianz Sponsorship for Diverse Leadership που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.

Από τον Απρίλιο του 2015 βρίσκεται στην ηγεσία της Allianz Ελλάδος, από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου ενώ είναι Πρόεδρος στην Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) από το 2017.
Είναι παντρεμένη & μητέρα δίδυμων αγοριών.

Με πληροφορίες από το mononews.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν