Η γνωστή καραμέλα περι ενιαίας διαμεσολάβησης απο τα επιμελητήρια……

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αναδημοσίευση απο το nextdeal.gr 

Αρθρο του Γιώργου Νικολάκου – Μεσίτη Ασφαλίσεων (Fasma Group Μεσίτες Ασφαλίσεων)

Διαβάζοντας συνεντεύξεις, συναδέλφων εκλεγμένων σε διάφορες οργανώσεις και επιμελητήρια , για το μέλλον της διαμεσολάβησης παρατήρησα ότι σχολιάζουν τα ίδια και τα ίδια χωρίς να λένε τίποτα.

Επαναλαμβάνονται δηλαδή οι γνωστές «καραμέλες» περί ενιαίας διαμεσολάβησης, σε όλα τα επιμελητήρια και οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στο χώρο της υγείας, μέσω ΣΔΙΤ Επίσης αναμασιούνται οι γενικόλογες τοποθετήσεις για την στήριξη των διαμεσολαβούντων από το κράτος, καθώς και τα γνωστά περί ενδυνάμωσης της ασφαλιστικής συνείδησης όπου μαζί με τα άλλα πολλά γενικόλογα μπλα –μπλα, δεν γίνονται κάποιες ουσιαστικές διαπιστώσεις ώστε να υπάρξουν και οι ανάλογες προτάσεις για την λύση τους.

Διαπιστώσεις που τα τελευταία 5 χρόνια ισχύουν και έχουν συρρικνώσει τον κλάδο μας επικίνδυνα. Ποιες είναι αυτές ? Ότι το επάγγελμά μας φθίνει, λιγοστεύει δηλαδή ο αριθμός των επαγγελματιών του χώρου μας, αφού δεν μπαίνει νέο αίμα στην αγορά από νέους αυτοδημιούργητους διαμεσολαβητές Επί πλέον ο μέσος όρος της ηλικίας των παλαιότερων διαμεσολαβούντων ξεπερνάει τα 45-50 χρόνια, που σημαίνει ότι οι διαμεσολαβητές στην ασφάλιση γερνάνε χωρίς να ανανεώνονται με νεώτερους. .

Εξαιρώ σε αυτή τη διαπίστωση τα πολυβραβευμένα νέα παιδιά παλαιότερων συναδέλφων, που «περνάνε» νέα παραγωγή στα παιδιά τους, αλλά πολύ λίγα από αυτά γνωρίζουν την δουλειά μας ειδικά στην εξεύρεση των νέων πελατών, για την περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς. Τρία είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα στην ανάπτυξη νέων «φυντανιών» σήμερα, κι εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος μας κατά την γνώμη μου.

Στην μεταβατική περίοδο ή την επαναφορά του παλιού θεσμού του δόκιμου πράκτορα μαζί με την βελτίωση της νομοθεσίας για την ελεύθερη τηλεφωνική εξεύρεση πελατών και στην ανάκληση της απαγόρευσης της συνεργασίας πρακτορείων-μεσιτών, που μπορεί να γίνει με μία απλή νομοθετική παρέμβαση στην ελληνική IDD. Τολμούν οι εκπρόσωποί μας να παρέμβουν και να διορθώσουν τα κακώς κείμενα που βοηθούν στην ανάπτυξη της αγοράς αντί να γενικολογούν ?

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν