Η κλιματική αλλαγή η κορυφαία ανησυχία των ασφαλιστικών εταιρειών! Σε δεύτερο πλάνο η πανδημική κρίση

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η κλιματική αλλαγή επιστρέφει στην κορυφή της λίστας με τις μεγαλύτερες ανησυχίες των ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς η κυκλοφορία του εμβολίου και η σταδιακή άρση των περιορισμών για την υγεία μειώνουν τους φόβους πανδημίας σε πολλές χώρες.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη κατατάχθηκε ως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κοινωνία τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη από τον γαλλικό ασφαλιστικό κολοσσό AXA SA. Παρά το γεγονός ότι η κλιματική αλλαγή βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης των κινδύνων το 2018 και το 2019, τέθηκε σε δεύτερο πλάνο από ασθένειες και πανδημίες το 2020 καθώς ο κορωνοϊός ανέτρεψε απότομα τα δεδομένα σε όλο τον κόσμο.

«Η αλλαγή του κλίματος βρίσκεται ξανά στην κορυφή της ατζέντας”, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος της AXA Thomas Buberl σε δήλωσή του. «Αυτά είναι καλά νέα, αφού πέρυσι φοβηθήκαμε ότι η έκρηξη των κινδύνων για την υγεία μπορεί να επισκιάσει την κλιματική έκτακτη ανάγκη».

Η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλεί όλο και περισσότερο τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή αναμένεται να συνεχίζουν να αυξάνονται. Λίγο λιγότερο από το ένα πέμπτο των 3.500 ασφαλιστικών επαγγελματιών που συμμετείχαν στην έρευνα από 60 χώρες εξέφρασαν τη πίστη τους στις δημόσιες αρχές για την εξομάλυνση της κατάστασης.

Η Axa, η οποία προεδρεύει της συμμαχίας Net Zero Insurance, προσπαθεί να ωθήσει τους μεγαλύτερους παίκτες της ασφαλιστικής βιομηχανίας να αποκλείσουν τις ρυπογόνες εταιρείες και να επικεντρωθούν σε εκείνες που έχουν σαφή και αξιόπιστα μεταβατικά σχέδια, τόσο στις επενδύσεις τους, όσο και στα συμβόλαια που παρέχουν.

«Από την πλευρά των επενδύσεων, είμαστε ένας από τους πολλούς επενδυτές και αν θέλετε να βρείτε κεφάλαια για ένα εργοστάσιο άνθρακα σήμερα, θα το κάνετε», δήλωσε ο Buberl στη συνέντευξη». Αλλά εάν μια εταιρεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει ασφάλιση για να προστατευθεί από πιθανούς κινδύνους, τότε δεν θα είναι σε θέση να εξασφαλίσει και επενδυτές», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο αυξάνονται

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι κίνδυνοι στον κυβερνοχώρο, οι οποίοι κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στη λίστα, ήταν ένας ταχέως αναπτυσσόμενος φόβος για την ασφαλιστική βιομηχανία. Φέτος, περίπου το 61% των ερωτηθέντων έθεσαν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μεταξύ των πέντε κορυφαίων ανησυχιών τους, από 54% το 2018. Η πανδημία υποχώρησε στην τρίτη θέση.

«Η πανδημία και ο αποκλεισμός έχουν τονίσει σίγουρα τη χρήση ψηφιακών εργαλείων και εμείς οι ασφαλιστές είδαμε ότι έχει εντείνει τους κινδύνους και τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της AXA, Frederic de Courtois, σε συνέντευξη Τύπου με δημοσιογράφους.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν