Μαύρος Γάτος

Η KPMG αντιμέτωπη με πρόστιμο $21 εκατ. για «σύγκρουση συμφερόντων» στην πώληση της Silentnight

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η KPMG UK αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 15 εκατομμυρίων £ (21 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) με την κατηγορία ότι διέπραξε «σοβαρό παράπτωμα» που οδήγησε σε σύγκρουση συμφερόντων, λειτουργώντας ως σύμβουλος στην πώληση του κατασκευαστή κρεβατιών Silentnight σε εταιρεία ιδιωτικών μετοχών που πραγματοποιήθηκε το 2011, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ελεγκτική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι η σύγκρουση με την HIG Capital LLC ήταν «προφανής» σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο την Δευτέρα, για τα οποία η εταιρία πρόκειται να αντιμετωπίσει σοβαρές κυρώσεις.

Το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης δήλωσε ότι η KPMG «έχασε την αντικειμενικότητά της και προχώρησε ανέντιμα, ή συσχετίστηκε με παραπλανητικές δηλώσεις», με τις παραπλανητικές αυτές δηλώσεις να επαναλαμβάνονται σε οκτώ ξεχωριστές περιπτώσεις.

Ο εκτελεστικός σύμβουλος του δικαστηρίου πρότεινε επίσης για τον David Costly-Wood, πρώην συνεργάτη της KPMG που διαχειρίστηκε την πώληση, την επιβολή προσωπικού πρόστιμου ύψους τουλάχιστον 500.000 £ και την διαγραφή του από το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία για 15 χρόνια.

«Τα σχέδια των πορισμάτων του δικαστηρίου σχετίζονται με εργασίες αναδιάρθρωσης που πραγματοποιήθηκαν πριν από μια δεκαετία», τονίζει η KPMG UK.

«Θα εξετάσουμε αυτά τα ευρήματα και τις επιλογές μας για πιθανή ένσταση την κατάλληλη στιγμή. Διαφωνούμε με ορισμένα επιχειρήματα που προέβαλε ο Εκτελεστικός Σύμβουλος κατά την ακρόαση κυρώσεων. “

Ο Costley-Wood δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο που στάλθηκε στο LinkedIn του. Έκτοτε αποχώρησε από το KPMG.

Με πληροφορίες από το Bloomberg

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τι θα συμβεί με την ασφάλιση των ηλεκτρικών πατινιών και των αυτοκινούμενων οχημάτων;

Ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ κατέβαλαν πρόσφατα τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτά τα μέσα μεταφοράς μπορούν να αποφέρουν μεγάλα οφέλη, διότι προσφέρουν

Ποιοί είναι οι λόγοι που κρατούν καθηλωμένη την ασφαλιστική αγορά ; Η Δήμητρα Λύχρου ΑΠΑΝΤΑΕΙ

Αναδημοσίευση συνέντευξης της προέδρου της ΕΕΑΕ κυρίας Δήμητρας Λύχρου στην Μαίρη Φώτη και την εφ. “Δημοκρατική” της Ρόδου. Παρά την αύξηση εργασιών

Τραπεζικά ιδρύματα στην Πάτρα τηλεφωνούν σε πελάτες τους, προτείνοντάς τους ασφάλειες ακόμη κι αν έχουν ήδη ασφαλιστήριο σε χαμηλότερη τιμή! (video)

Για το φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού και την αντιμετώπισή του μέσω συλλογικών δράσεων μίλησαν στο Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο και στον Αριστείδη Βασιλειάδη οι κ.κ. Ανδρέας Ντακόλιας, Ασφαλιστικός Πράκτορας, Μέλος του