Μαύρος Γάτος

Η KPMG αντιμέτωπη με πρόστιμο $21 εκατ. για «σύγκρουση συμφερόντων» στην πώληση της Silentnight

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η KPMG UK αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους 15 εκατομμυρίων £ (21 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) με την κατηγορία ότι διέπραξε «σοβαρό παράπτωμα» που οδήγησε σε σύγκρουση συμφερόντων, λειτουργώντας ως σύμβουλος στην πώληση του κατασκευαστή κρεβατιών Silentnight σε εταιρεία ιδιωτικών μετοχών που πραγματοποιήθηκε το 2011, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η ελεγκτική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου αναφέρει ότι η σύγκρουση με την HIG Capital LLC ήταν «προφανής» σε έγγραφα που κατατέθηκαν στο δικαστήριο την Δευτέρα, για τα οποία η εταιρία πρόκειται να αντιμετωπίσει σοβαρές κυρώσεις.

Το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης δήλωσε ότι η KPMG «έχασε την αντικειμενικότητά της και προχώρησε ανέντιμα, ή συσχετίστηκε με παραπλανητικές δηλώσεις», με τις παραπλανητικές αυτές δηλώσεις να επαναλαμβάνονται σε οκτώ ξεχωριστές περιπτώσεις.

Ο εκτελεστικός σύμβουλος του δικαστηρίου πρότεινε επίσης για τον David Costly-Wood, πρώην συνεργάτη της KPMG που διαχειρίστηκε την πώληση, την επιβολή προσωπικού πρόστιμου ύψους τουλάχιστον 500.000 £ και την διαγραφή του από το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών στην Αγγλία και την Ουαλία για 15 χρόνια.

«Τα σχέδια των πορισμάτων του δικαστηρίου σχετίζονται με εργασίες αναδιάρθρωσης που πραγματοποιήθηκαν πριν από μια δεκαετία», τονίζει η KPMG UK.

«Θα εξετάσουμε αυτά τα ευρήματα και τις επιλογές μας για πιθανή ένσταση την κατάλληλη στιγμή. Διαφωνούμε με ορισμένα επιχειρήματα που προέβαλε ο Εκτελεστικός Σύμβουλος κατά την ακρόαση κυρώσεων. “

Ο Costley-Wood δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο που στάλθηκε στο LinkedIn του. Έκτοτε αποχώρησε από το KPMG.

Με πληροφορίες από το Bloomberg

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

H Ηellas Direct προετοιμάζει την είσοδό της στη Ρουμάνικη αγορά! Πώς συνδέεται η απόφασή της με την City Insurance;

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι η Hellas Direct, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ασφάλισης αυτοκινήτων στην Ελλάδα, προετοιμάζει την είσοδό της στη

Η υπόσχεση για το φάρμακο κατά της παχυσαρκίας εξαρτάται πλέον από την ασφαλιστική βιομηχανία

Της Σωτηρίας Γιαννακοπούλου, Η συζήτηση περί μαγικών φαρμάκων για την απώλεια βάρους αποτελεί ένα σύνηθες θέμα συζήτησης, τόσο στον ιατροφαρμακευτικό κλάδο, όσο