Μαύρος Γάτος

Η μεγαλύτερη αλυσίδα pub του Ηνωμένου Βασιλείου υποβάλλει αγωγή ύψους £845 εκατομμυρίων εναντίον των ασφαλιστών της

Facebook
Twitter
LinkedIn

H μεγαλύτερη αλυσίδα μπαρ του Ηνωμένου Βασιλείου, η Stonegate, μήνυσε τις τρεις ασφαλιστικές της εταιρείες για τις απώλειες που υπέστη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εντείνοντας την πικρή διαμάχη μεταξύ των επιχειρήσεων φιλοξενίας και εστίασης και του ασφαλιστικού κλάδου.

Η εταιρεία, η οποία υποστηρίζεται από τον ιδιωτικό μετοχικό όμιλο TDR Capital, διεκδικεί 845 εκατομμύρια λίρες σε αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου εναντίον της MS Amlin, της Liberty Mutual Insurance Europe και της Zurich.

To ασφαλιστήριο συμβόλαιο που κάλυπτε τη διακοπή της λειτουργίας του κλάδου και τις σχετικές απώλειες ενεργοποιήθηκε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού, υποστηρίζει ο Stonegate σε δικαστικά έγγραφα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Stonegate αναφέρει ότι οι ασφαλιστές δεν αμφισβήτησαν ότι οι αποζημιώσεις έπρεπε να καταβληθούν, αλλά ισχυρίστηκαν ότι η ευθύνη τους περιορίστηκε σε 17,5 εκατομμύρια £, εκ των οποίων τα 14,5 εκατομμύρια £ είχαν ήδη καταβληθεί.

Οι αλυσίδες Slug and Lettuce και Walkabout είναι δύο από τις 760 pub και εστιατόρια που ανήκουν στην Stonegate στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Δεδομένου ότι οι pub και τα εστιατόρια αναγκάστηκαν να προβούν σε επανειλημμένη διακοπή των εργασιών τους από τον Μάρτιο του 2020, το ζήτημα αν οι λεγόμενες πολιτικές έπρεπε να αποζημιώσουν τις επιχειρήσεις τέθηκε στο επίκεντρο, προκαλώντας διαμάχες με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Αρκετά εστιατόρια, μεταξύ των οποίων οι αλυσίδες Strada και το Coppa Club, έχουν επίσης καταθέσει αγωγή 16,3 εκατομμυρίων £ εναντίον της Allianz αναφορικά με την πολιτική της διακοπής της λειτουργίας τους. Σύμφωνα με την αγωγή, η Allianz ισχυρίζεται ότι η ευθύνη της περιορίζεται σε 2,5 εκατομμύρια λίρες.

«Νομίζω ότι εάν [οι επιχειρήσεις] πλήρωναν ένα επιπλέον ασφάλιστρο για να τους προστατεύθουν από επιδημίες και πανδημίες, η συνήθης απάντηση θα ήταν να πληρώνουν οι ασφαλιστές», δήλωσε ο Hugh Osmond, ιδρυτής της Various Eateries.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Δημήτρης Γαβαλάκης

Θέλετε να μάθετε για την ασφάλιση επιχειρήσεων στην χώρα μας; Ο Δημήτρης Γαβαλάκης μας ενημερώνει!!

Πριν από ενάμιση χρόνο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας εκπονήσαμε μία ενδιαφέρουσα έρευνα για τις επιχειρήσεις – μέλη μας. Η έρευνα διενεργήθηκε