Μαύρος Γάτος

Η NN eπιβεβαιώνει το ενδιαφέρον της για την εξαγορά της Metlife στην Ελλάδα! Στη δημοσιότητα το ποσό της εξαγοράς

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η ΝΝ Group επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της το ενδιαφέρον της για την εξαγορά των ελληνικών και πολωνικών δραστηριοτήτων της Metlife, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει υποβάλει πρόταση εξαγοράς, ύψους 740 εκατ. δολαρίων.

«Η εν λόγω κίνηση εντάσσεται στην στρατηγική για προσαρμογή της ηγετικής θέσης σε ελκυστικές αναπτυξιακές αγορές. Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση, αν και εφόσον κριθεί αναγκαίο» δήλωσε την Κυριακή η ολλανδική ασφαλιστική εταιρεία.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, το ενδιαφέρον της NN Group προέκυψε έπειτα από πιέσεις του μετόχου, Elliott Investment Management, στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας για περισσότερα κέρδη.

Η κίνηση αυτή της NN Group ακολουθεί την πρόταση εξαγοράς και των δραστηριοτήτων της πολωνικής Aviva Plc, επιβεβαιώνοντας τις βλέψεις της εταιρίας για επέκταση των δραστηριοτήτων της πανευρωπαϊκά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η MetLife είναι θετική στο ενδεχόμενο της πώλησης των εταιριών της, επιδιώκοντας την ενίσχυση της ρευστότητας της για τη χρηματοδότηση των νέων δραστηριοτήτων της.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020, η ασφαλιστική εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 327 εκατ. δολαρίων από τις δραστηριότητές της σε Ευρώπη, Μέσης Ανατολή και Αφρική.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τα μελανά σημεία του σχεδίου νόμου για την υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών – Ποιες οι επισημάνσεις της ΕΑΕΕ στον Κώστα Σκρέκα;

Της Σωτηρίας Γιαννακοπούλου, Ανησυχία έχει προκαλέσει στην ασφαλιστική αγορά τους τελευταίους μήνες ο νέος κλιματικός νόμος, ο οποίος μεταξύ άλλων εισάγει για

Π. Παντελίδης: Ξεκινά αύριο η δίκη για τις αποζημιώσεις που διεκδικούν Αρναούτη και Κυριάκου από την ασφαλιστική εταιρεία

Ξεκινά αύριο Πέμπτη η δίκη για τις αποζημιώσεις που διεκδικούν οι δύο συνεπιβάτιδες του Παντελή Παντελή στο μοιραίο ατύχημα που στέρησε τη