Η ομιλία του προέδρου του Σ.Δ.Α.Ε. κ. Αριστείδη Βασιλειάδη στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΑΔ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο πρόεδρος του Σ.Δ.Α.Ε., κ. Αριστείδης Βασιλειάδης, έδωσε το παρόν στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΑΔ στη Θεσσαλονίκη, από το βήμα της οποίας απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας ότι προτεραιότητα των συλλογικών δράσεων καθιστά η προστασία των δικαιωμάτων του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, υπογραμμίζοντας παράλληλα την αξία της ενότητας στο δρόμο για τη διεκδίκηση και την επίτευξη των στόχων της ομοσπονδίας αλλά και των σωματείων της.

Ειδικότερα στον λόγο του αναφέρει:

Αγαπητέ κ. πρόεδρε της ΠΟΑΔ, κ. Τάκη Μιχαλόπουλε,

Αγαπητά μέλη του Δ.Σ της ΠΟΑΔ,

Αγαπητοί συνάδελφοι από όλα τα σωματεία της χώρας,

Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα, αφού μετά από 1,5 και πλέον χρόνο επιτέλους μπορούμε να είμαστε όλοι ξανά μαζί, χωρίς οθόνες και υπολογιστές!  Ευχή όλων παρά το “mini – lockdown” που επιβλήθηκε στην Θεσσαλονίκη μας αλλά και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδος, να μην χρειαστεί να ζήσουμε ξανά τις στιγμές του προηγούμενου χρόνου.

Το Δ.Σ του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών με έδρα τη Θεσσαλονίκη και εγώ προσωπικά, σας καλωσορίζουμε θερμά και θέλουμε να εκφράσουμε την ιδιαίτερη χαρά μας  που επιλέξατε την πόλη μας – ειδικά σε αυτή την δύσκολη συγκυρία – για τις εργασίες της Γενικής Συνελεύσεως της Πανελλήνιας ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Ο Σ.Δ.Α.Ε., το τοπικό σωματείο της πόλης και του Νομού μας, το οποίο υπήρξε δυστυχώς ανενεργό για πολλά χρόνια, εξ αρχής, από τη στιγμή που αποφασίσαμε να του δώσουμε ξανά πνοή, είχε έναν θεμελιώδη σκοπό: Την συσπείρωση των διαμεσολαβητών και κατ’ επέκταση τη συντεταγμένη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, την εκπροσώπησή τους σε ανώτερους και κρατικούς φορείς της χώρας, αλλά και τη στήριξή της καθημερινής εργασίας τους μέσω διαφόρων ενεργειών.

Δυστυχώς, μας πρόλαβε ο κορωνοϊός αφού 3 περίπου μήνες μετά τις υπογραφές για την επανέναρξη του συνδέσμου ήρθε η πρώτη μεγάλης διάρκειας καραντίνα, και μετά ακολούθησαν όλα όσα ξέρουμε καλά όλοι μας.

Παρ’ όλες τις αντιξοότητες που επέφεραν αυτές οι πρωτόγνωρες συνθήκες, προσπαθήσαμε να προχωρήσουμε μπροστά, έστω και με πιο αργούς ρυθμούς και όχι απαραίτητα με όσα είχαμε σχεδιάσει αλλά με αυτά που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε λόγω της πανδημίας.

Σήμερα, και αφού φαίνεται ένα αχνό φως και σε αυτό το «υγειονομικό» τούνελ, ξεκινάμε να οραματιζόμαστε ξανά το μέλλον μας και να προσαρμόζουμε τον προγραμματισμό των δράσεων μας με στόχο πάντα οι επαγγελματίες του νομού μας να νιώθουν ότι όχι απλά το σωματείο μας έχει ουσιαστικό λόγο ύπαρξης, αλλά ότι προσφέρει έργο, αρωγή, συλλογικές απαντήσεις και πραγματική στήριξη στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές , ανεξαρτήτως ιδιότητας και χαρτοφυλακίου.

Όμως, για να υλοποιηθούν οι στόχοι μας, και για να είμαστε ένα σωματείο ενεργό που λαμβάνει αποφάσεις αντικειμενικά ωφέλιμες για τα μέλη του, πρέπει να διατηρούμε και την εκτελεστική ανεξαρτησία μας  – δηλαδή να είμαστε σε θέση να λαμβάνουμε αποφάσεις και να προχωρούμε σε ενέργειες οι οποίες αφορούν ειδικά στην τοπική αγορά αλλά και τις ιδιαίτερες προκλήσεις που η τοπική αγορά αντιμετωπίζει. Είναι κοινή αντίληψη,  ότι υφίστανται γεγονότα και συνθήκες οι οποίες χρήζουν συλλογικών ενεργειών, που μπορεί να διαφέρουν σε αντιμετώπιση ή και να έρχονται σε σύγκρουση με άλλες αντίστοιχες συλλογικές ενέργειες .

Η διαφορετική άποψη όμως είναι η βάση των δημοκρατικών διαδικασιών και σε καμία περίπτωση δεν υπονοεί ότι στην διαφωνία υπάρχουν κρυμμένα κίνητρα ή δεν υφίσταται ενωτική διάθεση. Η αμφισβήτηση και ο διάλογος είναι τα εργαλεία για την εξέλιξη και σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του Αϊνστάιν… Ανότητος είναι αυτός που επαναλαμβάνει τις ίδιες ενέργειες και περιμένει διαφορετικά αποτελέσματα!

Αντιθέτως, ο Σ.Δ.Α.Ε. διακατέχεται από ένα ισχυρό αίσθημα ενότητας, αλλά ταυτόχρονα έχει την πεποίθηση ότι η ενότητα πρέπει να είναι αμφίδρομη – και από τα σωματεία προς την ομοσπονδία αλλά και από την ομοσπονδία προς τα σωματεία – και φυσικά να διακατέχεται από νομιμότητα, συμμόρφωση και διαφάνεια στις συλλογικές διαδικασίες.

Αγαπητοί συνάδελφοι, χωρίς ενότητα δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα! Χωρίς ενότητα δεν μπορεί να βελτιωθεί απολύτως τίποτα στις συλλογικές μας δομές, στην δύναμη της φωνής μας, στη βελτίωση των συνθηκών του επαγγέλματος μας και στα κακώς κείμενα τα οποία όλοι εντοπίζουμε αλλά ποτέ δεν αλλάζουν.

Χωρίς ενότητα δεν κερδίζουμε καμία μάχη, μικρή ή μεγαλύτερη…

Αντιθέτως, ο πραγματικός κερδισμένος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αυτός αποτρέπει την ενότητα και που θυσιάζει το συλλογικό συμφέρον στον βωμό πρόσκαιρων και αμφιβόλου κινήτρων και επιδιώξεων…

Η ενότητα και η συλλογική δράση, ήταν και ο λόγος που στον Σ.Δ.Α.Ε. αποφασίσαμε να γίνουμε όσο το δυνατόν συντομότερα μέλη της ΠΟΑΔ, παρακινώντας και άλλα σωματεία να πράξουν τα ίδιο.

Στον ΣΔΑΕ  αντιληφθήκαμε νωρίς πως η ενότητα είναι ένα από τα βασικά συστατικά της ομοσπονδίας. Ότι είναι μία ανεξάρτητη ομοσπονδία, που δεν επηρεάζεται από εξωγενείς παράγοντες.

Στο πλαίσιο αυτό, η απόφασή μας να είμαστε ΙΣΟΤΙΜΑ μέλη της ευρύτερης οικογένειας της ΠΟΑΔ μέχρι στιγμής είναι μία απόφαση που την στηρίζουμε και ταυτόχρονα προτιθέμεθα να συμβάλουμε ακόμη περισσότερο στην επιτυχία της τα επόμενα χρόνια.

Πάντα όμως με ένα αδιαπραγμάτευτο κανόνα …

Όλοι μαζί – η  ΠΟΑΔ και ο ΣΔΑΕ- να ασχολούμαστε με την ουσία και μόνο αυτή. Να ασχολούμαστε για τα δικαιώματα των συναδέλφων που εκπροσωπούμε – να τιμάμε τους λόγους που μας ψήφισαν και μας εξέλεξαν σε αυτά τα συλλογικά όργανα!

Με μόνο ΚΟΙΝΟ στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης να αντιστεκόμαστε όλοι μαζί στις αθέμιτες πρακτικές από εξωγενείς παράγοντες και να προάγουμε την αξία της ασφάλισης!

Ταυτόχρονα, είναι σημαντικό να μην ασχολούμαστε με μικροπολιτικά συμφέροντα και να μην αναλωνόμαστε με ανούσια ζητήματα που κανείς δεν αντιλαμβάνεται πέραν από εμάς τους  ίδιους. Τέτοιες ενέργειες απομακρύνουν του επαγγελματίες από τα σωματεία μας , αποδυναμώνουν το συλλογικό έργο μας και δίνουν την εντύπωση ενός «άλλου επιπέδου» επαγγελματιών που δεν είναι αυτό που πραγματικά πρεσβεύουμε.

Ευχή μας, η νέα χρονιά να είναι καλύτερη, πιο παραγωγική και πιο απροβλημάτιστη από αυτήν που πέρασε για όλους τους επαγγελματίες του κλάδου… Όπως ευχή μας είναι να έχουμε το θάρρος να αμφισβητούμε και να διορθώνουμε όλα όσα μας κρατούν στάσιμους! Με το μυαλό μας ανοιχτό προς το μέλλον και τις προκλήσεις του περιβάλλοντος , με ρεαλισμό και με όρεξη… Προχωράμε μπροστά για το καλό της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης…”

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν