Η Swiss Re πουλά το 6,6% της Phoenix έναντι $609 εκατ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η Swiss Re προχωρά στην πώληση του 6,6% της Phoenix Group Holdings έναντι 437 εκατομμύριων λιρών (609 εκατομμύρια δολάρια) σε μια κίνηση που αναμένεται να οδηγήσει σε χαμηλή μονοψήφια αύξηση του δείκτη φερεγγυότητας της εταιρίας.

Ο αντασφαλιστής απέκτησε το μερίδιό του στη Phoenix το 2020 μέσω της πώλησης του ReAssure, το οποίο έχει ως κύριο ιδιοκτήτη του τη Swiss Re.

Η συμφωνία αποτίμησε την ReAssure στα 3,25 δισ. £ (4,67 δισ. $), με τη Swiss Re να δηλώνει τότε ότι μεγιστοποίησε τη μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους της.

Όσον αφορά τη συμφωνία, η Phoenix είχε συμφωνήσει να επιτρέψει στην Swiss Re να εκτελέσει την εκποίηση πριν από τη λήξη της 23ης Ιουλίου 2021 στο πλαίσιο της κλειστής συμφωνίας των δύο μερών. Η πώληση αναμένεται να κλείσει στις 25 Ιουνίου.

Η πώληση ακολούθησε την απόφαση της Swiss Re να καταργήσει μια προτεινόμενη IPO του Ηνωμένου Βασιλείου της ReAssure το 2019 μετά από αδιάφορη ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές.

Η Swiss Re δήλωσε ότι η πώληση ήταν μέρος μιας τακτικής επανεξέτασης και επανεξισορρόπησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της και ήταν συνεπής με τη συνολική επενδυτική στρατηγική του ομίλου σε μετοχές και εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία.

Το υπόλοιπο μερίδιο Phoenix θα συνεχίσει να υφίσταται στην αγορά των κερδών GAAP των ΗΠΑ, στα οποία η επίδραση της συναλλαγής δεν αναμένεται να είναι σημαντική.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο