Ιωάννης Μπόλκας: «Όραμά μας να γίνει η Groupama η πρώτη σε προτίμηση και αξιοπιστία ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα, κάνοντας την ασφάλιση απλή»

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για τη μακρόχρονη πορεία του στο χώρο της διαμεσολάβησης, αλλά και τη πολυετή συνεργασία του με την Groupama Ασφαλιστική μιλά στο insuranceforum.gr και στη Σωτηρία Γιαννακοπούλου ο Ιωάννης ΜπόλκαςΣυντονιστής του Γραφείου Πωλήσεων της Groupama στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μοιράζεται μαζί μας το όραμα της εταιρείας για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Όπως τονίζει, η Groupama Ασφαλιστική στηρίζει έμπρακτα κάθε νέο επαγγελματία που επιθυμεί να εισέλθει και να εξελιχθεί εντός του ασφαλιστικού κλάδου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη διαρκή εκπαίδευση του δικτύου των συνεργατών της, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση χωρίς να διαθέσουν κανένα απολύτως κεφάλαιο. Επιπλέον, ο κ. Μπόλκας μας μεταφέρει το κλίμα από την ασφαλιστική αγορά της Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζοντας ότι οι νέες επενδύσεις στην περιοχή ενισχύουν το ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης, η οποία αποτελεί εγγυητή της οικονομικής ανάπτυξης.

 

  1. Πόσα χρόνια δραστηριοποιείστε στο επάγγελμα; Πώς βρεθήκατε να συντονίζετε την ομάδα της Groupama στη Θεσσαλονίκη;

 

Δραστηριοποιούμαι στον κλάδο της ασφάλισης από το 1993, δηλαδή για περισσότερα από 28 συναπτά έτη. Η σχέση με την Groupama Ασφαλιστική ξεκινάει από το 2003, όταν και  μετακινήθηκα ως Manager στην ΦΟΙΝΙΞ METROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ. Το 2007 η τότε ΦΟΙΝΙΞ METROLIFE ΕΜΠΟΡΙΚΗ εξαγοράστηκε από τον γαλλικό όμιλο GROUPAMA και μετονομάστηκε σε GROUPAMA Φοίνιξ Ασφαλιστική. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μου με την Groupama από το 2008, διετέλεσα Περιφερειακός Διευθυντής Β. Ελλάδος και από το 2011 έχω αναλάβει το γραφείο του Δικτύου Αποκλειστικής Συνεργασίας (Exclusive Network) Θεσσαλονίκης ως Συντονιστής.

 

  1. Με ποιους τρόπους η Groupama στηρίζει τους συνεργάτες της;

 

Η Groupama Ασφαλιστική προσφέρει καινοτόμα υποστηρικτικά εργαλεία σε όλους τους συνεργάτες, επενδύοντας σταθερά στον ψηφιακό μετασχηματισμό, πάντα στο πλαίσιο της Εμπορικής της Πολιτικής. Παράλληλα, η ευρύτατη γκάμα των προϊόντων της, τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα των ασφαλιστικών αναγκών, μας δίνει την δυνατότητα να παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις για τις σύγχρονες ανάγκες των πελατών.

Με όραμα να γίνει η πρώτη σε προτίμηση και αξιοπιστία ασφαλιστική Εταιρεία στην Ελλάδα κάνοντας την ασφάλιση Απλή, η Groupama Ασφαλιστικής στηρίζεται σε μία σταθερή στρατηγική η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

Α. Συνεπή εκπαίδευση των στελεχών και συνεργατών όλων των βαθμίδων του Δικτύου Αποκλειστικής Συνεργασίας (Exclusive Network), βασισμένη σε ένα μεσομακροπρόθεσμο μοντέλο που εξασφαλίζει την επιχειρηματική και επιχειρησιακή συνέχεια,

Β. Δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών και την εισαγωγή απλοποιημένων διαδικασιών.

Γ. Τον Ψηφιακό μετασχηματισμό με άξονες:

  • Το Portal πελατών «e-μαι πελάτης» που παρέχει πρόσβαση στα συμβόλαια, στους όρους αλλά και σε μια εύκολη διαδικασία πληρωμής των συμβολαίων από οποιονδήποτε.
  • Την εφαρμογή Groupama now, μέσα από την οποία οι πελάτες της εταιρίας μπορούν να ενημερωθούν ανά πάσα στιγμή, απ’ όπου και αν βρίσκονται με την αμεσότητα και την απλότητα χρήσης που προσφέρει η τεχνολογία.
  • Την πλατφόρμα Cheetah desktop, η οποία προσφέρει πρόσβαση στο πελατολόγιο, στα στοιχεία παραγωγής, στη δυνατότητα δημιουργίας προσφοράς και στη φιλική προς το χρήστη διαδικασία καταχώρησης των αιτήσεων ασφάλισης. Η ενσωμάτωση του Κανονισμού Κινήτρων και Προϋποθέσεων στο καθημερινό μας εργαλείο Cheetah, προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθούμε το παραγωγικό μας αποτέλεσμα, τις μηνιαίες και ετήσιες αμοιβές, τα εκπαιδευτικά ταξίδια, εξοικονομώντας παραγωγικό χρόνο στους Συνεργάτες.
  • Το my Cheetah App, με το οποίο έχεις το Γραφείο δίπλα σου. Προσφέρει όλες τις δυνατότητες της πλατφόρμα μέσα από τη χρήση κινητού τηλεφώνου ή tablet κάνοντας την ασφάλιση απλή.
  • Την τμηματοποίηση του πελατολογίου και την αξιοποίηση των Campaign Leeds που παρέχει η Εταιρεία.

Δ. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και οικονομικής υποστήριξης τα τρία πρώτα έτη της συνεργασίας σε κάθε νεοεισερχόμενο στο επάγγελμα συνάδελφό μας.

Ε. Το Project των SMEs, το οποίο στοχεύει στην εξασφάλιση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, οι οποίες με τη σειρά τους αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, δημιουργώντας ένα οικοσύστημα , ολοκληρωμένων ασφαλιστικών λύσεων, παρέχοντας τελικά στις ωφελούμενες επιχειρήσεις το αίσθημα της ασφάλειας και όχι μόνο της ασφάλισης.

Το έργο αυτό αποτελεί έναν από τους βασικούς στρατηγικούς άξονες ανάπτυξης της Εταιρείας και οι συνεργάτες του Αποκλειστικού Δικτύου εξειδικεύονται στην παροχή ολοκληρωμένων συμβουλών για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις..

 

  1. Πόσους συνεργάτες έχετε και σε ποιους κλάδους κινείστε περισσότερο; Πώς λειτουργεί η ομάδα σας;

 

Σήμερα δραστηριοποιούνται στο γραφείο μας 14 Ασφαλιστικοί Πράκτορες αποκλειστικής συνεργασίας και προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις τόσο για τους κλάδους ασφάλισης Ζωής & Υγείας, Αυτοκινήτου, Κατοικίας και Επιχείρησης (πυρός- Αστική Ευθύνη- μεταφορές- Ομαδική ασφάλιση προσωπικού), αλλά και εξιδεικευμένες συμβουλές για αποταμίευση και επενδύσεις.

Μπορώ με σιγουριά να πω ότι οι συνεργάτες μας, έχουν μεγάλη εμπειρία στον τομέα της ασφάλισης, αλλά ακόμα περισσότερο στα προγράμματα Ζωής και Υγείας, -τομείς στους οποίους- η Groupama Ασφαλιστική διαθέτει ίσως την πιο ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων  της αγοράς. Έτσι, μπορούμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες των πελατών μας σύμφωνα με τις οικονομικές τους δυνατότητες.

Ταυτόχρονα, αξίζει να αναφερθεί ότι έχουμε δημιουργήσει ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο Αποταμιευτικών και Επενδυτικών προγραμμάτων Ζωής Συνδεδεμένων με Επενδύσεις, ενώ παρέχουμε και εξειδικευμένες λύσεις για την κάλυψη της Περιουσίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων, η οποία απειλείται τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότερο, εξαιτίας των έντονων αποτελεσμάτων της κλιματικής αλλαγής.

 

  1. Πώς μπορεί ένα Agency να εκπαιδεύσει τους συνεργάτες του;

 

Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, το οποίο απαιτεί νέες γνώσεις και δεξιότητες  για να προσαρμοστούμε άμεσα και να πετύχουμε υψηλά παραγωγικά αποτελέσματα, η συνεχής εκπαίδευση αποτελεί σημαντική προτεραιότητα.

Οι στόχοι των συνεργατών μας λειτουργούν ως πυξίδα για τη διαμόρφωση των ενεργειών και το σχεδιασμό της δραστηριότητάς μας. Μέσα από τη σωστή καθοδήγηση και τη συστηματική παρακολούθηση της προόδου μας με ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά,  επιτυγχάνουμε τελικά τη βελτίωση της απόδοσής μας και συνακόλουθα τα επιθυμητά αποτελέσματα. Η ομαδική εργασία και η ευθύνη της δέσμευσής μας για την επίτευξη των παραγωγικών αποτελεσμάτων, αντικατοπτρίζει στην ουσία τον τρόπο ζωής μας, αλλά και το εισόδημά μας.

Η συνεχής επαναξιολόγηση της αποδοτικότητας των Συνεργατών, καθορίζει και διαμορφώνει τις εκπαιδευτικές ανάγκες και το περιεχόμενο των συναντήσεών μας. Η λειτουργία του Agency στηρίζεται στη διά βίου εκπαίδευση, η οποία βοηθά τους Συνεργάτες να γίνουν πιο αποτελεσματικοί.

 

  1. Εισέρχονται νέοι στον κλάδο εδώ στην Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη; Τι εικόνα έχετε σχηματίσει για την ασφαλιστική αγορά στην Θεσσαλονίκη; Υπάρχουν ευκαιρίες εξέλιξης; 

 

Παρότι υπάρχει αυξημένος αριθμός συμμετεχόντων στις εξετάσεις της Διαμεσολάβησης, τα στοιχεία δείχνουν ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που δοκιμάζουν να ξεκινήσουν και τελικά να μείνουν στο επάγγελμα.

Το επάγγελμά μας απαιτεί ενσυναίσθηση και ενδιαφέρον για τον Άνθρωπο και για να γίνει κανείς επιτυχημένος θα πρέπει να διαθέτει αρκετές δεξιότητες-ικανότητες εκτός από όρεξη για πολύ δουλειά.

Στην Θεσσαλονίκη με στοιχεία του 2021, υπάρχουν εγγεγραμμένοι 1447 ασφαλιστικοί πράκτορες και μεσίτες ασφαλειών. Η Θεσσαλονίκη στρατηγικά αναπτύσσεται, ώστε να γίνει οικονομικός κόμβος για τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ευρώπη. Δημιουργούνται νέες υποδομές και εγκαθίστανται νέες επιχειρήσεις, οι οποίες υποστηρίζουν αυτή την ανάπτυξη. Και οικονομική ανάπτυξη, χωρίς την απαραίτητη εξασφάλιση μέσα από τον θεσμό της Ιδιωτικής Ασφάλισης, δεν μπορεί να υπάρξει.

Η εργασία μας καλύπτει όλες τις ανάγκες που προκύπτουν σήμερα, αλλά και που θα προκύψουν στο μέλλον και αφορά όλους τους ανθρώπους, κάθε ηλικίας.

Δίνουμε πραγματικά τη δυνατότητα σε όσους μπορούν να δουν την ευκαιρία μέσα από το δικό μας περιβάλλον σε μια αγορά με τεράστια οικονομική εξέλιξη, να δημιουργήσουν, με την υποστήριξη της Groupama Ασφαλιστικής και την πολυετή εμπειρία μας, τη δική τους επιχείρηση χωρίς να διαθέσουν κανένα απολύτως κεφάλαιο.

 

6. Πώς μπορούν να επικοινωνήσουν οι ενδιαφερόμενοι συνεργάτες με το γραφείο σας;

Οι ενδιαφερόμενοι συνεργάτες μπορούν να επικοινωνήσουν, είτε μέσω της Εταιρείας με όλους τους τρόπους (στο www.groupama.gr,  ή με μία κλήση στό_210 3295111), είτε με άμεση επικοινωνία με το γραφείο μας, το οποίο βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 131 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης  (τηλέφωνο 2310 478 472, είτε στο emails: bolkasi@groupama.gr ), αξιοποιώντας τη δυνατότητα να αναλύσουμε από κοντά και διεξοδικά όλες τις ευκαιρίες εξέλιξης.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν