Μαύρος Γάτος

Ηρθε η ώρα για την δημιουργία της πρώτης διαδικτυακής πλατφόρμας πώλησης ασφαλειών από ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές;

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Insurancemarket.gr, anytime, Cosmote insurance είναι μερικές αλλά ταυτόχρονα και οι μεγαλύτερες πλατφόρμες πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων μέσω διαδικτύου. Και τώρα μαθαίνουμε πως και ο όμιλος ΑΝΤ1 βρίσκεται σε συζητήσεις προκειμένου να εισέλθει στον συγκεκριμένο κλάδο, προφανώς εκμεταλλευόμενος τα media αλλά και γενικότερα τις επιχειρήσεις που ελέγχει επιχειρηματικά.

Πάντα όταν συζητούσαμε για διαδικτυακές πλατφόρμες πώλησης ασφαλειών αναφερόμασταν σε μεγάλες εταιρείες οι οποίες ανταγωνίζονταν τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές με βασικό τους όπλο τις φθηνές τιμές και την (κατ αυτούς) γρήγορη έκδοση συμβολαίων.

Αυτό μάλλον θα αλλάξει το επόμενο διάστημα και πολύ πιθανόν πρίν το τέλος του τρέχοντος έτους. Πληροφορίες του μαύρου γάτου αναφέρουν πως το επόμενο διάστημα θα λανσαριστεί στην αγορά η πρώτη πλατφόρμα πώλησης ασφαλιστικών προϊόντων , με τη διαφορά ότι οι πελάτες θα ανακατευθύνονται απευθείας σε ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Η ιδέα υπήρχε εδώ και χρόνια αλλα κανείς δεν προσπάθησε να την υλοποιήσει σοβαρά.
Όπως έχει μάθει ο μαύρος γάτος  η «πλατφόρμα των ασφαλιστών» θα δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να τιμολογούν το όχημά τους μεταξύ του συνόλου των ασφαλιστικών εταιρειών της χώρας και σε λίγα δευτερόλεπτα να βλέπουν ποιοι ασφαλιστές συνεργάζονται με την εταιρεία που επέλεξαν και να αποφασίζουν ποιόν θα επιλέξουν. Στο επόμενο στάδιο ο πελάτης θα έρχεται απευθείας σε επαφή με τον ασφαλιστή προκειμένου να πραγματοποιείται η διαδικασία της ασφάλισης.

Αν και περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε το επόμενο διάστημα αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η πλατφόρμα δεν θα εισπράττει κάποια προμήθεια και ο κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής που θα καταχωρείται στην πλατφόρμα θα συνεχίζει να «δουλεύει» με τις υφιστάμενες συμβάσεις και συνεργασίες που ήδη έχει.

Ηδη έχουν γίνει οι αντίστοιχες επαφές και συζητήσεις μεταξύ των ιδρυτών της πλατφόρμας των ασφαλιστών με τις ασφαλιστικές εταιρείες και αυτό το διάστημα η πλατφόρμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο των δοκιμών.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη μεγάλη απάντηση της διαμεσολάβησης στα απρόσωπα «μηχανάκια» τιμολόγησης αυτοκινήτου των πολυεθνικών αλλα και μεγάλων εταιρειών.

Ο μαύρος γάτος παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώσει σχετικά!

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ηλίας Τσολάκης για το νομοσχέδιο περί υποχρεωτικής ασφάλισης ακινήτων: Η πολιτεία πρέπει να βάλει στο παιχνίδι τους διαμεσολαβητές για την εξασφάλιση της διατηρησιμότητας του ασφαλιστηρίου συμβολαίου

Για το νέο σχέδιο νόμου που εισάγει για πρώτη φορά την υποχρεωτική ασφάλιση στον κλάδο περιουσίας αλλά και για τη συνάντηση των φορέων της

Γιώργος Νίκος για 72 δόσεις: Το μηχανογραφικό σύστημα του ΕΦΚΑ δεν ενεργοποιήθηκε ακόμη για όλους τους ΚΑΔ των διαμεσολαβητών – Αναμένεται παράταση ενός μήνα

Για την ένταξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών έπειτα από παρέμβαση της ΠΟΑΔ στη ρύθμιση των 72 δόσεων για οφειλές που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε