Μαύρος Γάτος

ΙΣΑ: Αίτημα στον Υπουργό Υγείας για την απαγόρευση της επιλεκτικής ασφάλισης υγείας από τις ασφαλιστικές εταιρείες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης αναφορικά με το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις», κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας τις προτάσεις του, αναφερόμενος και στο ζήτημα των ιδιωτικών προγραμμάτων ασφάλισης υγείας.

Στην επιστολή του προς τον Υπουργό, Θάνο Πλεύρη, ο ΙΣΑ τονίζει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για την απαγόρευση της επιλεκτικής ασφάλισης από πλευράς των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, τονίζοντας ότι θα πρέπει τα ασφαλιστήρια συμβόλαια υγείας να απευθύνονται σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως και να καλύπτουν κάθε φύσης νόσημα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ΙΣΑ στην επιστολή του:

“Απαγορεύεται η επιλεκτική ασφάλιση από πλευράς ιδιωτικών ασφαλειών. Οι ασφάλειες οφείλουν να ασφαλίζουν όλα τα προς ασφάλιση πρόσωπα και να τα καλύπτουν ασφαλιστικά για νοσήματα που ήθελε να παρουσιαστούν στο μέλλον μετά από την μεταξύ των σύμβαση ανεξαρτήτως των νοσημάτων συμπεριλαμβανομένων και των ψυχιατρικών”

Όπως τονίζει ο Σύλλογος βασική επιδίωξη της εν λόγω παρέμβασής του είναι να «θεραπευτούν» οι παθογένειες στο χώρο της διωκτικής ασφάλισης υγείας.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τι θα συμβεί με την ασφάλιση των ηλεκτρικών πατινιών και των αυτοκινούμενων οχημάτων;

Ηλεκτρικά ποδήλατα και ηλεκτρικά σκούτερ κατέβαλαν πρόσφατα τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Αυτά τα μέσα μεταφοράς μπορούν να αποφέρουν μεγάλα οφέλη, διότι προσφέρουν

Ποιοί είναι οι λόγοι που κρατούν καθηλωμένη την ασφαλιστική αγορά ; Η Δήμητρα Λύχρου ΑΠΑΝΤΑΕΙ

Αναδημοσίευση συνέντευξης της προέδρου της ΕΕΑΕ κυρίας Δήμητρας Λύχρου στην Μαίρη Φώτη και την εφ. “Δημοκρατική” της Ρόδου. Παρά την αύξηση εργασιών

Τραπεζικά ιδρύματα στην Πάτρα τηλεφωνούν σε πελάτες τους, προτείνοντάς τους ασφάλειες ακόμη κι αν έχουν ήδη ασφαλιστήριο σε χαμηλότερη τιμή! (video)

Για το φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού και την αντιμετώπισή του μέσω συλλογικών δράσεων μίλησαν στο Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο και στον Αριστείδη Βασιλειάδη οι κ.κ. Ανδρέας Ντακόλιας, Ασφαλιστικός Πράκτορας, Μέλος του