Κακοκαιρία Ελπίς: Κινούνται κατά της Αττικής Οδού οι ασφαλιστικές εταιρείες – Πώς θα αποζημιωθούν οι ζημιές στα αυτοκίνητα;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Εναντίον της Αττικής Οδού σκοπεύουν να κινηθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν τα οχήματα, μένοντας εγκλωβισμένα για ώρες στα χιόνια που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίς.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ οι ασφαλιστικές εταιρείες σκέφτονται να ασκήσουν το αναγωγικό τους δικαίωμα για την αποζημίωση των οδηγών για τις ζημιές που έχουν υποστεί τα αυτοκίνητα αλλά και την ταλαιπωρία που έχουν περάσει. Ήδη, όπως αναφέρθηκε, τα νομικά τμήματα των εταιρειών συντάσσουν τις σχετικές αγωγές.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις, οι οδηγοί οι οποίοι έχουν συμπεριλάβει στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό τους την κάλυψη κατά των φυσικών καταστροφών θα αποζημιωθούν κανονικά από τις ασφαλιστικές τους εταιρείες.

Σημειώνεται πως, παράλληλα, συγκροτείται Επιτροπή Διερεύνησης από το υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να αναζητηθούν ευθύνες από τη διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία θα καταβάλλει αποζημίωση 2.000 ευρώ για κάθε εγκλωβισμένο αυτοκίνητο, κάνοντας δεκτή τη σχετική εισήγηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε ακόμη: Πτώση δέντρου στο αυτοκίνητο: Πώς μπορούν να διεκδικήσουν αποζημίωση όσοι δεν καλύπτονται από την ασφάλεια

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο