Καντώρος/ ΙΝΤERAMERICAN: Επιδιώκουμε την εξαγορά ασφαλιστικής εταιρείας!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ανοιχτή στα σενάρια για πιθανή εξαγορά κάποιας εταιρείας εμφανίζεται η διοίκηση της Interamerican, όπως επεσήμανε από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου κ. Γιάννης Καντώρος. Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα κατά τη συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος τόνισε πως οι αποφάσεις για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει θα παρθούν ως το τέλος του έτους.

Στόχος είναι η αναδιοργάνωση του Ομίλου – αναζητώντας μικτή άδεια, καθώς κατέχει ξεχωριστές εταιρείες (Ζωής, Γενικών Ασφαλίσεων, Βοηθείας).

Ο ίδιος μίλησε για τις τάσεις συγκέντρωσης στον κλάδο το τελευταίο διάστημα και για το τοπίο που διαμορφώνεται.

“Συζητάμε για χρόνια για την εν λόγω συγκέντρωση. Υπάρχουν παραπάνω εταιρείες για τα μεγέθη που έχει στο σύνολο της η αγορά”, είπε τονίζοντας για τα πολλά κεφάλαια και τις επενδύσεις που καλείται να κάνει μια ασφαλιστική εταιρεία και βάσει του αυστηρού θεσμικού πλαισίου που υπάρχει (Solvency II).

Περιγράφοντας το μέλλον, είπε πως θα υπάρχουν καλύτερες και πιο αποδοτικές εταιρείες στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά “μακάρι σε 10 χρόνια κάθε σπίτι να έχει 2-3 ασφαλιστήρια συμβόλαια”.

Πηγή: insuranceworld.gr / Αρθρο απο τον Βάιο Κρόκο

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν