Μαθήματα δημοκρατίας στον ΠΣΑΣ…απο τον……Γιάννη Στασινόπουλο!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Γράφει ο Γιάννης Στασινόπουλος, Πρώην γενικός γραμματέας, αντιπρόεδρος και μέλος εκλεγμένος 5 φορές στο Δ.Σ. του ΠΣΑΣ

Αναδημοσίευση απο το nextdeal.gr 

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο MAVROSGATOS.GR θα στηρίξει με ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ την ενδεχόμενη υποψηφιότητα του ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΥ για το ΔΣ του ΠΣΑΣ διότι η ΚΑΘΑΡΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ μόνο με ανθρώπους σάν τον Γιάννη Στασινόπουλο ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ. 

 

Όλοι έχουμε ακούσει για τον τρόπο που κάποιοι 20 ετούς θητείας πρόεδροι έχουν μεθοδεύσει την εκλογική διαδικασία ώστε να επιτυγχάνουν κάθε φορά ποσοστά άνω του 60%.

Το πρώτο και καλύτερο επιχείρημα τους είναι ότι η δημοκρατίες της Δύσης νοσούν ως προς τη δημοκρατική λειτουργία τους και χρειάζεται ένας ισχυρός ηγέτης να οδηγήσει τη χώρα στην δόξα.

Έτσι λοιπόν και στο ελληνικό κακέκτυπο-ανάλογο που ονομάζεται ΠΣΑΣ αφού πρώτα μια μειοψηφία δεν εμφανιζόταν στα ΔΣ ώστε να μην καθαιρεθεί η πρόεδρος που έχει την εμμονή με τη καρέκλα μετά υπέβαλλαν και αίτημα στο δικαστήριο ένα μήνα πριν τις εκλογές ώστε να μην γίνουν εκλογές και να παραμείνουν διορισμένοι σε μια διοίκηση όπου η μειοψηφία έχει το 100% των εδρών του ΔΣ. Το λεγόμενο δικαστικό πραξικόπημα που λέγαμε σε άλλες εποχές.

Ο πρόεδρος Πούτιν έχει φροντίσει ώστε ο βασικός του αντίπαλος , ο Ναβάλνι, να είναι ήδη στη φυλακή αφού κάποιες “τυχαίες” δηλητηριάσεις δεν τον οδήγησαν σε άλλο τόπο πιο χλοερό. Αντίθετα το κομμουνιστικό κόμμα της Ρωσίας είναι η αξιωματική αντιπολίτευση , γιατί ? Γιατί έχει εκφράσει δημόσια τη θέση του για την ολοκληρωτική καταστροφή της Ουκρανίας και ζητά κήρυξη πολέμου με γενική επιστράτευση. Αντίστοιχα, η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Πόλη , Τζανάν Καυτατζόγλου, είναι ήδη στη φυλακή.

Αντίστοιχα λοιπόν και στον ΠΣΑΣ , αφού η διορισμένη παρέα μπήκε χωρίς νόμιμη παράδοση-παραλαβή δημιούργησε μια δικαστική δίωξη για εκείνους που είχαν άλλη άποψη περί δημοκρατίας και λειτουργίας του συνδέσμου. Στη παρέα προστέθηκαν και μερικοί-ες βασιλικότεροι του βασιλέως (βασιλίσσης εν προκειμένω) που είχαν ως σκοπό την “κάθαρση” στον ΠΣΑΣ από τις βρώμικες εκλεγμένες διοικήσεις των προηγούμενων ετών. Πως αλλιώς να αιτιολογήσουν εξάλλου την κατάργηση της αιρετής διοίκησης ; Μόνο η δημιουργία ενός σκανδάλου θα μπορούσε να αντισταθμίσει την έλλειψη δημοκρατίας και την απουσία για 2.5 χρόνια του ΠΣΑΣ από οποιαδήποτε διεκδίκηση του επαγγέλματος μας και υποστήριξη των συναδέλφων. Προσέλαβαν και μια γραμματέα, φίλη της προέδρου (;) η οποία μάλιστα έγινε και μέλος του συνδέσμου, μετά παραιτήθηκε από ευθιξία για το ασυμβίβαστο. Δεν ήθελαν όμως την πρόσληψη γραμματείας το 2019 ώστε να γίνουν απρόσκοπτα εκλογές τον Ιανουάριο του 2020. Φυσικά έχουν φροντίσει με νομικές τυπικούρες και με τη συνδρομή του COVID19 να αναβάλουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον διορισμό της προσωρινής διοίκησης που θα κάνει εκλογές. Ερώτημα επίσης είναι αν ήταν μυστική η ψηφοφορία για τη δικαστική δίωξη προκειμένου να αποφύγουν την προσωπική ευθύνη ή φανερή ; Ποιό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ; Υπήρξε ομοφωνία ή ήταν οριακή ; Οι 3 τις σημερινής προσωρινής διοίκησης έπιναν καφεδάκι φτιαγμένο από τα χεράκια της αιρετής σε κάθε συνεδρίαση του ΔΣ, είχαν δε στη διάθεση τους τα πρακτικά και τα ταμεία σε πλήρη διαφάνεια. Τώρα αρνούνται σε εκείνους που έχουν εκλεγεί 3-4 φορές να παρευρίσκονται στις συνεδριάσεις του ΔΣ και δε δίνουν ούτε αντίγραφο των πρακτικών. Τόση πολλή δημοκρατία και διαφάνεια.

 

Στον ΠΣΑΣ η παρέα που παρέμεινε μετά τη δικαστική απόφαση που απομάκρυνε τη βασίλισσα από το θρόνο, έχοντας μια πλειοψηφία 4:3 που ευτυχώς περιστασιακά εκδηλώθηκε και αντίστροφα επιχείρησε την κοπτοραπτική στο εκλογικό σώμα και μητρώο μελών του ΠΣΑΣ.

Από το μητρώο των 650 μελών και 25 που είχαν εγκριθεί μέσω email από το σύνολο του αιρετού ΔΣ απορρίφτηκαν οι 25 και από τους 650 κρίθηκαν έγκυροι να ψηφίσουν οι 250 περιλαμβανομένων 66 νέων που η περίοδος της βασιλευόμενης δημοκρατίας ενέκρινε ως μέλη του ΠΣΑΣ, φήμες λένε ότι είχε λάβει δύο άξιες λόγου νομικές γνωμοδοτήσεις από τον δικηγόρο. Η μία έλεγε , όπως γράφει και στο βιβλίο του εξάλλου, ότι η προσωρινή διοίκηση δε μπορεί να εγγράφει μέλη (ώστε να μη νομιμοποιήσει τους 25 που ήταν μάλλον υπέρ της μη βασιλευόμενης δημοκρατίας) και η δεύτερη έλεγε ότι αφού πέρασε τόσος καιρός μπορούσε να εγγράψει μέλη και έτσι προέκυψαν οι νέοι 66 (τους 25 πάλι ξέχασαν να τους εγκρίνουν) Αν δείτε τα ποσοστά έχουμε και εδώ περίπου τα 2/3 του εκλογικού σώματος να μην έχουν δικαίωμα ψήφου. Φυσικά ενώ κόπτονται περί του τυπικά ορθού “ξέχασαν” να εγκρίνουν συνάδελφο που υπέβαλλε αίτημα μέλους το Φεβρουάριο παρότι το καταστατικό υποχρεώνει το ΔΣ να απαντήσει σε 25 ημέρες. Ήταν και αυτός τεντιμπόης και έτσι σήμερα δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Γενικά στον ΠΣΑΣ σήμερα προτιμούνται να ψηφίσουν τα νέα μέλη (οχι βέβαια οι τεντιμπόηδες ) και να αποκλειστούν εκείνοι που είναι μέλη επί δεκαετίες. Η δικαιολογία είναι ότι επί 2,5 χρόνια με covid19 και προσωρινή διοίκηση δεν ενδιαφέρθηκαν να απαντήσουν στα email που τους έστειλε η προσωρινή διοίκηση.

Σωστό το βρίσκω, αυτός που αγνοεί τη βασίλισσα πρέπει να ζήσει έξω από το βασίλειο.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Ιμάμογλου σύρεται στα δικαστήρια με τη κατηγορία προσβολής δημόσιων λειτουργών, αν καταδικαστεί χάνει το δικαίωμα του εκλέγεσθαι , η απόφαση έχει αναβληθεί 2 φορές ήδη.

Στον ΠΣΑΣ έχουμε πιο απλό τρόπο, αν κάποιος υποψήφιος καθυστερήσει 2 μέρες τη συνδρομή του τότε τον αποκλείουμε. Αποκλείουμε επίσης αυτόν που διόρισε ο δικαστής στη προσωρινή διοίκηση αφού πρώτα του πήραμε τη συνδρομή μέλους! Συνολικά ζητούν αποκλεισμό τριών υποψηφίων, σημειώσατε ότι οριακά βρήκαν 5 υποψήφιους τις αρεσκείας τους Ποιος είναι ο ουσιαστικός λόγος; Μα είναι δυνατόν να κάνουμε εκλογές και να έχουμε και τους Ιμάμογλου στα πόδια μας? Δε φτάνει που μας ξέφυγε μια φορά και πήρε το δήμο της Πόλης θα το ριψοκινδυνέψουμε πάλι;

Τέλος θα μου πείτε τι δουλειά έχουν οι ακρίδες και οι γάτες, το μόνο που μπορώ να μοιραστώ μαζί σας τώρα είναι ότι παρέλαβαν οι διορισμένοι ταμείο περίπου 35000 € μετρητά σε τράπεζες από τους αιρετούς, πήραν και 20000 € χορηγίες από τις εταιρείες για να κάνουν βεγγέρες και δικαστικές διώξεις. Παρέδωσαν 3000€ με αποτέλεσμα αν δεν έδινε το επαγγελματικό επιμελητήριο 4000€ να μην είχαν χρήματα ούτε για εκλογές . Μα τι λέω ;; Θα ξοδεύουμε χρήματα για εκλογές; Βάλε μερικές μαύρες γάτες να μιλούν για παραστατικά και αποδείξεις που “λείπουν”από τον ΠΣΑΣ μπας και ξεχαστούν οι ακρίδες και τα 50000 που πέταξαν σε τσέπες είδικών.

Συνάδελφε , τελικά δεν είναι ο ΠΣΑΣ το πρόβλημα η Δημοκρατία είναι….

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν