Μαύρος Γάτος

Με αρνητικό πρόσημο ξεκινά το 2022 για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και μας βάζει σε σκέψεις

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σωτηρίας Γιαννακοπούλου,

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο χρόνο η παραγωγή ασφαλίστρων παρουσίαζε σταθερά αυξητικές τάσεις, με το 2021 να εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 6,8%, το τελευταίους μήνες οι άνθρωποι του κλάδου αντιλαμβάνονται ότι ο πληθωρισμός και οι αυξήσεις στο τομέα της ενέργειας έχουν αρχίσει να επηρεάζουν σημαντικά και την ασφαλιστική αγορά. Ο μέσος καταναλωτής δυστυχώς καλείται να αντιμετωπίσει το νέο κύμα ακρίβειας, με τις ανατιμήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και τα αυξημένα κόστη της ενέργειας, να πλήττουν την αγοραστική του δύναμη σε όλα τα επίπεδα.

Παρόλο που οι τιμές των ασφαλίστρων κινούνται σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα με πέρσι, όπως αποδεικνύουν τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία για το 2022 η παραγωγή των ασφαλίστρων μειώθηκε αισθητά το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2022, υποχωρώντας κατά 1,6%, σύμφωνα με τη τελευταία έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Ο Κλάδος των Ασφαλίσεων Ζωής σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 10,7%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Πιο συγκεκριμένα, στον Κλάδο Ι. Ασφαλίσεις Ζωής παρατηρούμε μείωση κατά 21,7%, με τον Κλάδο III.Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις, να λειτουργεί ως αντίβαρο, όντας ενισχυμένος κατά 15,2%.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΑΕΕ, ο κλάδος ζημιών εμφανίζεται επίσης ενισχυμένος κατά 7,1%, με τον Κλάδο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων να παρουσιάζει οριακή αύξηση κατά 0,8 % και τους Λοιπούς κλάδους κατά ζημιών να αυξάνουν την παραγωγή τους κατά 10%.

Η συνολική παραγωγή για το διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2021 διαμορφώνεται στα 705.271.218,06, με 313,7 εκατ. να προέρχονται από τις ασφαλίσεις ζωής και 391,4 από γενικές ασφάλειες.

Με αρνητικό πρόσημο ξεκινά το 2022 για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και μας βάζει σε σκέψεις

Με αρνητικό πρόσημο ξεκινά το 2022 για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και μας βάζει σε σκέψεις

Πηγή: insuranceforum.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από