Με ευθύνη Τζιτζικώστα ο αποκλεισμός των διαμεσολαβητών απο το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Περιφέρειας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πολλές γκρίνιες ακούγονται στα ασφαλιστικά “διαδικτυακά” πηγαδάκια το τελευταίο διάστημα σχετικά με τον αποκλεισμό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης, πρόγραμμα που ουσιαστικά αφορά μη επιστρεπτέα επιχορήγηση, το οποίο πρώτη η περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας προκήρυξη.

Ποιος να ήξερε πως αυτή η πρωτιά Τζιτζικώστα θα αποτελούσε και την ταφόπλακα στην ευκαιρία που είχαν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να συμμετάσχουν (επιτέλους) σε ένα τόσο σημαντικό πρόγραμμα της περιφέρειας που ουσιαστικά θα τους έδινε “ζεστό” χρήμα προκειμένου να επενδύσουν εντός του 2021 σε συγκεκριμένους κωδικούς εξόδων.

Η ειρωνεία; Το γεγονός οτι ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης αντιλήφθηκε το πρόβλημα από την δεύτερη μέρα κιόλας έπειτα από την πανηγυρική προκήρυξη του προγράμματος και με συνεχή διαβήματα, επιστολές και τηλεφωνήματα προς την Περιφέρεια αλλά και το αρμόδιο Υπουργείο προσπάθησε να συμπεριλάβει τους ΚΑΔ των ασφαλιστών σε μία συμπληρωματική εγκύκλιο.

Παρόλα αυτά, και ενώ το πρόβλημα οδηγείτο προς επίλυση, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έδωσε έστω μία μικρή παράταση προκειμένου να προλάβουν οι ασφαλιστές να κάνουν τις αιτήσεις τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν πολλές άλλες περιφέρειες της χώρας οι οποίες στο σύνολό τους έδωσαν τις αναγκαίες παρατάσεις στο εν λόγω πρόγραμμα με πρώτη αυτή την περιφέρεια Αττικής και τον κ. Πατούλη να δίδει 3 παρατάσεις συνολικά!

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα σε σχεδόν όλες τις περιφέρειες που προκηρύχθηκε η συγκεκριμένη δράση να συμπεριληφθούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές ενώ στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας να μείνουν εκτός.

Και εδώ δημιουργούνται μερικά εύλογα ερωτήματα.

Για ποιο λόγο ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έδωσε μία μικρή παράταση προκειμένου να έχουν την ευκαιρία ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις να εποφεληθούν του συγκεκριμένου προγράμματος;

Για ποιο λόγο ήθελε ντέ και καλά να το κλείσει αρον αρον και να ξεκινήσει ο έλεγχος των αιτήσεων;

Μήπως πίσω από την αψυχολόγητη απόφασή του κρύβεται κάτι άλλο;

Πληροφορίες του Μαύρου Γάτου αναφέρουν πως τις επόμενες ημέρες το Δ.Σ του Συνδέσμου Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών θα εκδόσει μία αναλυτική ανακοίνωση με την οποία θα εξηγεί ακριβώς τα γεγονότα και πολύ πιθανών να “βγάλει στη φόρα” και την γραπτή απάντηση του περιφερειάρχη στο ερώτημα “γιατί δέν έδωσαν παράταση προκειμένου να ενταχθούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές”

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν