Μαύρος Γάτος

Με γρίφους μιλάει ο κ. Σπύρου (Nextdeal.gr) αλλα τί άλλο μπορεί να κάνει ο άνθρωπος;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με τίτλο “Ουπς! 72 εκατ. ευρώ (και όχι μόνο), χρωστάνε ακόμα διαμεσολαβητές, πάνω από έντεκα χρόνια στην ΑΣΠΙΣ” το άρθρο του κ. Ευάγγελου Σπύρου (nextdeal.gr) μέσα απο το οποίο γράφει αυτά που ξέρει σχεδόν ολόκληρη η αγορά.

Το ζουμί όμως στο άρθρο δέν είναι το συνολικό υπόλοιπο και ο συνολικός αριθμός των διαμεσολαβητών που χρωστάνε. Το ζουμί το βρίσκουμε άν δούμε πόσοι είναι αυτοί οι πέντε -δέκα και πόσα χρωστάνε αυτοί μόνο συνολικά.

Διαβάστε το άρθρο
Πήραν ασφάλιστρα πελατών και δεν τα παρέδωσαν στον Όμιλο ΑΣΠΙΣ, διάφοροι διαμεσολαβητές, κυρίως πρακτορομεσίτες, παραχρήμα, όπως όφειλαν… Ρωτήσαμε εδώ και εκεί και μάθαμε ότι χιλιάδες κωδικοί χρωστάνε μικροποσά έως 1500 ευρώ αλλά τα πολλά λεφτά, 72 εκατ. περίπου τα οφείλουν γύρω στους 1600 διαμεσολαβητές (30 εκατ. ευρώ, 500 διαμεσολαβητές στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ – 12,5 εκατ. ευρώ και δάνεια 6 εκατ. ευρώ κοντά στους 600 διαμεσολαβητές στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και 25 εκατ. ευρώ περίπου 500 διαμεσολαβητές στην COMMERCIAL VALUE AAE).

Χίλιοι εξακόσιοι διαμεσολαβητές καλούνται να ικανοποιήσουν 72 εκατ. ευρώ απαιτήσεις για τον Όμιλο ΑΣΠΙΣ. Για τα μικροποσά η αντιμετώπιση δεν είναι δικαστική επειδή όλα είναι ΔΟΥΝΑΙ-ΛΑΒΕΙΝ… και ακολουθούνται άλλες πρακτικές με εισπρακτικές!

Όμως υπάρχουν και επιπλέον άλλα 65-75 εκατ. ευρώ απαιτήσεις για δοσοληψίες διαμεσολαβητών σε συμβόλαια που δεν ήταν ασφαλιστήρια όπως λέει η εκκαθάριση και στα οποία δίνονταν προμήθειες γύρω στο 25% σε ασφαλιστές και για τα οποία λίγες αναφορές γίνονται στα δημοσιεύματα.

Δυστυχώς για έντεκα χρόνια ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας που έπληξε το κλείσιμο ΑΣΠΙΣ γνωρίζουν ότι «κάτι δεν πάει καλά» στον κλάδο γι’ αυτό και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ εμπιστοσύνη στις ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες «καρπώθηκαν» και αυτές «κάτι» στα θολωμένα νερά της υπόθεσης.

ΥΓ: Μερικοί διαμεσολαβητές έχασαν προμήθειες που τους όφειλε η ΑΣΠΙΣ όπως και κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι μισθούς, μέσα στη «θύελλα» των νομικών λαβύρινθων και διαδικασιών που δεν πρόλαβαν…

 

Αραγε κ. Σπύρου ξέρει η αγορά ποιός είναι αυτός που χρωστούσε 3-4 μύρια τα οποία τα “τακτοποίησε” με συγκεκριμένο άτομο και….αφού τα έσβησε, τώρα το παίζει παράγοντας της αγοράς;

Ετσι φτιάχνουμε και εμείς εταιρείες και το παίζουμε μάγκες. 

Ποιός θα είναι ο μάγκας που με στοιχεία (επαναλαμβάνουμε ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ) θα βγάλει το όνομά του ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ για να καταλάβει η αγορά τί συμβαίνει;

ΝΙΑΟΥ

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Δημήτρης Γαβαλάκης Πριν από ενάμιση χρόνο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας εκπονήσαμε μία ενδιαφέρουσα έρευνα για τις επιχειρήσεις – μέλη μας. Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρεία Pulse σε δείγμα 500 επιχειρήσεων της Αθήνας.

Θέλετε να μάθετε για την ασφάλιση επιχειρήσεων στην χώρα μας; Ο Δημήτρης Γαβαλάκης μας ενημερώνει!!

Πριν από ενάμιση χρόνο στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας εκπονήσαμε μία ενδιαφέρουσα έρευνα για τις επιχειρήσεις – μέλη μας. Η έρευνα διενεργήθηκε