Μεγάλη επιτυχία της ΠΟΑΔ! Οι ΚΑΔ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών εντάσσονται στη ρύθμιση των 72 δόσεων για κορωνοχρέη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ίσως και μέσα στη μέρα θα έχουμε την ανακοίνωση της εισόδου και εγγραφής του μεγαλύτερου σωματείου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της χώρας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (ΠΟΑΔ) απέστειλε την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου επιστολή-αίτημα στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, για την ένταξη των ΚΑΔ των Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην ρύθμιση 72 δόσεων για χρέη που προέκυψαν κατά τη διάρκεια πανδημία της Covid-19 την περίοδο 02/2020 – 06/2021 που αφορά ασφαλιστικές εισφορές-οφειλές.

Έπειτα την αποστολή της παρακάτω επιστολής ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Ηλία Τσολάκη με αρμόδιους φορείς. Με την παρέμβασή της, η ΠΟΑΔ κατάφερε να γίνει άμεσα δεκτό το αίτημα που κατατέθηκε καθώς εκδόθηκε εγκύκλιος από το Υπουργείο, η οποία εντάσσει και επίσημα τις ΚΑΔ των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στις 72 δόσεις για οφειλές σε ΕΦΚΑ από την πανδημία.

Δείτε τη σχετική εγκύκλιο πατώντας εδώ

Συγκεκριμένα στην επιστολή-αίτημά της η ΠΟΑΔ αναφέρει:

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας ενημερώσουμε για την άδικη μη ένταξη των ΚΑΔ των Ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και συγκεκριμένα οι ΚΑΔ 66.22.10. και οι υποκατηγορίες αυτών, στην ρύθμιση των 72 δόσεων κορονοχρεών περιόδου 02/2020- 06/2021 Εγκύκλιος 61/21 ) που γίνεται με βάση τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν. 4821/2021 και αφορά ασφαλιστικές εισφορές οφειλές και εντάχθηκαν οι επιλέξιμοι ΚΑΔ με τις αποφάσεις του Υπουργού εργασίας 1) Απόφαση Δ.15/Δ’/οικ.13412/327 με ΦΕΚ τεύχος Β΄- 1077/27-03-2020 ,2) Απόφαση Δ.15/Δ’ οικ.18269/584 με ΦΕΚ τεύχος Β’ – 2195/05-06-2020.Στις αποφάσεις αυτές οι ΚΑΔ μας δεν συμπεριλαμβάνονται και σας ζητάμε άμεσα την ένταξη τους.

Όπως ήδη γνωρίζετε, ο κλάδος των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών όπου και εκπροσωπούμε ,ανήκει σε αυτούς που έχουν πληγεί από τον covid-19 . Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που το Υπουργείο Οικονομικών ενέταξε τον κλάδο μας στις πληττόμενες Επιχειρήσεις ΚΑΔ Απριλίου 2020.

Ειδικότερα το επάγγελμα μας πλήγηκε σοβαρά από την πανδημία του covid-19 σε όλες τις περιοχές της χώρας μετά από τα συνεχόμενα και μεγάλης διάρκειας lockdown εκείνης της περιόδου, άλλα και στην επόμενη φάση της πανδημίας που διανύουμε, έχοντας υποστεί σημαντικό πλήγμα στην οικονομική μας δραστηριότητα.

Ζητάμε να εντάξετε τους ΚΑΔ μας στην ρύθμιση των 72 δόσεων ,προκειμένου να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που μας έφερε η πανδημία του covid-19. ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, 106 82 * ΑΘΗΝΑ – Τ. 210 77.00.943 & 210. 69.12.456 Ε. info@poad.gr W. www.poad.gr

Συμμεριζόμενοι τις δυσκολίες που μπορεί να έχει η εφαρμογή της πρότασης μας σας καλούμε να την εξετάσετε σοβαρά και να δείτε εάν μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα ώστε να προλάβουμε χρονικά να ενταχθούμε πριν εκπνεύσει η ημερομηνία που έχει ορίσει το Υπουργείο σας για την υπαγωγή στην ρύθμιση.

Θα βρισκόμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,
Για το ΔΣ της ΠΟΑΔ”

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν