Μεγαλοεργολάβοι κατηγορούνται για ασφαλιστική απάτη ύψους 1 εκατ. δολαρίων

Facebook
Twitter
LinkedIn

Σοκ έχει προκαλέσει στον κατασκευαστικό κλάδο η υπόθεση της κατασκευαστικής εταιρείας Dragonetti Brothers Landscaping, η οποία αντιμετωπίζει κατηγορίες για ασφαλιστική απάτη ύψους 1 εκατ. δολαρίων.

Πιο συγκεκριμένα, τα αδέλφια Nicholas και Vito Dragonetti, πρόεδροι της εταιρείας και των θυγατρικών της, κατηγορούνται για αποφυγή καταβολής ασφαλίστρων για το προσωπικό της εταιρείας το οποίο εργαζόταν στην κατασκευή πεζοδρομίων και σε επισκευές δρόμων, αλλά ήταν δηλωμένο ως διοικητικό προσωπικό, με σκοπό την καταβολή μειωμένων ασφαλίστρων. Ως γνωστόν, τα ασφάλιστρα των εργαζομένων στις χειρωνακτικές εργασίες είναι υψηλού κόστους, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι σε μεγαλύτερους κινδύνους και συνεπώς η ιατρική τους περίθαλψη και οι αποζημιώσεις κοστολογούνται ακριβότερα.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει καταγγελίες για ασφαλιστική απάτη, με τις εταιρείες να αντιμετωπίζουν ποινές για δόλιες πρακτικές και εξαπάτηση του νόμου περί αποζημιώσεων των εργαζομένων της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρει “Όταν οι εταιρείες, αποφεύγουν την καταβολή των ασφαλίστρων θέτουν τους εργαζομένους τους σε κίνδυνο, μη προσφέροντάς τους την απαραίτητη ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση τραυματισμού τους κατά την εργασία. Η ανεπαρκής κάλυψη είναι μια ιδιαίτερα ανησυχητική προοπτική στον κατασκευαστικό κλάδο, όπου οι εργαζόμενοι θέτουν τα σώματά τους σε κίνδυνο”. Η έκθεση των εισαγγελικών αρχών της Νέας Υόρκης τονίζει ότι οι κατηγορούμενοι απαξίωσαν τις συνθήκες εργασία και διαβίωσης των εργαζομένων τους, ασφαλίζοντάς τους για εργασίες χαμηλού κινδύνου, παρά το γεγονός ότι εκτελούσαν έργα κατεδάφισης και να χειρίζονταν βαριά μηχανήματα.

Από το 1998, η DBLNF έχει αναλάβει πάνω από 100 έργα στη Νέα Υόρκη με σκοπό τον εξωραϊσμό και τη συντήρηση των πάρκων, καθώς και την ανακατασκευή πεζοδρομίων και την κατασκευή ράμπας πεζών. Η εταιρεία υπέβαλλε προσφορές και κέρδιζε συμβάσεις για εκσκαφές, ανακατασκευές πεζοδρομίων και αντικατάσταση ράμπας πεζών για οικιστικά συγκροτήματα σε όλη την πόλη συνολικού ύψους εκατομμυρίων δολαρίων και ταξινόμησε ψευδώς 217 εργάτες, εργάτες και χειριστές βαρέος εξοπλισμού ως γεωπόνους, εργαζόμενους γραφείων ή εκπροσώπους πωλήσεων, εξοικονομώντας με τον τρόπο αυτό πάνω από 1 εκατ. δολάρια σε ασφάλιστρα.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο