Μειωμένη η παραγωγή ασφαλίστρων το α’ τρίμηνο του 2022! Πτώση κατά 9,7% στις Ασφαλίσεις Ζωής – Αύξηση 6,5% στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών

Facebook
Twitter
LinkedIn

Της Σωτηρίας Γιαννακοπούλου,

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο χρόνο η παραγωγή ασφαλίστρων παρουσίαζε σταθερά αυξητικές τάσεις, με το 2021 να εμφανίζεται ενισχυμένη κατά 6,8%, τους τελευταίους μήνες οι άνθρωποι του κλάδου αντιλαμβάνονται ότι ο πληθωρισμός και οι αυξήσεις στο τομέα της ενέργειας έχουν αρχίσει να επηρεάζουν σημαντικά και την ασφαλιστική αγορά. Ο μέσος καταναλωτής δυστυχώς καλείται να αντιμετωπίσει το νέο κύμα ακρίβειας, με τις ανατιμήσεις των ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και τα αυξημένα κόστη της ενέργειας, να πλήττουν την αγοραστική του δύναμη σε όλα τα επίπεδα.

Παρόλο που οι τιμές των ασφαλίστρων κινούνται σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα με πέρσι, όπως αποδεικνύουν τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία για το 2022, η παραγωγή των ασφαλίστρων μειώθηκε αισθητά το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2022, υποχωρώντας κατά 1,3%, σύμφωνα με τη τελευταία έκθεση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Ο Κλάδος των Ασφαλίσεων Ζωής σημειώνει την μεγαλύτερη πτώση, καταγράφοντας μείωση της τάξης του 9,7%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Πιο συγκεκριμένα, στον Κλάδο Ι. Ασφαλίσεις Ζωής παρατηρούμε μείωση κατά 21,4%, με τον Κλάδο III.Ασφαλίσεις Ζωής συνδεδεμένες με επενδύσεις, να λειτουργεί ως αντίβαρο, όντας ενισχυμένος κατά 15,8%.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΑΕΕ, ο κλάδος ζημιών εμφανίζεται επίσης ενισχυμένος κατά 6,5%, με τον Κλάδο Αστικής Ευθύνης Οχημάτων να παρουσιάζει οριακή αύξηση κατά 1,6 % και τους Λοιπούς κλάδους κατά ζημιών να αυξάνουν την παραγωγή τους κατά 8,8%.

Η συνολική παραγωγή για το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου του 2022 διαμορφώνεται στα 1.065.893.574 δις ευρώ με 468,3 εκατ. να προέρχονται από τις ασφαλίσεις ζωής και 597,5 από γενικές ασφάλειες.

Μειωμένη η παραγωγή ασφαλίστρων το α' τρίμηνο του 2022! Πτώση κατά 9,7% στις Ασφαλίσεις Ζωής - Αύξηση 6,5% στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών

Μειωμένη η παραγωγή ασφαλίστρων το α' τρίμηνο του 2022! Πτώση κατά 9,7% στις Ασφαλίσεις Ζωής - Αύξηση 6,5% στις Ασφαλίσεις κατά Ζημιών

Πηγή: insuranceforum.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Αισιοδοξία Χατζηθεοδοσίου: Πολύ φοβάμαι ότι το 2023 θα έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό λουκέτων στη χώρα

Εξαιρετικά αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου κατα τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ε.Ε.Α για την κοπή της πίτας.

Η Howden Hellas εξαγοράζει την TCI SPECIALTY

Νέα εξαγορά στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από την Howden Hellas – Ο μεγαλύτερος broker επιχειρηματικών ασφαλίσεων στη χώρα διευρύνει τις εργασίες του στη Βόρειο Ελλάδα, μέσω