Μερελής και Λάσκος τα χώνουν “με το γάντι” σε Ζορπίδη και Τζιτζικώστα για τον αποκλεισμό των ασφαλιστών απο το πρόγραμμα στήριξης

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ν’ αποκατασταθεί η αδικία προς τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Την ανάγκη να λάβουν και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές (ασφαλιστές) την οικονομική ενίσχυση που λόγω covid-19 δικαιούνται άλλες κατηγορίες επιχειρηματιών από τη σχετική δράση του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, επισημαίνουν οι, Κυριάκος Μερελής Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Ε.Ε.Θ., Κωνσταντίνος Λάσκος Υπεύθυνος ΓΕΜΗ Ε.Ε.Θ. και Ματίνα Σιώχου Μέλος Δ.Σ.  Ε.Ε.Θ. και Μέλος Δ.Σ. ΠΕ.Σ.Κ.Μ, οι οποίοι και εισηγήθηκαν την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου ζητήματος, από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Ήδη εστάλη σχετική επιστολή από τον Προέδρο του Ε.Ε.Θ., Μιχάλη Ζορπίδη, προς τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα.

Στην επιστολή, προς τον κ. Τζιτζικώστα, επισημαίνεται ότι «η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενέταξε εσφαλμένα τους  ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές (ασφαλιστές) στην κατηγορία ομάδας τραπεζών και χρηματοοικονομικών εταιριών», με συνέπεια να θεωρηθεί ότι οι ΚΑΔ δραστηριότητας των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών δεν συνάδουν με την επιλεξιμότητα των διαρθρωτικών ταμείων και να αποκλειστούν άδικα από τη Δράση του ΠΕΠ Κ.Μ. «Ενίσχυση Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον covid-19 στην Κεντρική Μακεδονία».

Πρόκειται για μια αδικία προς το συγκεκριμένο επαγγελματικό κλάδο, όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται και ζητείται μέσω αυτής η άμεση αποκατάστασή της.

Αντίστοιχο πρόβλημα υπήρξε και για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές στην Αθήνα, το οποίο όμως η Περιφέρεια Αττικής αντιμετώπισε προκηρύσσοντας νέα Δράση στην οποία τους συμπεριέλαβε.

Δεδομένου ότι έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στη σχετική Δράση του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω της εν λόγω επιστολής καλείται ο Περιφερειάρχης ν’ ακολουθήσει το παράδειγμα της Περιφέρειας Αττικής και να προκηρύξει άμεσα νέα Δράση, που θα δίνει  τη δυνατότητα να λάβουν την ενίσχυση και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, ζητείται από τον κ. Τζιτζικώστα να δώσει στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές τη δυνατότητα συμμετοχής και σε άλλες  Δράσεις του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2014 – 2020, καθώς και στις Δράσεις του ΕΣΠΑ της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 – 2027.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν