Μερικά ερωτήματα για την πλατφόρμα που διαθέτει το Ε.Ε.Α…..για τις γενικές συνελεύσεις….των συλλόγων διαμεσολαβητών!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Καθώς οι εκλογές των επιμελητηρίων ανά τη χώρα πλησιάζουν πληροφορούμαστε πως μία νέα παράταξη ετοιμάζεται να ανακοινωθεί.

Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών…..τώρα εισήλθε και στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων των διαμεσολαβούντων με τη διάθεσή πλατφόρμας όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο insurance-eea.gr!

Πάμε όμως για αρχή να δούμε τί ακριβώς αναφέρεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Με επιτυχία διεξήχθη η online Γενική Συνέλευση του ΠΣΣΑΣ με την πλατφόρμα του Ε.Ε.Α.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει σταθεί και στέκεται στο πλευρό των Κλάδων από την πρώτη στιγμή που η πανδημία ήρθε στην ζωή μας.

Έχοντας στήσει την κατάλληλη υποδομή, το Ε.Ε.Α. υποστηρίζει τους Κλάδους να διοργανώσουν διαδικτυακά τις γενικές τους συνελεύσεις με τρόπο ώστε να είναι απολύτως σύννομες. Στις 19/1/2021 διοργανώθηκε η Γενική Συνέλευση του ΠΣΣΑΣ, μέσω της πλατφόρμας του ΕΕΑ.

Διεξήχθη ψηφοφορία ανάμεσα στα συμμετέχοντας μέλη, με καταγραφή κάθε ψήφου. Τα μέλη που ήθελαν να μιλήσουν ζωντανά το έπραξαν, αφού συνδέθηκαν με το πάνελ την ώρα των ερωτήσεων. Όλες οι ερωτήσεις των μελών της συνέλευσης απαντήθηκαν από το προεδρείο. Η συμμετοχή των μελών ήταν υπό την έγκριση της διοίκησης του Σωματείου (π.χ. έλεγχος για ταμειακώς εντάξει μέλη). Γενικά η online Γενική Συνέλευση με τις υποδομές και την υποστήριξη του ΕΕΑ πραγματοποιήθηκε ως μια κανονική συνέλευση με φυσική παρουσία εξυπηρετώντας στα μέγιστα τα μέλη του ΕΕΑ.

Είναι γεγονός ότι τίποτα δεν υποκαθιστά την φυσική επαφή, στις δύσκολες στιγμές που περνάμε όμως η online διαδικασία εξυπηρετεί εξαιρετικά και το ΕΕΑ το γνωρίζει και θα συνεχίσει να κάνει το χρέος του.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που γεννιούνται από τη συγκεκριμένη κίνηση του Ε.Ε.Α που διόλου τυχαία είναι αν λάβουμε υπόψη την «στρατηγική» διείσδυση που προσπαθεί να πετύχει στην διαμεσολάβηση και κυρίως στους συλλόγους των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών. Πόσο δε τυχαία είναι αυτή η κίνηση αν λάβουμε υπόψη και τις συντονισμένες προσπάθειες να δημιουργηθεί ΝΕΑ πανελλήνια δευτεροβάθμια ομοσπονδία ασφαλιστικών διαμεσολαβητών με όταν κάτι τέτοιο υπάρχει ήδη;

Ορίστε λοιπόν μερικά ερωτήματα που χρήζουν απαντήσεων!

1ον. Ποια είναι η πλατφόρμα που διαθέτει το Ε.Ε.Α για γενικές συνελεύσεις; Από όσο γνωρίζουμε από δημοσιευμένα στοιχεία στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ το Ε.Ε.Α πληρώνει αδρά την πλατφόρμα zoom η οποία σίγουρα δεν μπορεί να διατίθεται για γενικές συνελεύσεις από το Ε.Ε.Α δεδομένου ότι δεν υπάρχει κρυπτογράφηση των όσων λέγονται σε αυτές! Να θυμίσουμε ότι η κρυπτογράφηση δεδομένων είναι από τα προαπαιτούμενα του Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (GDPR).

2ον. Με ποια διαδικασία/ ηλεκτρονικό πρωτόκολλο γίνεται η ψηφοφορία προκειμένου να πιστοποιείται ότι η ψηφιακή ψήφος ανήκει στον πραγματικό ψηφοφόρο;

3ον. Πώς πιστοποιείται ότι ο πάροχος της «πλατφορμας», όποια και να είναι αυτή, δεν έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο της εκάστοτε γενικής συνέλευσης και πώς πιστοποιείται ότι δεν γίνεται εγγραφή της γενικής συνέλευσης από τον πάροχο; Εάν γίνεται εγγραφή , ενημερώνονται προκαταβολικά οι συμμετέχοντες όπως προϋποθέτει ο Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ; Πόσο διάστημα τηρούνται σε αρχείο οι εγγραφές αυτές (εάν τηρούνται) και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτές ;

4ον. Το Ε.Ε.Α παρέχει την πλατφόρμα , που δεν κατονομάζεται, σε όλους τους συλλόγους της χώρας ή μόνο όσων ανήκουν στο Επιμελητήριο της Αθήνας; Αν όχι, για ποιο λόγο το Ε.Ε.Α προσφέρει υπηρεσίες σε φορείς που ανήκουν σε άλλα επιμελητήρια; Στοχος του ΕΕΑ όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα του είναι να προσφέρει υπηρεσίες ” στο σύνολο των επαγγελματιών της περιφέρειας των Αθηνών οι οποίοι ασκούν εμπορική δραστηριότητα ή παρέχουν υπηρεσίες.”

Και βέβαια παραμένει το ερώτημα που λέει από πού και ώς πού ένα Επαγγελματικό Επιμελητήριο διαθέτει διαδικτυακές πλατφόρμες σε συλλόγους για…Γενικές συνελεύσεις!

Είναι αυτός ο ρόλος του ; Στους στόχους του ΕΕΑ πάντως δεν αναφέρεται κάποιος τέτοιος ρόλος.

Ειδικότερα στους στόχους του ΕΕΑ αναφέρεται :
Διαθέτει κόμβο (web site) παρέχοντας στα μέλη του μια σειρά από υπηρεσίες όπως: πρόσβαση στο Internet, χρήση e-mail, δημιουργία και αναβάθμιση επαγγελματικών ιστοσελίδων κ.τ.λ.

Εδώ μπορείτε να δείτε ακριβώς ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Ε.Ε.Α

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο