Νευρικότητα προκαλεί η πτώση των μετοχών που συνδέονται με κρυπτονομίσματα: Παραμένουν αισιόδοξοι οι επενδυτές

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η πτώση των μετοχών οι οποίες συνδέονται με κρυπτονομίσματα, με φόντο την πρόσφατη πτώση του Bitcoin και το μάλλον “δύσκολο” ντεμπούτο της Coinbase στο χρηματιστήριο έχει δημιουργήσει νευρικότητα στην αγορά, με τους αισιόδοξους πάντως να απορρίπτουν τους φόβους ότι ο κλάδος άγγιξε την κορυφή του και πλέον μπαίνει σε κύκλο απωλειών.

“Η αποτίμηση του Bitcoin στις αγορές και ο χώρος που ανοίγει η είσοδος της Coinbase στο χρηματιστήριο θα ενθαρρύνει πολλούς ανθρώπους που μπορούν να επενδύσουν να το πράξουν”, σημειώνει στο Bloomberg o Jehan Chu, εταίρος και διευθυντικό στέλεχος στην συμβουλευτική Kenetic Capital του Χονγκ Κονγκ. Υπάρχουν σημάδια ότι μικροεπενδυτές εκμεταλλεύτηκαν την πτώση του Bitcoin, πρόσθεσε.

“Ευκαιριακοί” επενδυτές έχουν εκτινάξει επίσης μετοχές όπως εκείνες της εταιρείας εξόρυξης Bitcoin, Marathon Digital και της χρηματιστηριακής εταιρείας κρυπτονομισμάτων Voyager Digital, που το τελευταίο 12μηνο έχουν δει άνοδο τουλάχιστον 8.900%.

Για ορισμένους, η κεφαλαιοποίηση 68 δισ. δολ. του ανταλλακτηρίου ψηφιακών νομισμάτων Coinbase δικαιολογεί την επένδυση στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, ενώ οι πιο απαισιόδοξοι θεωρούν την χρηματιστηριακή της πορεία και τη μεταβλητότητα του Bitcoin ως τμήμα μιας μη βιώσιμης, εξαρτώμενης από τη δημοσιονομική και νομισματική τόνωση επενδυτικής “φρενίτιδας”.

Bullish

Η μετοχή της Coinbase, του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου crypto στις ΗΠΑ, έκλεισε την Παρασκευή στα 342 δολάρια, ενώ στις 14 Απριλίου, στο ντεμπούτο της, είχε αγγίξει τα 429,54 δολ. Marathon και Voyager είδαν τις μετοχές τους να κατρακυλούν κατά περίπου 20% την περασμένη εβδομάδα.

Σήμερα το πρωί στην Ασία, οι μετοχές της ιαπωνικής Monex Group (διαθέτει ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων) και Woori Technology Investment Co. (που διαθέτει μερίδιο στη μεγαλύτερη νοτιοκορεατική χρηματιστηριακή εταιρεία που ασχολείται με κρυπτονομίσματα) υποχωρούσαν.

Αναλυτές, ωστόσο, που καλύπτουν την Coinbase είναι bullish, προβλέποντας κατά μέσο όρο άνοδο 52% μέσα στους επόμενους 12 μήνες. Ο CEO της εταιρείας χαρακτήρισε την είσοδο στο χρηματιστήριο ως ενίσχυση της νομιμοποίησης του συνόλου της “βιομηχανίας” των κρυπτονομισμάτων.

Τα εμπόδια δεν είναι μικρά: η εκτίναξη του Bitcoin μπορεί να “ξεφουσκώσει” απότομα, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές πιέζονται να διευρύνουν το ρυθμιστικό πλαίσιο εποπτείας των ψηφιακών νομισμάτων και τις σχετικές δραστηριότητες, όσο τα κρυπτονομίσματα εισέρχονται στο mainstream των συναλλαγών διεθνώς.

Προς το παρόν πάντως, όπως σημειώνει το Bloomberg, η “τρέλλα” γύρω από τα ψηφιακά νομίσματα συνεχίζεται. Για παράδειγμα, το Dogecoin – ψηφιακό νόμισμα το οποίο δημιουργήθηκε ως αστείο – έχει δει τον όγκο της αξίας της αγοράς του να τριπλασιάζεται στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια, με στοιχεία της Παρασκευής. Η ζήτηση είναι τόσο έντονη που οι επενδυτές που διαπραγματεύονταν το κρυπτονόμισμα στην πλατφόρμα Robinhood “έριξαν” τον ιστότοπο.

Πηγή: capital.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο