NN Hellas: Ενισχύει το πελατολόγιο της με 300.000 νέους ασφαλισμένους από την εξαγορά της MetLife

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στο newmoney.gr και στο Στέλιο Μορφίδη o Διευθύνων Σύμβουλος της NN Group, Ντάβιντ Κνίμπε, μιλώντας για την εξαγορά της MetLife σε Ελλάδα και Πολωνία και τη στρατηγική σημασία της ενοποίησης των δραστηριοτήτων των δύο εταιρειών στη χώρα μας, σχολιάζοντας παράλληλα τα επόμενα στρατηγικά βήματα της NN Group, την εδραίωσή της στην ελληνική αγορά, καθώς και τις συγκεντρωτικές τάσεις που παρατηρούνται στην ασφαλιστική βιομηχανία.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κνίμπε γνωρίζει καλά την ασφαλιστική αγορά στη χώρα μας, καθώς διετέλεσε από το 2002 και για τρία συνεχή έτη επικεφαλής της κοινοπραξίας ING Πειραιώς.

Αναφορικά με την εξαγορά των δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα, ο κ. Κνίμπε επισήμανε ότι το εν λόγω βήμα ενισχύει τη σχέση της NN με την Ελλάδα και τους Έλληνες πελάτες της, τονίζοντας ότι ο όμιλος επιθυμεί να αναπτυχθεί και να εδραιωθεί στην ελληνική αγορά. Όπως υπογραμμίζει η εν λόγω εξαγορά αποτελεί ένα ιδιαιτέρως σημαντικό βήμα για τον όμιλο, χαρακτηρίζοντας την περίπτωση της MetLife ως μια «μοναδική ευκαιρία»

«Στρατηγικά έχει νόημα. Οι αγορές της Ελλάδας και της Πολωνίας είναι σημαντικές για εμάς. Θα έλεγα πως ήταν μία μοναδική ευκαιρία από κάθε άποψη. Το προφανές είναι ότι θα αποκτήσουμε ηγετική θέση στην ελληνική αγορά δίνοντας μας την ευκαιρία να αναπτυχθούμε περισσότερο και να αυξήσουμε τη δυναμική μας. Και επίσης, μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα οι ασφαλίσεις ζωής και υγείας έχουν χαμηλή διείσδυση. Επομένως, είναι ένας συνδυασμός από ευκαιρίες σε πολλά επίπεδα. Για να είμαι και απόλυτα ειλικρινής, η MetLife, που ονομαζόταν Alico τα χρόνια της θητείας μου στην Ελλάδα, πάντα ήταν ο αγαπημένος μου ανταγωνιστής. Μια καλή εταιρεία, πειθαρχημένη, με στόχευση, ωραία προϊόντα, ταλαντούχο προσωπικό και δυνατό δίκτυο. Οπότε ήταν ευκαιρία να συνδυάσουμε τις δύο εταιρείες», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κύριος Κνίμπε.

Με την εν λόγω συμφωνία η NN Hellas ενισχύει τις δραστηριότητες αλλά και το πελατολόγιο της, στο οποίο προστίθενται 300.000 ασφαλισμένοι, με το χαρτοφυλάκιο της να ξεπερνά πλέον τους 600.000 ασφαλισμένους σε υπηρεσίες ζωής και υγείας. Η εν λόγω αύξηση στην παραγωγή ασφαλίστρων και η ενίσχυση των δραστηριοτήτων της πρόκειται να επηρεάσει το κόστος των ασφαλίστρων και των υπηρεσιών της εταιρείας, καθιστώντας ακόμη πιο ανταγωνιστικά τα προγράμματά της, με τον κ. Κνίμπε να αποκαλύπτει ότι ο όμιλος πρόκειται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση το επόμενα διάστημα στην τεχνητή νοημοσύνη αλλά και σε ψηφιακές εφαρμογές.

Αναφερόμενος στις διαδικασίες ενοποίησης και στο ενδεχόμενο εθελούσιας εξόδου εργαζομένων ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΝ τόνισε ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξεταστεί ένα τέτοιο σενάριο, υπογραμμίζοντας ότι πάντα υπάρχει χώρος για ταλαντούχους ανθρώπους είτε προέρχονται από κάποια ανταγωνιστική εταιρεία, είτε είναι συνάδελφοι, είτε διαμεσολαβητές.

Μάλιστα επισημαίνει ότι από την εν λόγω εξαγορά η ΝΝ πρόκειται να ενισχύσει το δίκτυο των πωλήσεών της, με τη προσθήκη 400 ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, οι οποίοι θα ενισχύσουν την υπάρχουσα ομάδα πωλήσεων της NN Hellas που συμπεριλαμβάνει 1.000 επαγγελματίες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στους Κλάδους Ασφάλισης Ζωής και Υγείας.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο newmoney.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο