Μαύρος Γάτος

Ο ασφαλιστικός όμιλος Chubb εξαγοράζει τις επιχειρήσεις της Cigna σε Ασία και Τουρκία έναντι 5,8 δισ. δολαρίων

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ο αμερικανικός ασφαλιστικός όμιλος Chubb Ltd προχώρησε στην εξαγορά των επιχειρήσεων της αμερικανικής πολυεθνικής εταιρίας υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλισης Cigna Corp στην Ασία και την Τουρκία έναντι 5,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αργά την Πέμπτη, η Chubb δήλωσε ότι θα αποκτήσει τις επιχειρήσεις της Cigna στη Νότια Κορέα, την Ταϊβάν, τη Νέα Ζηλανδία, την Ταϊλάνδη, το Χονγκ Κονγκ και την Ινδονησία, και το 51% της Cigna σε μια κοινοπραξία στην Τουρκία.

Η απόκτηση των δραστηριοτήτων της Cigna, θα εξισορροπήσει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο μας προς αυτήν τη σημαντική αγορά“, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Chubb, Evan Greenberg.

Ο Chubb τονίζει ότι η εξαγορά αυτή θα αυξήσει το μερίδιο της εταιρεία στην αγορά της Ασίας κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι η συναλλαγή έρχεται σε μια εποχή με σημαντικές ανακατατάξεις στην ασφαλιστική βιομηχανία της Ασίας, καθώς τον Αύγουστο, η HSBC Holdings (HSBA.L) αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία της γαλλικής ασφαλιστικής Axa’s (AXAF.PA) στη Σιγκαπούρη έναντι 575 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πέρυσι, η Singapore Life, μία νέα ασφαλιστική εταιρεία που υποστηρίζεται από επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του ομίλου εξαγοράς TPG, εξαγόρασε τις επιχειρήσεις της βρετανικής ασφαλιστικής εταιρείας Aviva (AV.L) στη Σιγκαπούρη για σχεδόν 2 δισεκατομμύρια δολάρια,  στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην Νοτιοανατολική Ασία.

Ο όμιλος Cigna δήλωσε ότι η επιχείρηση της στη Νότια Κορέα θα συνεχίσει να τη λειτουργεί με το σήμα LINA Korea.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της η Cigna τονίζει ότι θα επικεντρωθεί στο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών υγείας της, καθώς και στις υπηρεσίες τοπικής αγοράς στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη και στις κοινοπραξίες της στην Αυστραλία, την Κίνα και την Ινδία.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Αφού δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τον ΦΠΑ μεταξύ πρακτόρων και μεσιτών τώρα υπόσχονται λύσεις!

Ποιός ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί να ξεχάσει τις αμαρτίες της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που δέν άσκησαν τις κατάλληλες πιέσεις προκειμένου να μήν απαγορευτεί η

Πώς συνδέεται η πιστοληπτική ικανότητα των ασφαλιστικών εταιρειών με την κυβερνοασφάλεια;

Μια θετική συσχέτιση μεταξύ των πιστοληπτικών ικανοτήτων των ασφαλιστικών εταιρειών και της κυβερνοασφάλειας τους, εντοπίζει η νέα έκθεση της Fitch Ratings. Η

City Insurance: Ασφαλιστικές εταιρείες εντός και εκτός Ρουμανίας διεκδικούν το χαρτοφυλάκιο της με πάνω από 3 εκατ. πελάτες

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι τουλάχιστον 2 εταιρείες, μια εκ των οποίων και εκτός Ρουμανίας, εξετάζουν το ενδεχόμενο εξαγοράς του χαρτοφυλακίου