Ο χαρακτήρας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μια σκιαγράφηση…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δείχνει ιδεαλιστής και με πρακτικό πνεύμα. Εύστροφος και δραστήριος, δεν αφήνει τίποτα ανεκμετάλλευτο και διαρκώς είναι απασχολημένος με το πολιτικό προφίλ του.

Η δημιουργικότητά του αναζητά σε μόνιμη βάση τρόπους έκφρασης. Δεν ανέχεται περιορισμούς και απαγορεύσεις, γι’ αυτό προτιμά να εργάζεται μόνος.

Η οξυδέρκεια και το ισχυρό ένστικτό του, τον κρατούν μακριά από επιζήμιες επιρροές, ενώ παράλληλα ( εκ του αποτελέσματος ) τον οδηγούν σε σωστές αποφάσεις που τον συμφέρουν. Δηλαδή του βγαίνουν επί 25 χρόνια όλα τα σχέδιά του.

Είναι τελειομανής, υπεύθυνος και επιμελής, ωστόσο, συχνά αναλαμβάνει περισσότερα απ’ όσα έχει τη δυνατότητα να διεκπεραιώσει, π.χ: να γίνει ηγέτης της uma των μουσουλμάνων της γης και συγχρόνως αυτόνομος αλλά συνεργαζόμενος κατά το δοκούν με Δύση – Ανατολή- Ρωσία.

Στις κοινωνικές επαφές και την προσωπική του ζωή είναι ευθύς (όσο μπορεί να είναι ένας συγκεντρωτικός πολιτικός της δικής του λογικής).

Με το αλά τούρκα χιούμορ του, γοητεύει το κοινό του ( ίσως και άλλους), το οποίο πείθει για τις απόψεις, ή τις ιδέες του. Οι αντίπαλοί του δεν πείθονται , έστω και εάν για δικό του συμφέρον, τους δήλωνε πως έγινε ” Κεμαλιστής”.

Η ανυπομονησία και η υπερβολική αυστηρότητα/ ισλαμικός συντηρητισμός που εκδηλώνει κατά καιρούς, σαφώς βλάπτουν την εικόνα του εσωτερικά και ενίοτε σε Δύση και Ανατολή, αναλόγως των συμφερόντων των τρίτων.

Στα νιάτα του, ήταν πολύ ενεργητικός στην επαγγελματική και προσωπική του ζωή. Μετά τα 55 του, δηλ. την τελευταία 10ετία, ( σήμερα 65 ετών ) αποκλειστικός στόχος του είναι η μεγαλύτερη δυνατή οικονομική και συναισθηματική ασφάλεια, μη αντέχοντας τη μονοτονία, ελπίζοντας στην υστεροφημία του που κάποια στιγμή θα αντικαταστήσει τα πορτραίτα του Κεμάλ.

Πάντα επεδίωκε και συνεχίζει να συναναστρέφεται δραστήριους ανθρώπους με ποικίλα πνευματικά και πρακτικά ενδιαφέροντα επί παντός επιστητού.

Ερντογάν ο «λαοπλάνος»

Μεγάλο κομμάτι του τουρκικού πληθυσμού πίνει νερό στο όνομα του προέδρου της χώρας. Ο Ερντογάν είναι γι’ αυτούς ένας άνθρωπος που μιλάει σταράτα και ενεργεί αποφασιστικά.

«Διαθέτει τόσο το ταλέντο όσο και το αναγκαίο χάρισμα για να αφυπνίσει την εθνική υπερηφάνεια πολλών Τούρκων και να το εκμεταλλευτεί προς όφελός του», λέει η καθηγήτρια Τουρκικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης Τζένι Γουάιτ.

Ο Τούρκος πρόεδρος αρέσκεται στα κηρύγματα και αυτοπροβάλλεται ως πολιτικός άνδρας με κύρος. Παροιμιώδη είναι τα ξεσπάσματά του στις ομιλίες του, ή σε διάφορα φόρα.

Κι αυτός είναι ένας απ’ τους λόγους που τον βλέπουν με έντονη κριτική διάθεση στο εξωτερικό, όπου τον κατηγορούν για το αυταρχικό στυλ της διακυβέρνησής του, τον καταγγέλλουν ως δικτάτορα.

Ο αμφιλεγόμενος «σουλτάνος» Ερντογάν.

Φήμες θέλουν τον Ερντογάν να έχει σωρεύσει μια τεράστια περιουσία. Ως πρόεδρος της χώρας βγάζει κάπου 9.000 ευρώ το μήνα. Θεωρείται ήδη πολυεκατομμυριούχος, ένας απίστευτα φιλόδοξος άνθρωπος που κατάφερε να αναρριχηθεί απ’ τις φτωχογειτονιές της Πόλης στην τουρκική ελίτ.

Γεγονός είναι ότι ο Ερντογάν κατηγορήθηκε αρκετές φορές στο παρελθόν για διαφθορά. Το 2013 είδαν το φως της δημοσιότητας αποσπάσματα τηλεφωνικών του συνομιλιών με τον γιο του Μπιλάλ, στα οποία ακουγόταν -υποτίθεται- να τον συμβουλεύει να εξαφανίσει μεγάλες ποσότητες μετρητών. Ο Ερντογάν αμφισβητεί την αυθεντικότητα αυτών των ντοκουμέντων καταγγέλλοντάς τα ως χαλκευμένα απ’ τον μόνιμο εχθρό του, τον ιμάμη Γκιουλέν.

Κανονική δίκη για την υπόθεση δεν έγινε ποτέ -ίσως γιατί συνελήφθηε κι ο αρμόδιος δικαστής… Το σκάνδαλο αυτό είναι πράγματι ένα απ’ τα μεγάλα μυστικά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν………………..

 

Πηγές και αποσπάσματα του άρθρου

https://www.huffingtonpost.gr/

https://www.iefimerida.gr/

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν