Ο φόβος της απώλειας της ασφάλισης υγείας κρατά 1 στους 6 εργαζόμενους στη δουλειά του

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένας στους έξι ενήλικες εργαζόμενους (16%) στις Ηνωμένες Πολιτείες παραμένει σε θέσεις εργασίας, που δεν τον ικανοποιούν, προκειμένου να μη χάσει την ασφάλιση υγείας που χρηματοδοτείται από τον εργοδότη του, υποστηρίζει η έρευνα της West Health-Gallup με δείγμα 3.800 ενηλίκων.

Όπως αποδεικνύει η έρευνα ο φόβος είναι ακόμη πιο έντονος για τους έγχρωμους εργαζομένους, οι οποίοι είναι 50% πιο πιθανό να παραμείνουν σε μια ανεπιθύμητη εργασία από τους λευκούς (14%) και τους ισπανόφωνους (16%) συναδέλφους τους.

Αναμφίβολα, βασικός παράγοντας που καθορίζει την απόφασή τους είναι το εισόδημα των εργαζομένων. Σύμφωνα με την έρευνα, οι εργαζόμενοι σε νοικοκυριά που κερδίζουν λιγότερα από 48.000 $ ετησίως – περίπου 3 στα 10 (28%) – δεν δηλώνουν πρόθυμοι να φύγουν από την εργασία τους και να κινδυνεύσουν να χάσουν τα οφέλη για την υγεία τους. Οι εργαζόμενοι σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος είναι σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να παραμείνουν σε μια ανεπιθύμητη εργασία από ότι οι εργαζόμενοι που ζουν σε νοικοκυριά που κερδίζουν τουλάχιστον 120.000 $ ετησίως. Σύμφωνα με μια έκθεση της Υπηρεσίας Έρευνας του Κογκρέσου, το 37% των νοικοκυριών των ΗΠΑ είχε συνολικό εισόδημα μικρότερο από 50.000 $ το 2019. Περίπου 158 εκατομμύρια άτομα λαμβάνουν ασφάλιση υγείας μέσω του δικού τους εργοδότη ή μέσω του εργοδότη ενός μέλους του νοικοκυριού.

«Το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης έχει γίνει τόσο υψηλό που πολίτες δεν είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν οποιαδήποτε διαταραχή στην κάλυψή τους, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα παραμείνουν σε μια εργασία που μπορεί να μην τους αρέσει», δήλωσε ο Tim Lash, επικεφαλής στρατηγικής της West Health. «Οι Αμερικανοί ανησυχούν όλο και περισσότερο ότι θα αποτιμηθούν από το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης των ΗΠΑ και αγωνίζονται να διατηρήσουν την ασφάλισή του με όποιο τρόπο μπορούν».

Νωρίτερα φέτος, περίπου 46 εκατομμύρια ή 18% του πληθυσμού των ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την υγειονομική τους περίθαλψη σε περίπτωση ανάγκης. Στη συγκεκριμένη έρευνα, τρεις φορές περισσότεροι Αμερικανοί ή περίπου 135 εκατομμύρια ενήλικες, ανησυχούν ότι τελικά θα αποτιμηθούν από την υγειονομική περίθαλψη εάν δεν είναι ήδη.

Συγκεκριμένα, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες αναφέρουν ότι «ανησυχούν» ή «πολύ ανησυχούν» για το κόστος των υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης (53%) και χαρακτηρίζουν το κόστος συνταγογραφούμενων φαρμάκων (52%) είναι εξαιρετικά υψηλό. Η πλειοψηφία των Αμερικανών ανησυχεί για την αύξηση του κόστους της υγειονομικής περίθαλψης περισσότερο από το να χάσουν το σπίτι (25%) ή τη δουλειά τους (29%).

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν