Μαύρος Γάτος

Ο ΟΑΣΘ διατηρεί ανασφάλιστες τις εγκαταστάσεις, τα αμαξοστάσια και μέρος των λεωφορείων του

Facebook
Twitter
LinkedIn

Όπως αποκάλυψε το dailythess.gr, επικαλούμενο ασφαλείς πηγές, ο ΟΑΣΘ διατηρεί ανασφάλιστες σχεδόν όλες τις εγκαταστάσεις και λειτουργίες του όπως τα αμαξοστάσια, τις δεξαμενές καυσίμων, τα κεντρικά κτίρια του Οργανισμού, τον εξοπλισμό τους αλλά και τις χρηματαποστολές.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, παρά το γεγονός ότι τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ καλύπτονται ασφαλιστικά από διάφορες ζημιές και ατυχήματα που ενδέχεται να προκληθούν κατά τη διάρκεια των δρομολογίων τους, από τη στιγμή που τα οχήματα βρεθούν στα αμαξοστάσια και τεθούν παρκαρισμένα σε αργία, δεν υπάρχει καμία ασφαλιστική κάλυψη.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ΟΑΣΘ διαθέτει οχήματα, τα οποία όντας ανασφάλιστα, δεν τα αξιοποιεί, καθώς δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους. Το γεγονός αυτό ασφαλώς αποδυναμώνει το στόλο του ΟΑΣΘ, μειώνοντας παράλληλα τα διαθέσιμα προς το κοινό δρομολόγια.

Την καταγγελία αυτή έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Α’ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών, Χρήστος Γιαννούλης, τονίζοντας ότι δεκάδες λεωφορεία παραμένουν παρκαρισμένα στα αμαξοστάσια όντας ανασφάλιστα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Έριξαν όλο το βάρος στην εκμίσθωση λεωφορείων αλλά και στα «σαπάκια» της Λειψίας και έχουν αφήσει ανασφάλιστο τον Οργανισμό».

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Θεσσαλονίκη: Νέα εξαγορά απο την INFOTRUST Α.Ε

Η INFOTRUST A.E ασφαλιστικό πρακτορείο, όπως ανακοίνωσε στις 31/12/24, πρωτοπόρος στον χώρο των ασφαλίσεων, επισφραγίζει την στρατηγική συνεργασία της με την HBU

Συνεδρίασε η νέα Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. Πραγματοποιήθηκε η εκλογή στις επιμέρους θέσεις Διοίκησης

«Σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε δουλειά. Ξεκινάμε επαφές και ευελπιστούμε σε συνεργασία για κοινή πλεύση με όλους τους θεσμικούς φορείς που συνδιαμορφώνουν