Ο όμιλος Howden κηρύσσει «ψηφιακή πανδημία» καθώς οι επιθέσεις ransomware αυξάνονται κατά 170%

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο μεσίτης ασφαλίσεων Howden δημοσίευσε μια έκθεση που εξετάζει τη σημερινή αγορά ασφαλίσεων στον κυβερνοχώρο, σύμφωνα με την οποία ο κλάδος καθοδηγείται από αχαλίνωτες επιθέσεις ransomware, με όλο και υψηλότερα ποσοστά περιστατικών και μεταβαλλόμενες ρυθμίσεις.

Κηρύσσοντας «ψηφιακή πανδημία», ο Howden τονίζει ότι το ransomware είναι πλέον η κυρίαρχη απειλή στον κυβερνοχώρο που αντιμετωπίζουν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών, με 170% περισσότερες επιθέσεις να έχουν πραγματοποιηθεί από τα τέλη του 2020.

Ο όμιλος Howden σημειώνει επίσης πώς οι αμερικανικές εταιρίες που αποφάσισαν να πληρώσουν λύτρα το 1ο εξάμηνο του 2021 πιθανότατα πλήρωσαν 400% περισσότερο από ό, τι το 2020.

Εν τω μεταξύ, το μέσο κόστος της αποκατάστασης ransomware παγκοσμίως αυξήθηκε σε 1,85 εκατομμύρια δολάρια το 2021, από 700.000 $ το 2020· Το μέσο κόστος αποκατάστασης σε πολλές μεγάλες αγορές, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, υπερβαίνει πλέον τα 2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Howden επισημαίνει τον πολλαπλασιασμό προσβάσιμων και σχετικά χαμηλού κόστους ransomware, ή ransomware-as-a-service (RaaS), σε συνδυασμό με νέες τακτικές που περιλαμβάνουν την κρυπτογράφηση και τη δημοσίευση κλεμμένων πληροφοριών, γνωστών ως διπλού εκβιασμού, ως παράγοντες που αυξάνουν το συχνότητα και σοβαρότητα των επιθέσεων.

Ως αποτέλεσμα, η έκθεση του Howden υποστηρίζει ότι η παγκόσμια τιμολόγηση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο 32% από έτος σε έτος τον Ιούνιο του 2021, λόγω της αύξησης κατά 50% της παρακολούθησης δεδομένων.

Ένα παρόμοιο ποσοστό επέκτασης προβλέπεται για την παγκόσμια αγορά στον κυβερνοχώρο τα επόμενα χρόνια, το οποίο προβλέπει ότι ο αριθμός αυτός θα προσεγγίσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2025.

«Ο κίνδυνος στον κυβερνοχώρο έχει υποστεί πολλαπλά επεισόδια αλλαγής και εξέλιξης στη σχετικά σύντομη ιστορία του, αλλά τίποτα δεν έχει τόσο μεγάλη επίδραση και θεμελιώδη όπως τα γεγονότα του περασμένου έτους», δήλωσε ο Shay Simkin, Global Head of Cyber, Howden.

«Ο COVID-19, και όλα τα συναφή αποτελέσματά του στην υιοθέτηση της τεχνολογίας και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, σε συνδυασμό με ανεξάρτητες ή συνδεδεμένες αλλαγές στο περιβάλλον απώλειας, έχουν προσθέσει μια μεγάλη δόση πολυπλοκότητας σε ένα ήδη περίπλοκο τοπίο κινδύνου.»

Ο Simkin πρόσθεσε ότι η αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο καθοδηγείται επί του παρόντος από την ανισορροπία ζήτησης και προσφοράς και πρόκειται να επιδείξει τάσης υποχώρησης σύντομα.

«Οι ισχυρισμοί έχουν αυξηθεί, η χωρητικότητα είναι μειωμένη και η αποδοτικότητα του αναδόχου είναι, στην καλύτερη περίπτωση, υπό πίεση», αναφέρει.
«Ο αντίκτυπος στους ασφαλιστικούς αγοραστές είναι έντονος. Η σημασία της προετοιμασίας για μια επίθεση στον κυβερνοχώρο δεν ήταν ποτέ πιο ξεκάθαρη.

«Με τους ασφαλιστές που απαιτούν τώρα πολύ υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο να αναπτύσσουν την ικανότητα, οι επιχειρήσεις χρειάζονται αναλυτικές λύσεις σχεδιασμένες ειδικά για αυτούς, σε συνδυασμό με εστιασμένη, εξειδικευμένη διαμεσολάβηση για να τους βοηθήσουν να εξασφαλίσουν την κάλυψη που ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους.»

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν