Μαύρος Γάτος

Οι 10 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες του κόσμου! Οι ανερχόμενες δυνάμεις και η εταιρία που χάνει τα πρωτεία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η εταιρία συμβούλων αποτίμησης επωνυμίας Brand Finance ανακοίνωσε τις κορυφαίες εταιρείες ασφάλισης στον κόσμο. Η China Ping An διατήρησε τη θέση της ως το ισχυρότερο ασφαλιστικό σήμα στον κόσμο, ενώ η China Life εκτόπισε τη γερμανική Allianz από τη δεύτερη θέση.

Οι 10 κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες, σύμφωνα με την Brand Finance, είναι:

  • Ping An (Κίνα) – 44.768 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
  • China Life (Κίνα) – 22.578 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
  • Allianz (Γερμανία) – 20.204 εκατομμύρια US $
  • AXA (Γαλλία) – 17.377 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
  • CPIC (Κίνα) – 15.389 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
  • AIA (Κίνα) – 14.130 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
  • GEICO (Ηνωμένες Πολιτείες) – 11.118 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
  • Progressive (Ηνωμένες Πολιτείες) – 8.966 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
  • PICC (Κίνα) – 8,803 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ
  • Life Insurance Corporation of India (Ινδία) – 8,655 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ

 

Η συνολική αξία των κορυφαίων 100 ασφαλιστικών επωνυμιών μειώθηκε συνολικά κατά 6% – από 462,4 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020 σε 433 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 – λόγω της πτώσης που προκάλεσε η πανδημία COVID-19, σύμφωνα με την έκθεση.

«Όπως είχε προβλεφθεί, οι ασφαλιστικοί όμιλοι είδαν μείωση στα έσοδά τους φέτος εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας – λόγω της αδράνειας της παγκόσμιας οικονομίας και τα παρατεταμένων χαμηλών επιτοκίων που οδήγησαν στην επιβράδυνση της ανάπτυξης σε ολόκληρο τον τομέα», δήλωσε ο Declan Ahern, διευθυντής του Brand Finance. «Ωστόσο, έχουν ανταποκριθεί καλύτερα από τις αρχικές προβλέψεις μας στο ξέσπασμα του προηγούμενου έτους, αποδεικνύοντας την ανθεκτικότητα τους.»

«Η πανδημία ανάγκασε πολλούς Αμερικανούς να σκεφτούν την ασφάλιση – ίσως για πρώτη φορά – και να αλληλεπιδράσουν με τους ασφαλιστές υγείας, αυξάνοντας έτσι τη συνολική ζήτηση και ευαισθητοποίηση», δήλωσε ο Brand Finance.

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Θεσσαλονίκη: Νέα εξαγορά απο την INFOTRUST Α.Ε

Η INFOTRUST A.E ασφαλιστικό πρακτορείο, όπως ανακοίνωσε στις 31/12/24, πρωτοπόρος στον χώρο των ασφαλίσεων, επισφραγίζει την στρατηγική συνεργασία της με την HBU

Συνεδρίασε η νέα Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. Πραγματοποιήθηκε η εκλογή στις επιμέρους θέσεις Διοίκησης

«Σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε δουλειά. Ξεκινάμε επαφές και ευελπιστούμε σε συνεργασία για κοινή πλεύση με όλους τους θεσμικούς φορείς που συνδιαμορφώνουν