Μαύρος Γάτος

Οι 15 ασφαλιστικές εταιρείες με την μεγαλύτερη παραγωγή στην Ευρώπη!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η αύξηση συγκέντρωσης της παραγωγής στα χέρια πολυεθνικών εταιρειών εγείρει προβληματισμούς στην ασφαλιστική αγορά

Η νέα έκθεση της Insurance Europe αποτυπώνει τις τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Ευρώπη, βασιζόμενη σε επικαιροποιημένα στοιχεία για το 2020. Όπως αναφέρει η έκθεση, το 2020 η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων σημείωσε πτώση της τάξης του 4% σε σχέση με το 2019, γεγονός το οποίο αποδίδεται ασφαλώς στις προεκτάσεις της πανδημία καθώς και στην απότομη πτώση της παραγωγής στον κλάδο ζωής (-9,6% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος).

Σύμφωνα με την έκθεση, η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για το 2020 στις χώρες μέλη της ανέρχεται στα 1,264 τρισεκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η ασφαλιστική αγορά παρουσιάζει συγκεντρωτικές τάσεις, δεδομένου ότι οι τρεις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες στην Ευρώπη καλύπτουν σχεδόν το 20% των ασφαλίστρων, με το άθροισμα της παραγωγής τους να διαμορφώνεται στα 247,605 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γαλλικός όμιλος AXA βρίσκεται στην πρώτη θέση στη λίστα των εταιρειών με τη μεγαλύτερη παραγωγή για το 2020, με συνολικά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 93,915 δισ. ευρώ. Υψηλή παραγωγή παρουσιάζει και η Allianz με συνολική παραγωγή 82,986 δισ. ευρώ, αλλά και η Generali με παραγωγή 70,704 δισ. ευρώ. Την πρώτη πεντάδα κλείνουν η Zurich με 42,296 ευρώ και η Talanx με παραγωγή 41,105 ευρώ.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τους ασφαλιστικούς ομίλους με την μεγαλύτερη παραγωγή στην Ευρώπη

 

Οι 15 ασφαλιστικές εταιρείες με την μεγαλύτερη παραγωγή στην Ευρώπη!

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από