Οι Αμερικανοί αναζητούν ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής μέσω Bitcoin

Facebook
Twitter
LinkedIn

H υιοθέτηση του bitcoin από ασφαλιστική αγορά καθιστά ένα αμφιλεγόμενο θέμα, το οποίο έχει διχάσει κατά καιρούς τους επαγγελματίες του κλάδου, αποκτώντας φανατικούς υποστηρικτές αλλά και κατακριτές. Ωστόσο, η αυξανόμενη ζήτηση που έχει καταγραφεί το τελευταίο διάστημα από το ευρύ κοινό, ενισχύει τις φωνές που εισηγούνται την άμεση χρήση των κρυπτονομισμάτων ως μέσο συναλλαγής των ασφαλιστικών εταιριών.

Tην συγκεκριμένη τάση της αγοράς προσυπογράφει και η πρόσφατη έρευνα της τεχνολογικής εταιρείας NYDIG, η οποία δραστηριοποιείται σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω bitcoin, υποστηρίζοντας ότι σχεδόν οι μισοί κάτοχοι ασφάλειας ζωής διαθέτουν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Σήμερα, περισσότεροι από 46 εκατ. Αμερικανοί έχουν αγοράσει bitcoin, γεγονός που καθιστά μία εξαιρετική ευκαιρία για την ασφαλιστική βιομηχανία να επεκτείνει την γκάμα των δραστηριοτήτων της, συμπεριλαμβάνοντας τα ψηφιακά νομίσματα στο εύρος των συναλλαγματικών μέσων της.

Μάλιστα σύμφωνα με την έρευνα, το 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα αναφέρουν ότι επιθυμούν να καταβάλλουν το σύνολο ή μέρος των ασφαλιστικών πληρωμών τους μέσω bitcoin, ζητώντας από την ασφαλιστική τους εταιρία πιο άμεση και έμμεση έκθεση σε κρυπτονομίσματα μέσω ασφαλιστικών προϊόντων.

Όπως αναφέρει η έρευνα, το 75% των συμμετεχόντων επιθυμούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τη χρήση του bitcoin στην ασφάλιση ζωής, ενώ από τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη αγοράσει ψηφιακά νομίσματα, το 55% αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μελλοντική επένδυσή του στο πεδίο των κρυπτονομισμάτων.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο για την αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι ότι 4 στους 5 ερωτηθέντες εκδήλωσαν τουλάχιστον κάποιο ενδιαφέρον για προϊόντα ασφάλισης ζωής που παρέχουν έμμεση έκθεση σε bitcoin.

Ορισμένες ασφαλιστικές εταιρίες έχουν ήδη αρχίσει να υιοθετούν τα κρυπτονομίσματα ως μέσο συναλλαγής, μεταξύ των οποίων και η Massachusetts Mutual Life Insurance Co., η οποία δήλωσε τον Δεκέμβριο του 2020 ότι αγόρασε 100 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin για το λογαριασμό γενικής επένδυσής της, καθώς και μερίδιο συμμετοχής 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο NYDIG.

«Είμαστε περήφανοι για αυτήν την απίστευτη στιγμή στην ιστορία τόσο του Bitcoin, όσο και του ασφαλιστικού κλάδου. Αυτό αντικατοπτρίζει την επέκταση του Bitcoin σε λογαριασμούς γενικών επενδύσεων της ασφαλιστικής εταιρείας », δήλωσε ο Robert Gutmann, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της NYDIG.

Πηγή: finance.yahoo.com

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

ΤτΕ: Αναλυτικές οδηγίες για τις εξετάσεις πιστοποίησης στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022, στην Αθήνα

Οδηγίες για τη διενέργεια εξετάσεων για την πιστοποίηση επαγγελματικών γνώσεων (αντ)ασφαλιστικών προϊόντων στις 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022 στην Αθήνα, έδωσε στη

Με 7 θέματα η Γενική Συνέλευση του ΠΣΑΣ στις 23/10/2022 – μεταξύ αυτών και το πόρισμα του ορκωτού για τα ΓΚΑΦΡΑ που χάθηκαν!

Η μεγάλη στιγμή της αποκάλυψης του Πορίσματος του ορκωτού ελεγκτή για το μεγάλο σκάνδαλο ΠΣΑΣ  Για όσους έχουν ξεχάσει τις ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Αντιδρά ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής στις αλλαγές στο Ομαδικό Συμβόλαιο Υγείας

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής εξέφρασε μέσα από επίσημη ανακοίνωσή του τις ενστάσεις τους αναφορικά με τις αλλαγές στο  “Ομαδικό Συμβόλαιο Υγείας 2155”