Μαύρος Γάτος

Οριακά η ευκαιρία για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να επωφεληθούν της επιστρεπτέας προκαταβολής του Υπουργείου Οικονομικών.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η επιστρεπτέα προκαταβολή όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση είναι ίσως το πιο ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Να αναφέρουμε καταρχήν πως η παροχή δεν αφορά επιστροφή προκαταβολής φόρου όπως έχει ακουστεί από πολλά μέσα ενημέρωσης, αλλα ένα κρατικό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο, περίοδο χάριτος και εξόφληση έως και 5 έτη!

Το πρόβλημα που έχει προκύψει και το οποίο μας έχουν αναφέρει πολλοί διαμεσολαβητές αλλα και λογιστές είναι πως  το αργότερο μέχρι την επόμενη Παρασκευή 10 Μαρτίου θα πρέπει οι λογιστές να έχουν το σύνολο των εκκαθαρίσεων προμηθειών προκειμένου να τις καταχωρήσουν στο σύστημα.

Και εδώ πρέπει να υπολογίσουμε και τον χρόνο που χρειάζονται οι λογιστές για να κάνουν τις σχετικές καταχωρήσεις…..άρα θα πρέπει οι εκκαθαρίσεις να βρίσκονται στα χέρια τους μέρες πρίν.

Μόνο με μία ολιγοήμερη τουλάχιστον παράταση θα μπορέσει να δοθεί κάποιος επιπλέον χρόνος προκειμένου οι διαμεσολαβητές να επωφεληθούν του εξαιρετικά χρήσιμου μέτρου.

Για το πώς μπορούν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές να εγγραφούν στην πλατφόρμα μέσω της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν την επιστρεπτέα προκαταβολή θα ενημερωθούν απο το διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) που θα διεξαχθεί απο το www.insurancewebinars.gr την Δευτέρα 6 Απριλίου 2020 στις 18.00.

Το webinar είναι δωρεάν και χρειάζεται προεγγραφή εδώ.

Λόγω της μεγάλης συμμετοχής εφόσον δέν μπορέσετε να συνδεθείτε σε αυτό το link   μπορείτε να συνδεθείτε στο facebook του insuranceforum.gr οπου θα είναι καρφιτσωμένο το live streaming του webinar.

Εισηγητής του webinar είναι ο Τηλέμαχος Μαλγαρινός, φορολογικός σύμβουλος και Managing Director της Business Forward

Οριακά η ευκαιρία για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές να επωφεληθούν της επιστρεπτέας προκαταβολής του Υπουργείου Οικονομικών. 1

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο πρίγκιπας Κάρολος ξεκινά συνεργασία με ασφαλιστικές εταιρίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής

Διευθυντικά στελέχη από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες του Ηνωμένου Βασιλείου ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Πρίγκιπα της Ουαλίας, συγκροτώντας μια ειδική

H επίσημη προσφορά του I3CP για την City Insurance! Πώς συνδέεται η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία με την εξαγορά

Το I3CP, σε ανακοίνωσή του δήλωσε ότι διαπραγματεύεται την εξαγορά της City Insurance με γνωστούς μετόχους της εταιρίας που εξακολουθούν να διατηρούν