Πρωτοφανής απάτη κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής! Καταδικάστηκαν 13 άτομα, υπάλληλοι και εξωτερικοί συνεργάτες της εταιρείας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Την ενοχή 13 κατηγορουμένων πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για την υπόθεση με τις εικονικές αποζημιώσεις της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας πριν 6 χρόνια.

Παραπέμφθηκαν σε δίκη συνολικά 16 άτομα, μεταξύ των οποίων υπάλληλοι της εταιρίας, ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων, εξωτερικοί συνεργάτες και άλλοι.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι οι 13 για πλαστογραφία, απάτη και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες,  κατά περίπτωση ενώ ζήτησε να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη τριών κατηγορουμένων  που κατηγορούνται για πλημμελήματα, λόγω παραγραφής.

Οι παραπάνω παραπέμφθηκαν σε δίκη καθώς προέκυψε η εμπλοκή τους  σε ασφαλιστική απάτη εις βάρος της Εθνικής Ασφαλιστικής.  Το ύψος της ζημιάς υπολογίστηκε σε 1,8 εκατ. ευρώ που προκλήθηκε σε βάρος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος μητρικής εταιρείας της Εθνικής Ασφαλιστικής. Η συγκεκριμένη ασφαλιστική εταιρεία υποχρεώθηκε να καταβάλει το ποσό των 335.000 ευρώ για αποζημιώσεις σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Από την έρευνα προέκυψε ότι από τον Μάιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 τα μέλη του κυκλώματος προχώρησαν σε έκδοση πλαστών τιμολογίων και ψευδών γνωματεύσεων, που αφορούσαν ανύπαρκτες ζημιές σε ασφαλισμένα οχήματα, αποσπώντας από την εταιρεία χρήματα για εικονικές αποζημιώσεις.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Παπαναστασούλης

Πηγή: www.grtimes.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Real Estate Business από Μεγάλο Επιμελητήριο!

Μεγάλο Επιμελητήριο της χώρας υπέγραψε για αγορά οικοπέδου αξίας 7.000.000 !! Με τα χρήματα των μελών του βεβαίως! Και αυτό συμβαίνει όταν

Μεγάλη προσέλευση αναμένεται στην αυριανή εκδήλωση του Σ.Δ.Α.Ε στη Θεσσαλονίκη!

Ενημερωτική εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πολιτών διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΔΑΕ) Η