Πίσω στο παρελθόν: Λύχρου και Γαβαλάκης οι εκπρόσωποι των διαμεσολαβητών στη Νομοπαρασκευαστική για την IDD

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ο Μαύρος Γάτος εγκαινιάζει μία νέα στήλη που θα σας μεταφέρει στο παρελθόν……των ανακοινώσεων του κλάδου.

Και ξεκινάμε με μία ανακοίνωση που έγινε στις 11 Απριλίου 2017 και αφορούσε την νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την IDD….

Tί έλεγε η ανακοίνωση; Διαβάστε υπεύθυνα και…..βγάλτε συμπεράσματα.

 

Τα Μέλη της ΕΑΔΕ κ.κ. Δήμητρα-Ιωάννα Λύχρου και Δημήτρης Γαβαλάκης, ορίστηκαν με την υπ αρίθμ. 491/2017/Χ.Π.461 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ως Τακτικό και Αναπληρωματικό Μέλος στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ στην εθνική νομοθεσία.

Όπως πληροφορούμαστε από σχετικό δελτίο τύπου της ΕΑΔΕ η απόφαση εξεδόθη στις 28/03/2017 και επεδόθη στην ΕΑΔΕ την 07/04/2017.

«Με την απόφαση αυτή που είναι αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης των Σωματείων της Διαμεσολάβησης, διορθώνεται η παράλειψη, που άφηνε εκτός επιτροπής την τάξη των Διαμεσολαβούντων, στην οποία αναφέρεται ο υπό επεξεργασία Νόμος.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε με άποψη, προτάσεις και θέσεις», επισημαίνει στο δελτίο τύπου η ΕΑΔΕ.

Και για να μή προτρέξουν μερικοί να μας στείλουν εξωδικάκια ή μηνυσούλες, βάζουμε και την πηγή του άρθρου! (και δώρο ένα ξυδάκι για οσους έχουν νευράκια)

Εντός της επιτροπής για την IDD η ΕΑΔΕ

 

Η Ε.Α.Δ.Ε λοιπόν…..(Ενωση προσώπων και οχι σωματείο!) εξέφραζε την ικανοποίησή της!!!!!

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η προσαρμογή της IDD στο Εθνικό Δίκαιο , κατά κοινή ομολογία του κλάδου, έφερε τεράστια αναστάτωση και μεγάλη λειτουργική επιβάρυνση στην αγορά ειδικά με την εισαγωγή της απαγόρευσης της συνεργασίας πρακτόρων – μεσιτών αλλά και την παράλογη γραφειοκρατική αντιμετώπιση σε σημεία εθνικών επιλογών όπως πχ την εξειδικευμένη συμβουλή σε όλα ανεξαρτήτως τα ασφαλιστικά προϊόντα – ακόμα και σε αυτή της υποχρεωτικής εκ του νόμου ασφάλισης!

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο