Μαύρος Γάτος

Πίσω στο παρελθόν: Λύχρου και Γαβαλάκης οι εκπρόσωποι των διαμεσολαβητών στη Νομοπαρασκευαστική για την IDD

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Ο Μαύρος Γάτος εγκαινιάζει μία νέα στήλη που θα σας μεταφέρει στο παρελθόν……των ανακοινώσεων του κλάδου.

Και ξεκινάμε με μία ανακοίνωση που έγινε στις 11 Απριλίου 2017 και αφορούσε την νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την IDD….

Tί έλεγε η ανακοίνωση; Διαβάστε υπεύθυνα και…..βγάλτε συμπεράσματα.

 

Τα Μέλη της ΕΑΔΕ κ.κ. Δήμητρα-Ιωάννα Λύχρου και Δημήτρης Γαβαλάκης, ορίστηκαν με την υπ αρίθμ. 491/2017/Χ.Π.461 απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ως Τακτικό και Αναπληρωματικό Μέλος στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ στην εθνική νομοθεσία.

Όπως πληροφορούμαστε από σχετικό δελτίο τύπου της ΕΑΔΕ η απόφαση εξεδόθη στις 28/03/2017 και επεδόθη στην ΕΑΔΕ την 07/04/2017.

«Με την απόφαση αυτή που είναι αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης των Σωματείων της Διαμεσολάβησης, διορθώνεται η παράλειψη, που άφηνε εκτός επιτροπής την τάξη των Διαμεσολαβούντων, στην οποία αναφέρεται ο υπό επεξεργασία Νόμος.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε με άποψη, προτάσεις και θέσεις», επισημαίνει στο δελτίο τύπου η ΕΑΔΕ.

Και για να μή προτρέξουν μερικοί να μας στείλουν εξωδικάκια ή μηνυσούλες, βάζουμε και την πηγή του άρθρου! (και δώρο ένα ξυδάκι για οσους έχουν νευράκια)

Εντός της επιτροπής για την IDD η ΕΑΔΕ

 

Η Ε.Α.Δ.Ε λοιπόν…..(Ενωση προσώπων και οχι σωματείο!) εξέφραζε την ικανοποίησή της!!!!!

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η προσαρμογή της IDD στο Εθνικό Δίκαιο , κατά κοινή ομολογία του κλάδου, έφερε τεράστια αναστάτωση και μεγάλη λειτουργική επιβάρυνση στην αγορά ειδικά με την εισαγωγή της απαγόρευσης της συνεργασίας πρακτόρων – μεσιτών αλλά και την παράλογη γραφειοκρατική αντιμετώπιση σε σημεία εθνικών επιλογών όπως πχ την εξειδικευμένη συμβουλή σε όλα ανεξαρτήτως τα ασφαλιστικά προϊόντα – ακόμα και σε αυτή της υποχρεωτικής εκ του νόμου ασφάλισης!

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Εντός 30 ημερών υποχρεούνται οι ασφαλισμένοι της City Insurance να συνάψουν συμβόλαιο με νέα εταιρεία! Τι ισχύει σε περίπτωση ατυχήματος εντός αυτού του διαστήματος;

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην Ελληνική αγορά η οριστική ανάκληση της λειτουργίας της City Insurance, δεδομένου ότι 180.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων βρίσκονται στον

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου της ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλου στην ομάδα της Ιnsurance Innovation

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτης (Τάκης) Μιχαλόπουλος ευχαρίστησε με δημόσια ανάρτησή του στο Facebook τη δημοσιογραφική ομάδα της Insurance Innovation για την ευκαιρία που έδωσε στην ΠΟΑΔ