Πληροφορίες για εισαγωγή της Εθνικής Ασφαλιστικής στο Χ.Α.Α

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Έκτακτο διοικητικό συμβούλιο πραγματοποίησε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας με στόχο να εξετάσει τις εξελίξεις στο μέτωπο της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Στο πλαίσιο του εκτάκτου συμβουλίου των μελών της διοίκησης της τράπεζας, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων και του πλαισίου των συνομιλιών που έχει ξεκινήσει η τράπεζα με τη CVC Capital Partners, μετά και την υποβολή προσφοράς που είχε κατατεθεί τον περασμένο Μάρτιο.

Το διοικητικό συμβούλιο δεν πήρε καμία απόφαση αλλά περιορίστηκε να εξετάσει όλες τις παραμέτρους της προσφοράς και των διαβουλεύσεων που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο διάστημα και θα συνεχιστούν και τις επόμενες τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν περιέλθει στον μαύρο γάτο εξετάζεται πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να μην προχωρήσει η πώληση της εταιρείας αλλα να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθήνας και έπειτα μέσω του χρηματιστηρίου να γίνει η πώληση.

Από την άλλη πλευρά υψηλόβαθμα στελέχη του χώρου αναφέρουν πως οι συνθήκες στο χρηματιστήριο δεν ευνοούν για να προσελκύσουν επενδυτές σε ένα τόσο μεγάλο εγχείρημα.
Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα οφείλει να πουλήσει το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής και καταληκτικό σημείο για να έχει οριστικοποιήσει τις αποφάσεις της είναι η 31/12/2020.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Γιώργος Νίκος: «Μέσα από τη συλλογική προσπάθεια μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας»

Ο Νίκος Γεώργιος είναι 34 χρονών και έχει καταγωγή από το Λιβαδερό Κοζάνης. Εργάζεται ως Ασφαλιστικός Πράκτορας, είναι ιδιοκτήτης δύο ασφαλιστικών πρακτορείων