Ποιός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του Ε.Ε.Α;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Λιγότεροι από 9 μήνες απομένουν για τις επιμελητηριακές εκλογές της χώρας άν αυτές δέν λάβουν παράταση για χάρη….του τωρινού προέδρου μας!  Και βέβαια, το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συναντάται στο μεγαλύτερο επιμελητήριο της χώρας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Εκεί τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα για τον κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου. Από την μία έχει να αντιμετωπίσει την δυσαρέσκεια αρκετών μελών  για μία σειρά θεμάτων που χειρίστηκε με τη μη ενδεδειγμένη προσοχή και από την άλλη την άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών και τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος αρνείται να υπογράψει τον προϋπολογισμό του νέου έτους λόγω προσφυγών της αντιπολίτευσης στον εισαγγελέα. Ταυτόχρονα, εκκρεμεί και η μηνυτήρια αναφορά του κ. Γιώργου Γκόντζου, ιδιαίτερα δυναμικού και δραστήριου μέλους του Δ.Σ του Ε.Ε.Α η οποία αφορά θέματα κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος, μη τήρηση διαδικασιών διαφάνειας, εκτέλεση ανοίκειων πληρωμών κλπ.

Όμως, πονοκέφαλο προκαλεί στον κ. Χατζηθεοδοσίου και το ζήτημα του «δαχτυλιδιού» δηλαδή της διαδοχής του (στην περίπτωση που δεν θα έχει νομικά το δικαίωμα επανεκλογής)  και της  στήριξης που θα παρέχει σε αυτόν που θα ήθελε να είναι ο επόμενος «δικός του» ευνοούμενος και προφανώς και πρόεδρος για την επόμενη 4ετία. Εδώ, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Και αυτό διότι οι κ.κ. Δημήτρης Γαβαλάκης και κ. Νίκος Γρέντζελος θέλουν διακαώς να είναι οι επόμενοι «σωτήρες» των μελών του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας.

 

Πάμε όμως να δούμε τα πολιτικά χαρακτηριστικά των δύο προαναφερθέντων.

Ο κ. Δημήτρης Γαβαλάκης είναι ασφαλιστικός διαμεσολαβητής εδώ και αρκετά χρόνια. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία από την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ όπου και παρέμεινε μέχρι το αναμενόμενο λουκέτο που οδήγησε στην οικονομική εξαθλίωση ασφαλισμένων που είχαν επενδύσει τα χρήματα τους καθώς  και στην  δημιουργία χιλιάδων ανασφάλιστων πολιτών, αφήνοντας πίσω ένα τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που ταλανίζει την ασφαλιστική αγορά και τους δικαιούχους της ΑΣΠΙΔΑΣ μέχρι και σήμερα.

Μετέπειτα, o κ. Γαβαλάκης συνέχισε αυτόνομα ιδρύοντας μία εταιρεία συντονιστών της οποίας είναι επικεφαλής έως και σήμερα. Ο κ. Γαβαλάκης ήταν ένας εκ των ανθρώπων που βρέθηκε στην νομοπαρασκευαστική  επιτροπή για την ενσωμάτωση στο Εθνικό Δίκαιο της Οδηγίας IDD , με σκοπό να υποστηρίξει τις θέσεις της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και να  κάνει την καθημερινότητα των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ευκολότερη. 

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η προσαρμογή της IDD στο Εθνικό Δίκαιο , κατά κοινή ομολογία του κλάδου, έφερε τεράστια αναστάτωση και μεγάλη λειτουργική επιβάρυνση στην αγορά ειδικά με την εισαγωγή της απαγόρευσης της συνεργασίας πρακτόρων – μεσιτών αλλά και την παράλογη γραφειοκρατική αντιμετώπιση σε σημεία εθνικών επιλογών όπως πχ την εξειδικευμένη συμβουλή σε όλα ανεξαρτήτως τα ασφαλιστικά προϊόντα – ακόμα και σε αυτή της υποχρεωτικής εκ του νόμου ασφάλισης!

 

Τα τελευταία χρόνια και με την προφανή στήριξη της ιστοσελίδας του Ε.Ε.Α για τον ασφαλιστικό κλάδο (insurance-eea.gr) εμφανιζόταν και εμφανίζεται  ως ιδιαίτερος γνώστης των κλαδικών ζητημάτων ! Θεωρώντας ο ίδιος πως είναι πιά ιδιαίτερα δημοφιλής…..είναι σίγουρα ένας άνθρωπος που θα ήθελε να πάρει τα σκήπτρα και να βρεθεί στο τιμόνι του επιμελητηρίου.

Από την άλλη έχουμε τον κ. Νίκο Γρέντζελο, ο οποίος όπου βρεθεί και όπου σταθεί υμνεί τις ενέργειες του κ. Χατζηθεοδοσίου. Μάλιστα πολλές φορές είναι κάπως παρορμητικός δίδοντας συγχαρητήρια χωρίς να πρέπει (δείτε εδώ). Ο κ. Γρέντζελος έχει την «Σχολή οδηγών Γρέντζελος» και καθημερινά αναφέρεται στα προβλήματα που έχουν οι….σχολές οδηγών !

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει ο μαύρος γάτος, ο κ. Χατζηθεοδοσίου έχει αφήσει να εννοηθεί  και στους δύο ότι θα είναι οι επόμενοι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου της πρωτεύουσας.

Μάλιστα έπειτα από το τελευταίο δημοσίευμα του Μαύρου Γάτου στο οποίο γινόταν αναφορά στις δύο υποψηφιότητες μάθαμε πως υπήρξε ένας εκνευρισμός μεταξύ των δύο κυρίων και του προέδρου διότι οι κύριοι έμαθαν πληροφορίες που μάλλον δεν γνώριζαν και απλά είχαν υπόνοιες.

Μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν πως έγινε ένας μικρός χαμούλης μόλις διάβασαν τα ενδεχόμενα σενάρια από τον μαύρο γάτο.

Βέβαια , οι ίδιες φήμες αναφέρουν ότι  υπάρχει και ένα μπαλαντέρ στην υπόθεση, η περίπτωση να μην είναι κανείς από τους δύο υποψήφιους και να έχουμε ένα νέο πρόσωπο, «εκπληξη» ,  συγγενικό με τον  κ. Χατζηθεοδοσίου. Σε αυτή την περίπτωση φημολογείται στους κύκλους του Επιμελητηρίου  πως το τελευταίο διάστημα ο κ. Γαβαλάκης ετοιμάζει δική του παράταξη και ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με συγκεκριμένους ανθρώπους του Δ.Σ που είναι δυσαρεστημένοι από την τακτική λήψης αποφάσεων του προέδρου.

 

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο